Žmonės rūšiavimą turi matyti kaip naudą sau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2010-09-28 10:33
Kam man rusiuoti jeigu as surusiaves moku tiek pat kuris nerusiuoja? Atlieku perdirbejai is atrusiuotu atlieku uzdirba pinigus,o siuksliu isvezimo kaina nekompensuoja. Tokios istaigos turi buti ne pelno siekiancios organizacijos.
afor 2010-09-28 10:43
mano tevai vienkemi uz siukliu isvezima moka 25lt (5lt asmeniui menesiui), siukles veza vasaros metu kas menesi, ziema kartais is vis neatvazioja! vienu zodziu bet cekiuka neuzmirsta israsyt vistiek! Tai uz tokia kaina ir aptarnavima jie dar rusiuoti tures? lupa pinigus didelius, tegul patys ir rusiuoja manau! Matai nauda sau turi matyti, suprasciau jei paskiau jie galetu tureti kazkokia nuolaida plastmases gaminiam, ar dar kam! o cia...
lightfire 2010-09-28 11:54
^^^ Tipiškas budulių požiūris. Jei sau nematau naudos, nei pirštelio nepajudinsiu. Fig ta ekologija, fig, kad pajudinti šikną tereikia ir į skirtingus konteinerius įmesti atrušiuotas šiukšles. Geriau duosiu papildomo darbo perdirbėjams ir niurzgėsiu primokėdamas jiems (nereali idėja - šiukšlių perdirbimo ir išvežimo įstaigos - ne pelno siekiančios organizacijos. Tą patį, ko gero, tokiu pat principu galima ir bankams būtų pasiūlyti) Dėl tokio požiūrio šiukšliadėžės virsta per kraštus skleisdamos smarvę per km. O apsiperdę tinginiai su kolūkietišku "tegu patys rūšiuoja" požiūriu sau laimingai parazituoja
andriulis 2010-09-28 12:18
Lightfire tu konkretus budulis. Tiksliau medinukas. Del banku,tai cia gal tavo nuomone, o ne mano. Del siuksliu perderbeju,tai manyciau turetumem moketi tiek,kad apmoketi uz visas perdirbeju sanaudas plius kazkoks kaupiamasis modernizavimo mokestis. Taip pat i sia kategorija ieitu silumos tinklai. Tokias imones administruotu savivaldybes. Tokiu atveju daugiau pinigu liktu pas zmones kiseneje kurie palaikytu kazkoki didesni vidaus vartojima. Ir prie ko cia siuksliadezes pilnos siuksliu? Tai jei moki uz siuksliu isvezima,tai ir turi jas isvezti. Ar tu moketum uz interneta jei interneto tiekejas tau jo netiektu?
lightfire 2010-09-28 12:23
Tu moki už išvežimą. tau pastatytos skirtingos šiukšliadėžės. Ar tau sunku pirštuką pajudinti ir stiklą mesti ten, kur parašyta "stiklas", o plastiką ten, kur parašyta "plastikas"? Ar tau rankos dėl to nukris? Ar tau medalį kas kart pakabint, kad tokį žygdarbį atlikai?
andriulis 2010-09-28 12:45
Na toky zioply kaip tu tai noreciau asmeniskai pamatyti Surusiavus siuksles konteineryje jos suverciamos i viena ir ta pacia kruva. Siuksles REIKIA rusiuoti, bet nereikia pamirsti jog zmoniu pagalba jie uzdirbs daugiau pinigu. Tai reikia isiminti ir zmones skatinti rusiuoti. Kaip pvz: tam tikras rajonas kuris graziai rusiuoja siuksles gautu palankesnes siuksliu isvezimo kainas ir t.t. O kad cia zmonem ciulbes apie apie ekologija, tai jiems grynai p..., nes moketi vis daugiau ir daugiau reikia. Tebunie daugiau moketi, bet kai mokama uz plota, tai zmones pshichologiskai palauzia. O toki zmones kaip zinant darys priesingai nei ju prasoma. Eilini karta ne per ta puse einama.
