Siekiama komunikacijas stebėti kompiuterizuotai  (1)

Klaipėdos savivaldybė kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) siekia sukurti elektroninę požeminės infrastruktūros informavimo sistemą.

RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis pabrėžė, jog Lietuva pirmauja Europoje pagal optinius tinklus, tačiau būtina imtis priemonių, kad ši pozicija būtų išlaikoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot RRT direktoriaus F. Dobrovolskio, reikia sukurti informacinę sistemą, kurioje matytųsi telekomunikacijų, elektros linijos, dujų, šilumos, lietaus nuotekų tinklai. Tai padėtų vystyti tinklus, išvengiant didelių išlaidų. Informacija galėtų pasinaudoti ir namų projektuotojai.

„Skirtingos savivaldybės valdo skirtingą informaciją apie požeminius tinklus. Klaipėda šioje srityje yra pažengusi. Dėl to norime bendradarbiauti“, – tvirtino F. Dobrovolskis.

Norima informaciją apie požeminius tinklus patalpinti internete. RRT sukurtų prieigą prie šios informacijos. Svarstoma, jog duomenis būtų galima pasisiųsti už tam tikrą mokestį. F. Dobrovolskis pabrėžė, jog taip būtų išvengta piktnaudžiavimo.

Klaipėdos savivaldybės atstovai tvirtino, jog patys turi tik gatvių apšvietimo tinklų planus.

Vandens, šilumos tinklų, telekomunikacijų, dujų planai priklauso pačioms įmonėms. LESTO šiuo metu tik rengia tinklų planus.

„Įmonėms esame išsiuntinėję paklausimus, ar galėtume panaudoti jų duomenis šiam tikslui. Laukiame atsakymų“, – komentavo savivaldybės atstovai.

F. Dobrovolskis pabrėžė, kad ši informacija yra vieša. Į įmones besikreipiantis asmuo ją gali gauti už tam tikrą mokestį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Milda Skiriutė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)