Nuo rugsėjo 14 d. Vilniuje bus sprendžiami svarbiausi interneto politikos klausimai (Video)  (8)

Kitą savaitę, Vilnius keturioms dienoms taps pasaulio interneto politikos sostine. Rugsėjo 14-17 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyks Jungtinių Tautų (JT) Interneto valdymo forumas (Internet governance forum). Nuo 2006-ųjų metų organizuojamas forumas į Vilnių sutrauks daugiau nei 1500 dalyvių iš 70 pasaulio valstybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto valdymo forumas (IGF) yra kasmet vis kitame pasaulio žemyne organizuojamas JT renginys, kuriame diskutuojama, kaip maksimaliai išnaudoti interneto suteikiamas galimybes ir kaip jas panaudoti žmonių gerovei, kaip reaguoti į riziką ir iššūkius internete. Interneto valdymo forumas skirtas visoms pasaulio vyriausybėms, nevyriausybinėms organizacijoms, privačiam sektoriui ir akademinei bendruomenei keistis nuomonėmis, dalytis geriausia praktika ir ieškoti bendrų sprendimų, kad būtų užtikrintas interneto saugumas, stabilumas, technologinė ir socialinė plėtra.

Renginį organizuojančios Susisiekimo ministerijos vadovas Eligijus Masiulis teigia, jog tokio lygio renginio patikėjimas Lietuvai įrodo, jog mūsų šalies pažanga, kuriant žinių visuomenę yra labai aukštai vertinama.

„Šis forumas yra didelė garbė bei atsakomybė Lietuvai. Renkantis valstybę 2010 metų Interneto valdymo forumui buvo įvertintas Lietuvos įdirbis informacinių technologijų, e-valdžios, viešųjų paslaugų perkėlimo į internetą srityse. Statistika rodo, kad mūsų šalis daugelyje šių kategorijų užima pirmaujančias pozicijas Europos Sąjungoje“, - sako E. Masiulis.

Vilniuje vyksiančiame forume dalyvaus Europos komisijos pirmininko pavaduotoja ir skaitmeninės politikos komisarė Neelie Kroes, taip tap Europos parlamento, Jungtinės Karalystės, Liuksemburgo, Lenkijos ir Nyderlandų parlamentų atstovai, JAV valstybės departamento pareigūnai. Privatų sektorių atstovaus „Facebook“ Europos politikos direktorius Richard Allan, „Cisco“ globalios politikos ir valdžios sektoriaus vykdantysis direktorius Laszlo Molnar, „PayPal“ technologijos direktorius William Smith ir kiti.

Susisiekimo ministro teigimu, forume žada dalyvauti daugiau nei pusantro tūkstančio dalyvių iš 70 pasaulio valstybių.

„Šis renginys bus išskirtinis ne tik dalyvių gausa, tačiau ir įvairove – į Lietuvos sostinę atvyks atstovai iš trečdalio pasaulio valstybių. Forume laukiame ir virš šimto verslo, valstybinio ir nevyriausybinio sektoriaus atstovų iš Lietuvos. Toks renginys yra puiki platforma Lietuvos atstovams pasisemti naujų idėjų ir dalintis gerąja praktika su kolegomis iš užsienio“, - teigia E. Masiulis.

Pagrindinėmis Vilniuje vyksiančio forumo temomis bus esminiai interneto ištekliai, tinklo atvirumas, interneto saugumas, interneto įvairovė ir prieinamumas. Per 4 dienas suplanuotos net 9 plenarinės sesijos ir daugiau nei 100 specializuotų renginių, skirtų gilesniam atskirų klausimų nagrinėjimui. Pranešimų tvarkaraštį galite peržiūrėti šiame tinklapyje.

Dalyvavimas forume nemokamas, tad jei turėsite laisvo laiko ir noro, būtinai apsilankykite. Daugiau informacijos apie planuojamą renginį ir patį Lietuvos pristatymą galimą išvysti tinklapyje www.igf2010.lt. Jame taip pat surasite įdomų Lietuvą pristatantį video siužetą.Tiesa, jis skirtas užsienio svečiams, tačiau labai įdomu pažiūrėti į gimtąjį kraštą taip, kaip jį įsivaizduos užsienio svečiai po video siužeto.

Gal mes kartais esame per daug kritiški sau ir nepastebime dalykų, kuriais galime didžiuotis vietoj dažno bambėjimo ant savo tautos ir valstybės? Kad ir šis pastarasis Interneto valdymo forumas - pasaulinis naujausioms technologijoms ir jų pasiekimams skirtas renginys, kuris vyks ne kur kitur, o pas mus, Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)