immortallt 2010-09-28 14:27
Pirma, siuksles vercia i viena kruva, nes jos dazniausiai buna blogai surusiuotos. Skirtingi konteineriai skirti, kad zmones pagaliau ismoktu rusiuoti. Antra, VISOS net ir valstybines imones turi siekti pelno, kitaip tai yra pinigu svaistymas! Tik turi buti sudarytos salygos ateiti kitoms imonems, kad butu konkurencija, jei pelno marza vienoj rinkoj stipriai padideja. Trecia, nauda gauti galima tik tada, kai jau kazka darai, o ne reikalaut kazka gaut, pries padarius. Cia tas pats, kas ateje darbuotojai reikalauja 1500 atlyginimo, o nemoka nieko daryt...
skacukas 2010-09-28 15:19
Tik Lietuvoje ir gali kilti tokios antgamtiskos problemos siekiant isgyvendinti rusiavima. Europoje pilna pavyzdziu kaip salys tvarkosi su su siuo klausimu, ar ne geriau butu paimti pavyzdi? Prie mano namu stovi bendras, stiklo ir plastames konteineriai. Todel stikla ir plastmase rusiuoju, nors tikrai zinau, kad visa tai verciama i viena savartyna. Taip ir laukiu geresniu laiku, kada rusiuojamos siuksles bus tikslingai perdirbamos. Kita vertus, juk ne amzini to paties stiklo, plastmases zaliavu istekliai, zmonijos poreikiai auga. Truksta visame pasaulyje vieniingumo ir grieztumo kai kuriais klausimais.
Zergas 2010-09-28 15:29
tai tegu moka gyventojams uz rusiavima,tai rusiuos visi,o dabar nori kad gyventojai nudirbtu darba uz aciu o pelna susirinktu siuksliu perdirbimo kompanijos?kokia zmogui paskata rusiuoti jei nuo to jam nei geriau nei blogiau?o tos kalbos kad va sumazinsim mokesti tiems kas rusiuoja tai man idomu kaip ivertins ar konkretus butas/namas rusiuoja ar ne?
andriulis 2010-09-28 15:50
immortallt pagrisk kodel ne pelno siekianti organizacija yra pinigu svaistymas? Ji atliktu ta pati vaidmeni kaip ir privati, tik gryna pelna naudotu savartynu modernizavimui, o ne banko saskaitos pildyma. Manau kur kas greiciau reikalas judetu i prieki nei su privaciom. Bet gaila ir suprantama,kad tai tik fantazija.
Ar_as? 2010-09-28 16:11
Na, supratimas daugumos, matau, yra stalino laikų. Ypač paskaičius tą egzempliorių apie nuostabias ne pelno siekiančias savivaldybės įmones, galima iš juoko ir balutę prisidaryti. 1. Jokia valstybės valdoma įmonė nedirba efektyviau nei privati. Valstybė turi sudaryti tik sąlygas konkuruoti (o ne proteguoti vieną įmonę), bet čia jau visai kitas klausimas. Kam nepatinka - marš į Š. Korėjos komunistinį rojų! 2. Būtent tai, kiek tos Pabaisos negeros šiukšlių įmonės uždirba iš rūšiuotų šiukšlių didina jų pelną, kas leidžia mažinti kainą (tik reikia užtikrinti normalią konkurenciją). Todėl rūšiuosi - perspektyvoje mokėsi mažiau. Jei kas nežino šiukšlių vežimo administravimo principo: viešas konkuras, kas keli metai, pasiūlęs mažiausią kainą laimi (tad reikia tik užtikrinti jo skaidrumą ir konkurenciją). 3. Kiekvienam sveiko proto žmogui yra svarbu, kad puse jo šalies netaptų dideliu savartynu: dėl to kyla žemės kaina, pragyvenimo kaštai, šiukšlynų administravimo kaštai (tuo žačiu ir šiukšlių kaina), be to yra ir estetinis, ir galų gale tas nusibodęs ekologinis aspektai. *Apie rūšiuotų šiukšlių supylimą į vieną konteinerį:pirma, dažnai šis teiginys remiasi naujienų agentūros bbs (boba bobai sakė) žiniomis ir kiek tai realiai vyksta klausimas, o antra, tai kai pamatau ką mano subingalviai kaimynai sudeda į popieriaus konteinerį... tai niekur kitur jo turinio ir nesupilsi, tik į bendrą. Reziumuojant, šikim po savimi ir toliau: visada lengviau rasti pasiteisinimą dėl smarvės, nei nusivalyti užpakalį.
lape 2010-09-28 16:22
Iš tikro šiukšlių rūšiavimas yra savanoriškas vergavimas atliekų perdirbimo kompanijom. Niekas jokios gamtos nesaugo, ir ekologijos jokios čia nėra. Bet jeigu jau jums patinka jas rūšiuoti tai ir rūšiuokite, jei jau neturit ką veikti...
