Į Vilnių atkeliauja nuomojami elektriniai dviračiai (Video)  (22)

Vilniečiai netrukus galės sėsti ant mero Artūro Zuoko jau išbandytų elektrinių dviračių. Už viešąjį transportą atsakinga savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ ketina įsigyti 25 tokias transporto priemones. Išvogtus oranžinius dviračius puikiai prisimenantys miesto politikai naująsias transporto priemones žada apginkluoti apsaugos sistemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Susisiekimo paslaugos“ paskelbė „elektroroleriais“ pakrikštytų elektrinių dviračių pirkimo konkursą. Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad miestui reikia 25 naujų transporto priemonių. Be to, kartu su transporto priemonėmis perkamos ir „centralizuotos elektrorolerių stebėjimo ir valdymo sistemos nuomos paslaugos“.

Kitaip tariant, savivaldybės įmonė mokės ne tik už elektrinius dviračius, bet ir už jų nuomos sistemos įrengimą, specialistų apmokymą ir t. t. Vienas elektroroleris, kokiu neseniai pradėjo važinėtis A. Zuokas, rinkoje šiuo metu kainuoja apie 7 tūkst. litų. Kiek gali kainuoti nuomos sistemos su 25 elektriniais dviračiai įrengimas – „Susisiekimo paslaugos“ kol kas neskaičiuoja.

Prieš porą savaičių pirmąsyk ant elektrinio dviračio sėdęs A. Zuokas tuomet tvirtino nežinąs jokių savivaldybės planų pirkti tokias transporto priemones ar įrenginėti jų nuomos sistemą.

Tikisi, kad elektrinių dviračių neišvogs

Sostinės tarybos Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas, A. Zuoko bendražygis Algimantas Vakarinas teigė, kad elektrinių dviračių nuomos sistema turėtų startuoti kitų metų pavasarį. Pasak jo, oranžinių dviračių pamoka išmokta, ir naująsias transporto priemones pavogti bus kur kas sudėtingiau.

„Kiek žinau, bus ne tik signalizacija, bet ir jų judėjimo stebėjimas. Bus su GPS siųstuvais. Matys, kur važiuoja, kas važiuoja, kur palieka, kada palieka. Pamokų turim – taigi yra iš ko mokytis“, – kalbėjo A. Vakarinas.

Paklaustas, ar nesibaimina oranžinių dviračių istorijos pasikartojimo, politikas vadovavosi liaudies išmintimi.

„Bijai vilko – neik į mišką, – sakė A. Vakarinas. – Atsiras skeptikų, kuriems niekas nepatiks. Geriau nieko nedaryti ir sudėjus rankas nieko nesakyti. Reikia pratinti žmones prie naujovių.“

Pasak jo, elektriniai dviračiai riedės miesto centre ir senamiestyje. Kiek kainuos elektrorolerio nuoma – esą anksti skaičiuoti.

Nedideli elektriniai dviračiai, kuriuos jau išbandė miesto vadovai, yra juodos spalvos, jų maksimalus greitis, anot mero, siekia apie 25 km/h, sykį pakrovus akumuliatorių, galima nuvažiuoti apie 30-40 km. Beje, neįprastas vokiečių gamybos transportas šiek tiek primena ir A. Zuoką išgarsinusius bei vilniečių greitai išvogtus oranžinius dviračius – nors elektriniai dviračiai yra juodos spalvos, jų amortizatoriai yra ryškiai oranžiniai. Rinkoje vienas toks elektrinis dviratis kainuoja apie 7 tūkst. litų.

Tiesa, nėra jokios garantijos, kad vilniečiams ir miesto svečiams bus nuomojami būtent šio modelio elektriniai dviračiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)