Silicio slėnyje pristatytas lietuvių el. bankininkystės sprendimas „Kinect“ pagrindu (Video)  (6)

Tarptautinėje parodoje „CTIA Enterprise & Applications 2011“, vykstančioje JAV, San Diege, dar vadinamame Silicio slėnio sostine, bendrovė „Etronika“ pristatė savo ateities viziją, kurioje asmeninių finansų tvarkymas internetu atliekamas namuose, stovint prieš televizoriaus ekraną, sąskaitų apmokėjimą ar pervedimus vykdant rankų gestais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmet vykstantis ir tūkstančius lankytojų sutraukiantis tarptautinis renginys – vienas svarbiausių pasaulyje, kai kalba sukasi apie mobiliąsias ir informacines technologijas. Parodoje dalyvauja per 250 informacinių technologijų bendrovių. Lygiagrečiai vyksta viena didžiausių šios srities konferencijų, kurioje dalyvauja daugiau nei 15 tūkst. IT specialistų.

Parodoje pristatyta Lietuvos įmonės „Etronika“ sukurta programėlė naudoja „Microsoft Kinect“ nuotolinį žmogaus judesių fiksavimo įrenginį, gebanti atpažinti žmogaus judesius ir balsą. Vartotojo sąsaja – žaisminga ir intuityvi, susidedanti iš ratu besisukančių piktogramų. Rankų judesiais keliaujama į vieną ar kitą pusę, o norima operacija pasirenkama ir atliekama gestu abiem rankomis. Didelis dėmesys skirtas detalėms ir vartotojo patogumui, pvz., sąskaitos kopiją į turimą išmanųjį telefoną galima nusiųsti vos keliais rankų judesiais.

Ar tokia elektroninės bankininkystės ateitis? Kol kas neaišku, mat nors jau ir galima visiems norintiems kurti „Microsoft Kinect“ įrenginiui skirtas programėles, šių programėlių „Microsoft“ dar neleidžia pardavinėti, tad technologijos komercinio realizavimo planai nusimato tik ateityje. Kaip ši inovacija atrodo gyvai, žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)