Ar_as? 2010-09-28 16:46
Prie visų šitų rimtų argumentų dar patarčiau pridėti, kad už viso to slypi pasaulinis žydų sąmokslas...
andriulis 2010-09-28 16:56
Ar_As? Ka reiskia efektyviau? Kai viskas pagrista tik didesniu pelnu? O modernizavimo klausimu privacios praso valstybes paramos? ar kaip?
Arthuras 2010-09-28 16:57
Visų pirma, man asmeniškai, nei tie konteineriai, nei tie sąvartynai (kurių tikrai nedaug Lietuvoje) - nesmirda ir aš jų nepastebiu. Jei kam smirda, vadinasi konteineriai retai išvežami(reikšti pretenzijas įmonėms). Visų antra, konteineriai tikrai nesmirdės mažiau, jei popierius, stiklas, plastikas keliaus į kitą konteinerį.(galvokit prieš rašydami) Dar vienas dalykas, tai ne vieną kartą PATS mačiau, kaip viskas verčiama į vieną šiukšlių mašiną. Ir dar: niekada nemačiau, kad žmogus mestų buitines atlieka į konteinerį skirtą plastikui ar dar kam. Beje, aš galiu garantuoti, kad kainos už šiukšlių išvežimą ir tvarkymą tikrai nesumažės, jei mes sąžiningai rūšiuosime(kai kurie ekonomikos dėsniai Lietuvoje tiesiog neveikia, taigi pamirškit tas savo teorijas). Jūs gal iš medžio nukritot? Jei žmonės nerūšiuoja, vadinasi nemato iš to naudos ar reikalo. Ir taškas. P.S teigėte, jog geriausiai dirba tik įmonės kurios suinteresuotos pelnu. Taigi tą patį galima būtų pasakyti ir apie pavienius asmenis: kai pamatoma nauda(ne vien tik materiali), tai ir iniciatyvos atsiranda.
Kupse123 2010-09-28 17:13
Tiems gudruciams , kurie sako , kad siuksles pila i bendra konteineri. Taip gal ir pila i bendra, bet is kur jiem zinoti kad visi 100% gerai surusiavo ir koks Petra neimete plastmasini buteli i konteineri skirta stiklui? todel jas dar atskirai atrusiuoja jau darbuotojai , bet visgi lengviau atruosiuot jiems bus , juk nesusimaiso ten jau viskas kol nuveza.
Ar_as? 2010-09-28 17:30
Spėju, kad esi vienas tų, kurie prie kitų straipsnių rėkia: tik idiotai studijuoja ekonomiką, teisę ir kitus socialinius mokslus. Pabandysiu paaiškinti kaip sūnui: Jei įmonei A reikia išvešti šiukšles, ji pelną skaičiuoja taip: kaina-sąnaudos = pelnas jei ta įmonė uždirbtų pardudama išrūšiuotas šiukšles, jos pelas būtų: kaina-sąnaudos+parduotos perdirbti šiukšlės = pelnas Todėl net ir sūnui būtų aišku, kad įmonė sutikdama su vienodu pelnu galėtų mažinti kainą. Sekantis darželinuko klausimas turėtų būti: kodėl ji tai turėtų daryti? Atsakymas labai paprastas: konkurencija. Jei ji formuodama pasiūlyma konkursui nurodys ne minimalią sau priimtiną kainą ji pralaimės ir negaus nieko, todėl ji pasismauks, bet kainą pateiks su minimaliu pelnu, kuri gaunant išrūšiuotas šiukšles galės būti mažesnė. Žinoma, problema yra mūsų neskaidrios viešųjų pirkimų procedūros, protekcijos ir pan. bet mes čia kalbame apie rūšiavimą, o ne korupciją valstybiniame sektoriuje. O korupcija valstybiniame sektoriuje veda prie kito darželinuko ekonomisto klausimo, kodėl privatus sektorius efektyviau, negu valstybinis. Pats paprasčiausias paaiškinimas yra SSRS pavyzdys. Nesigilinant bloga ji ar gera buvo aišku yra viena: joje visko trūko ir ji buvo bankrutavusi. Valstybinės įmonės nėra suinteresuotos pelnu, todėl jos nesuinteresuotos kaštų mažinimu, kadangi jos gauna monopolinę padėtį ir neturi pelno reikalavimo jos neturi tikslo dirbti efektyviai, o monopolinė padėtis leidžia kelti kainas bei naudoti jas neefektyviam aparatui išlaikyti ir korupcijai skatinti.
