Kaune atidaroma elektromobilių įkrovos stotelė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2011-04-22 21:56
Nezinau kiek kainuoja, bet manau, kad tai buvo labai protingas zingsnis, dar galetu vilniuje pastatyti viena.. Vis sioks toks paskatinimas zmonems nebesvaistyt pinigu arabams..
omg 2011-04-23 18:54
Na manau del ilgo akumuliatoriu krovimo laiko turetu nusistoveti tokia praktika - atvaziuoji, palieki senus issikrovusius akumuliatorius, pasiimi pilnus ir toliau vaziuoji, paskui viskas is naujo. Tik klausimas kurio atsakymo nezinau kokio jie dydzio ir kiek sveria elektromobilyje.
loggo 2011-04-23 19:16
Na pasakiški dalykai tie elektromobiliai... manau, vienintėlis trūkumas - naudojamos baterijų technologijos... Tas, kas sugebės pateikti gerą alternatyvą baterijoms taps vienu turtingiausiu žmogum pasaulyje
Kilgoras Trautas 2011-04-23 20:58
nepergyvenk visokie statoilai jei tik reiks ant smūgio ir kiemuose ir aikštelėse pristatys krovimo stotelių, postu, tik $ kortele įkiši ir galėsi krautis. O elektro krovimo stotelės gali būti ir miegamųjų rajonu kiemuose, nes nereikia tokiu sąlygų kaip, kad reikia benzino kolonėlėms.
JaNkIz 2011-04-26 21:58
Įkrovimo laikas ženkliai sumažėtų naudojant "3D Mesh" tipo baterijas. Buvo straipsnis apie tai, bet nerandu... aišku iki pasirodymo elektromobiliuose dar teks palaukt, bet būdas tokias baterijas pagaminti jau yra sukurtas- tereikia ištobulinti ir sumažinti gamybos išlaidas. Išaugtų elektromobilių momentinė galia, sutrumpėtų krovimo laikas ir elektromobiliai pasidarytų patrauklesni vartotojams. Dėl įkrovimo stočių- jos irgu turėtų kaupti energiją panašiose baterijose, nes nemanau kad užtektų galios iš tinklo žaibiškai įkrauti tokius akumuliatorius, o tai kažkiek atsilieptų infrastruktūros augimui, bet viską įgyvendinus apie kuru varomus auto galima būtų pamiršti.
Tir4elis 2011-05-06 14:36
Pradėjus populiarėt elektromobiliams manau greit šių krovimo stotelių mintį pasigautu, na, kad ir ta pati Maxima ar IKI. Atvažiuoji į tokios parduotuvės aikštutę, pasijungį "štepseliuką" ir pėdini vidun. Kol suvaikščiotum tarp lentynų ko ten reikia, va žiūrėk ir baterija pasikrovus. O parduotuvei beliktu ant visų prekių tylomis uždėt po kažkiek centų ir dar sakyčiau netgi pelnas gautusi nuo tokios aikštutės .