Konferencijoje bus diskutuojama apie naujosios mokslininkų kartos realijas bei požiūrių įtaką mokslo ateičiai  (0)

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kviečia dalyvauti tarptautinėje Eurodoc konferencijoje „Naujoji mokslo karta: naujos formos Europos mokslinių tyrimų erdvėje?”, kuri šiemet vyks Vilniuje, balandžio 1-2 dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais, švenčiant Europos mokslinių tyrimų erdvės (EMTE) 10 metų jubiliejų, Vienoje vykusioje konferencijoje diskutavę Eurodoc organizacijos atstovai pabrėžė, kad doktorantai yra svarbi grandis tarp Europos aukštojo mokslo ir Europos mokslinių tyrimų erdvės. Tad šiemet rengiamoje Eurodoc konferencijoje susitikę įvairių Europos valstybių mokslininkai ir rengiasi diskutuoti apie naujosios mokslininkų kartos realijas bei jų požiūrių įtaką mokslo ateičiai“, - sako viena iš Vilniuje vyksiančios Eurodoc konferencijos organizatorių, LJMS tarybos narė Vilma Petrikaitė.

Konferencijos plenarinės sesijos bei darbo grupių posėdžiuose konferencijos dalyviai bus kviečiami svarstyti, koks santykis tarp tyrimų tradicijų ir naujosios kartos poreikio pokyčiams šiandieniniame, sparčiai besikeičiančiame pasaulyje. Kaip jaunieji mokslininkai derina tradicijas ir naujas idėjas? Su kokiomis kliūtimis susiduria, norėdami įdiegti daugiau inovacijų mokslo srityje? Ar keičiasi požiūris į mokslą? Koks yra mokslo ir verslo ryšys? Ar įmanomas verslo ir mokslo bendradarbiavimas, ir ko viena sistema gali pasimokyti iš kitos? Jaunieji tyrėjai ir doktorantai bei aukštojo mokslo politikos ir verslo atstovai šiuos ir kitus klausimus nagrinės iš skirtingų mokslinių tyrimų sričių perspektyvos.

Konferencijos metu savo veiklą taip pat pristatys įvairios mokslo ir verslo organizacijos bei institucijos. Tikimasi, kad tai bus proga užmegzti ar plėtoti ryšius tarp konkrečių mokslo ir verslo subjektų.

Balandžio 2–3 dienomis, pasibaigus konferencijai, Vilniuje vyks ir metinis Eurodoc susirinkimas, kurio metu bus aptarta šios organizacijos veikla, renkamas naujas prezidentas, taryba, sprendžiami aktualiausi organizacijos veiklos klausimai.

2011 metų Eurodoc konferencijos organizatoriai yra Eurodoc ir jos narė – Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS). Eurodoc, šiuo metu vienijanti 34 šalis nares, atstovauja Europos doktorantus ir jaunuosius tyrėjus. LJMS vienija virš 200 Lietuvos jaunųjų tyrėjų ir skatina Lietuvos mokslininkus siekti aukščiausių mokslo rezultatų.

Visus susidomėjusius kviečiame registruotis iki vasario 11 d.:

http://eurodoc2011.ljms.lt/articles/20/registration.

Dalyvio registracijos mokestis - nenumatytas.

Daugiau informacijos apie konferenciją rasite internetinėje svetainėje http://eurodoc2011.ljms.lt arba susisiekę elektroniniu paštu eurodoc2011@ljms.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)