Ar lapai galėtų šildyti daugiabučius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

can 2010-10-13 13:46
Kur vilnieciai turetu kreiptis, kad gautu to komposto nemokamai?:)
dariux_b 2010-10-13 14:16
kazi koks tas kompostas, jeigu viskas surenkama nuo gatviu, jug visi sunkieji metalai ismetami ant augalijos-viskas susigeria. ar tai nauda zmonems, kad jie valgis nesveikus "svininius " produktus ?
xuy 2010-10-13 14:52
Taigi lapai sunkei dega, plius surinsk dregnus. Juos gi neisrusiuos kuris sausas. Tai gausis, kad dar papildomai reiks kuro kad jie degtu. Nebent jie degina juos kaip nors idomiai.
playtne 2010-10-13 15:24
ne i lapus reiktu ziureti ar kitas siuksles o tiesiog arciau ir i naujasnes technologijas Kiek pastebejau dabar elektra net sildytis yra pigiau nei centralizuotu sildymu tik beda tame norint nuo jo atsijungti reik tokiu kelius praeiti kad noras dingsta o reiktu tiesiog perdaryti silumos punkta kad elektra sildytu vandeni ir viskas toliau ant stogo irenkti vertikalias vejo jagaines ir saules baterijas ir gautusi labai paprastas dalykas issimokejus uz sita gery nekainuotu nei siltas vanduo nei sildymas ir dare liktu pertekline energija galetum ir laiptines apsisviesti aisku pradzioje reiktu investuoti bet paskui su kaupu atsipirktu taciau pas mus gi lietuva niekam tai neapsimoka kadangi kaip kitaip monopolistai uzdarbiau geriau tiesiog apsildint sienas ir sildyt tiek kiek sildei o kam per karsta atsidarys langus ir tiek
immortallt 2010-10-13 15:29
Playtne, totaliai nusikalbejai. Elektra yra STIPRIAI brangiau nei centrinis. Pirmas dalykas kuri reikia padaryti, tai sutvarkyti sienu apsiltinima. Toliau, reiketu sutvarkyti istatymus ir skatinima del biokuro. Yra daug zemiu netinkamu ukininkavimui, bet tinkamu biokuro auginimui (zilviciai puikiai tiktu). O ideja deginti lapus sakyciau yra beviltiska... Kiek kainuotu papildomas darbas tuos lapus vis krauti i peciu, kur dar ju saugojimas ?
ligonis 2010-10-13 15:31
komposto kruva yra gan aukstos temperaturos vidui(del irimo), tai kodel nedarius to kas ir dabar daroma, tik pabandzius ta siluma pazabot savom reikmem? tam zinoma reiketu moderniziuotis, nes nera pakankamai karsta, kad uztektu radiatorius sildyt, bet sildomos grindys pasiteisintu.
playtne 2010-10-13 17:09
norejau atsisakyti centralizuoto sildimo ir sildytis elektra bet deja niekas neleidzia . p.s. o zinau kad elektra pigiau del to kad pazystamam vienam isejo atsisakyti centralizuoto sildymo ir sildosi elektra gaunasi perpus pigiau negu jo kaimynams
Azaruto 2010-10-13 22:02
Kur gaut nemokamo komposto? nauda tokia, kad kai reikia ką nors sodinti ar tręšti, gauname komposto nemokamai“
Nerkashis 2010-10-16 09:33
O lapams yrant, bakterijos dar ir dujas išskiria. Šiukšlynai, kompostinės yra dujų gaminimo objektai. Galbūt kiekiai ir ne įspūdingi, tačiau vis susitaupytų viena, kita tona medienos.
Linas000 2010-10-17 12:19
ne ne ne, labai trumparegiskas poziuris. Elektra pigiau gl nebent buvo, kai naktinis tarifas pries uzdarant IAE buvo 20ct. Centrinio sildymo kw kainuoja 23ct. O kad kaimynas atijunge ir sildosi elektra, tai dar ne visa istorija. Betoniniai namai sildo gretimas sienas. Jei tam kaimynui reiketu apsildyti visas savo sienas, ne tik isorine, tai kitaip pasirodytu "elektros sildymo pigumas". O jei vistiek kazkam nelabai aisku, kad elektros silumingumas pinigais pavertus yra apie 2 kartus brangiau, tai pries pradedant sildymo sezona galejo sildytis elektriniais radijatoriais ir ivertinti kiek kilowatu reikia vienai parai. Daugumas tokiu "elektriku" nesisildo iki ijungiamas sildymas visam daugiabuciui. As irgi turiu kaimynus trylikaaukstyje name, kurie gyvendami pirmame isvis nebematydavo silomos is radijatoriu. Todel jie atsijunge. Bet kuomet visas namas pagal savivaldybes projekta buvo sustiklintas ir nebeventiliavo silumos pro kiaurus langus, tai sie jau klausia kiek man kainuoja sildymas, masto grizti. Beje, reiketu skusti kaimynus su prasivestais sildymais i balkona, grindis, sandeliukus... Ir ne galvoti apie elektra, o galvoti kaip aiskiau apskaiciuoti kiek kuriam butui reikia energijos. Kad jei kazkam labai norisi sildyti savo balkona, tai turetu papidomai pats susimoketi o ne numesti ant likusiu gyventoju