Ar_as? 2010-09-28 17:38
Aš nė karto nemačiau, kad iš mano namo kiemo vežtų šiukšles. Remiantis tavo geležine logika jų matyt neveža (tik įdomu kur jos dingsta...) Aš tikrai daug kartų mačiau buitines atliekas sumestas į popieriau konteinerį (nes jis arčiau einant pakeliui į parduotuvę, tai ir meta). Remiantis tavo geležine logika visi yra idiotai nepanešantys savo ušpakalio tris metrus iki bendro konteinerio. O apie naudą... afrikiečiai nemato naudos nesidauginime kiek dievas duoda ir badauja. Lietuviai nemato naudos šiukšlių rūšiavime ir atidarinėja naujus šiukšlynus. Kaimynas Petras nemato naudos kambarių tvarkyme ir augina tarakonus. Beždžionė nemato naudos rūpinimesi rytojumi ir dažnai rytoj badauja... Taip žmogus, kaip ir kiti nedaro nieko be naudos sau, bet problema yra ta, kad kai kurie yra per buki tą naudą pamatyti, todėl mano, kad jos nėra...
Arthuras 2010-09-28 17:51
"Žinoma, problema yra mūsų neskaidrios viešųjų pirkimų procedūros, protekcijos ir pan. bet mes čia kalbame apie rūšiavimą, o ne korupciją valstybiniame sektoriuje. " Mes kalbame apie REALIĄ dabartinę situaciją LIETUVOJE, o ne kaip turėtų būti teoriškai. Visi tą tavo primityvią ekonominę teoriją supranta. Esmė tik tame, kad reikia viską pritaikyti realiam gyvenimui. Žiūri labai mėgsti perdėti. Kažkokie afrikiečiai, kažkokie Petrai, beždžionės. Atsimerk. Kiek tu matai Lietuvoje asocialių asmenų, kurie nesuvoktų situacijos? Taip, tokių yra, bet tai tikrai ne dauguma. Kiek tų sąvartynų Lietuvoje yra? Tikrai nedaug. Lietuvoje žmonių nedaugėja, Lietuvos plotas nemažėja, vadinasi ir šiukšlių nedaugėja. Tvarkingai įrengtas sąvartynas po panaudojimo sutvarkomas taip, kad po tam tikro laiko nežinodamas net nepasakysi, kas ten buvo. Nereikia dirbtinai pūsti problemos ten, kur jos nėra. "Spėju, kad esi vienas tų, kurie prie kitų straipsnių rėkia: tik idiotai studijuoja ekonomiką, teisę ir kitus socialinius mokslus. " Kiekvienam žmogui, kuris turi nors kiek sveikos logikos visa tai yra savaime suprantama(iki tokio lygio, koks reikalingas bendram išprusimui gyvenime).
lightfire 2010-09-28 17:57
. ahahaha, mėnėsio citata. Čia, matyt, pareigingieji vokiečiai, olandai, belgai ir visų civilizuotų šalių gyventojai taip pat vergauja "perdirbimo kompanijom" (teisingai kolega pastebėjo - ką jau čia slėpsi kyšančias sąmokslliškas tovariščiaus Ždanovo ausis - žydams/masonams juk vergauja). idiotai nesupranta, kad kolchozų išsiilgę(o dažniausiai nė nematę čegevaristai) lietuviai viską verčia į krūvą ir tikisi, kad jiems nemokamai viską išveš kapistalistai sumauti. Tai Afrikos pvz dar geresnis - kam iš viso mesti šiukšles į konteinerius - geriau tiesiai į gatvę viską versti, tegu tie vergvaldžiai nelemti susirenka, ir taip gerai gyvena