Lietuviai pripažinti pažangiausio pasaulyje lazerio kūrėjais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-02-02 22:02
Pats rasyk kaip zmogus, issikalineji cia kaip ... : Nu padariau klaida, ir rado prie kabinetis... Kad nemoki skaityt, tai jau ne mano problemos.
Xdmin 2011-02-02 23:31
Nesigincykit chebra OT: idomu, ar valstybes finansavimas kartais nesugadintu viso to progreso? Daugiau lesu, atleistu vadzias siek tiek, ir jau nebepirmi viena diena liktu.
- 2011-02-03 00:09
Pala, o kodėl valstybė turi finansuoti įmonę? Be to, jiems ir taip puikiai sekasi.
kionig 2011-02-03 00:19
komerciniu imoniu valstybe nefinansuoja. O jei imone noretu gauti koki tai finansavima, tai greciau tai darytu per EU parama verslui. Nei per kokia LMA taryba, nes turesi nueiti kryziaus kelius per biurokratlandija.
keine_lust 2011-02-03 01:11
speliot galima, bet bandyt nelabai apsimoketu.
Andrius.V 2011-02-03 09:44
Neoperuokit spekuliacijomis, kai ko nors nežinot. Apie atlyginimus pramaunat pro šalį ir tik spėliojat. Nedayrkit to ir dar svarbiau - NUSTOKIT skaičiuoti svetimus pinigus Apie mokslo laipsnius irgi prašovėt. Visas šitas įmones kadaise įkūrė, be abejonės, daktarai, bet tikslas nėra visus juos ten surinkti. Doktorantūra užima daug lako, kurį galima iškart išnaudoti naujų produktų kūrimui (jei yra galva), todėl šiais laikais tose įmonėse naujas darbuotojas daktaro laipsniu nėra didžiausias prioritetas, net magistrantūros nebūtina baigti (Lietuvoje šioje srityje apie magistro studijas galima pasakyti tik daugtaškiu "..."). svarbiausia - ką tu jau sugebi ir kaip sugebėsi įsisavinti naujas žinias, toliau tobulėti darbe, generuoti idėjas. Apie įmonių plėtrą. Ne visų šių įmonių tikslas nr.1 yra išsiplėsti iki kelių šimtų ar tūkstančių darbuotojų. Anaiptol. Lietuviai užsirekomendave kokybe, tad kokybė ir yra pagrindinis prioritetas, o ne turėt įmonę su 1000 darbuotojų ir varyt "chaltūra". Pvz., kaip vienas didžiausių lazerių gamintojų "Coherent" pasiskelbia, kad sukūrė naują produktą, o kai jį užsisako klientas, paaiškėja, kad jo dar nėra ir laukti teks mažiausiai kelis mėnesiu. Bet kadangi jie turi gerą vardą nuo seno (praktiškai lazerio išradimo), tai jiems praktiškai niekas negresia, todėl gali išsidirbinėti. Apie finansavimą. Taip, ES parama yra naudojamasi. Jei duoda - tai būtina paiimti, nes jei neimsi - vėliau negausi. Vienas pavyzdukas: http://www.ltoptics.org/bpd.php Apie rinkos dalį. Kai kurios įmonės tam tikrų specifinių produktų srityje pasaulyje užima didžiąją rinkos dalį (mokslo srityje). Bendrai paėmus tai gal ir nėra daug, bet faktas, kad kai kur Lietuviai mažiausiai dviem galvom "kietesni" už užsieniečius. Jei visgi kam nors rūpi pinigai ir visokie procentai, paskaitykit leidinuką http://www.ltoptics.org/download/lazeriai_mazas_map.pdf , tik bėda ta, kad jame informacija tik iki 2008 m., bet augimo tendencijos išliko tokios pačios ar net didėjo, tad grafikus trūkstamiems metams galite pasipildyti patys.
SaliamonXP 2011-02-03 10:51
Su kionig geriau nesigincykit. Tai taip pat beprasmiska kaip gincytis su siena
Evaldas 2011-02-03 11:54
Pagaliau protingas komentaras O prizininkams sveikinimai, verti to smagu girdėt ką nors gero apie Lietuvą.
neatspesi 2011-02-03 13:21
(pasižiūrėk į įrašo antraštę tame puslapyje, o paskiau į puslapio vardą). Susimąstyk žmogau!
AdutisTM 2011-02-03 14:57
Tai ten raso: "vidutinis lazerių pramonės darbo užmokestis (3273 litai) yra 56 proc. didesnis nei vidutinis atlyginimas privačiame sektoriuje (2094 litai)". Argi cia daug, kaip tokiai sriciai? P.S. Skaiciuoju ne svetimus pinigus, o savo
kionig 2011-02-03 15:37
Gal, lazeristai, papasokotumete kaip yra su lazeriu maitinimo saltiniais ? Ar juos kartu gamina su lazeriais, ar atskirai kur nors kitam pasaulio kampe ? Va paziurejau ta zurnala, tai be kokio VU FF fizikos bakalauro nelabai kur ir pritapsi. Ir visgi, gal kas nors galite atskleisti tokio prietaiso kaina bei santykius su uzsienio panasiu produktu ?