Dėl naujo mokesčio brangtų ir televizoriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2011-11-07 14:57
BLin tai kas sudaro daigto kaina. pvz telefonas gudresnis. 40lituku latgai, 20 lituku mazamiksciui uz patentus, 20 lituku abaleju uz patentus, ir dar kokia 100 lituku uz kitus patentus. tokius kaip kalendorius telefone, kamera telefone, zadintuvas telefone. geras biznis patentuoti. tik problema jog patentavimas nesveikai brangus priklausomai nuo teritorijos kurioje galioja. vadinasi stanbiosios korporacijos turi uz ka patentuoti bileka ir ukrauti ant musu peciu tu keliu litu mokesti. tik beda jog tiek keli litai perauga i simtus (del keletos patentu ar tai autoriniu teisiu) ir i milijardus is niekur kasmet. kuo toliau tuo graziau. Gal ir reiketu griauti sita korporaciju kraugeriu lizda.
min 2011-11-07 15:27
Šitie apmokestinimai iš kitos puses labai kenkejiški. Pavyzdžiui, kokia zvonke su 69 danguje prištampuoja dainu, kurias leidžia per radijas, po to už ta grota laika ji gauna iš latgos pinigeliu nesvarbu ar ji verta ar ne, taip jos tampa ne menininkais, o pardavimu vadybininkais. Jeigu jos klausytojai tokie niekšai ir negali nupirkti jos kasečiu tai gal ji ir neverta tu pinigu
Neodan 2011-11-07 15:32
O autoriu teises nenori ivesti metinio mokescio zmogui? Juk jis gali isiminti matoma vaizda ir girdima garsa (irasymas i laikmena) o paskui atkurti. Kita vertus mokant toki mokesti, taip iseina kad mes susimokame uz turini ir igyjam teise juo naudotis nebemokant jos autoriniu teisiu savininkui. Norima sumazinti piratavima apkraunant mokesciais, ko pasekoja dar labiau skatina piratavima.
Nerkashis 2011-11-07 15:39
Surinks pinigus ir kas toliau? Kažko neberašo kas bus toliau. Jei nusipirkau priedėlį skaitmeninei TV ir dažniausiai žiūriu Discovey? Ar jie žinos tai? Įtariu pinigėliai, kurie liko po administravimo atguls pas yvas su šeškėm.
TLas 2011-11-07 15:42
auksciausio lygio durnynas. stabdantis ir apsunkinantis vystyma IT srityje, o po to leidziami milojonai kad investuotojus is uzsienio itikinti jog labai daug potencialo cia pas mus tecynologiju sriti tegul tik investuoja. bulshit.... cia gaubasi kaip tam anekdote kur " tai ir uz isprievartavima teiskit, nepadariau to bet iranki turiu" kaip siais laikais galima sakyti argumenta jog gali rinktis iranga be vaizdo irasymo galimybes jei neketinibpirataut. juk padoraus telefono be tokiu galimybiu neisigysi, skaitmenini tv ir visi sky box ir t.t ir t.t.... O svarbiausia kad kalba neina apie tai kaip tie pinigai bus administruojami ir skirstomi tom autorinem teisem padengti. svarbu tik surinkt.
Anonymous 2011-11-07 16:27
O jei aš pagirsiu draugui matytą laidą - ar neturės man tos laidos kūrėjai sumokėti už reklamą? Jei jau aš jiems mokėsiu, net jei ir nežiūrėsiu būtent jų laidos? Juk kalbama apie teoriją „oho, kiek uždirbčiau, jei piratai būtų pirkę“. O kodėl ne „oho kiek uždirbčiau, jei Kubilius išleistų įstatymą visiems nusipirkti po tris albumus“? Lygiai tokia pati nesąmonė Tik pirma yra kaip įrodymas tose autorinėse teisėse O absurdas tame, kad nupiratavę filmą - mes nepažeidžiame autorinių teisių! Juk nepasisavinam autorystės? Neperrašom „filmo autorius“? Piratavimas gali pažeisti tik nuosavybės teises į kūrinį. Taigi - autoriams „antipiratinis“ mokestis nepriklauso. Antpiratinius pinigus turi pasiimti leidėjai, ar kas ten nusipirkę turtines teises tų kūrinių Mūsų valdžia leidžia įstatymus absoliučiai nuo lubų
ligonis 2011-11-07 16:42
apmokestins fotoaparatus, nes jie turi galimtbe irasyt vaizda, bet ar kas atlygins laisvai samdomam fotografui kuris fotografuoja gamta ir parduoda grazias nuotraukas? juk gamta nera saugoma taip, kad kazkas draustu naudot jos vaizdus. tai nejaugi jie zada ir tam vienam fotografui kelis litus duot(visgi, kazkas gali jo nuotrauka paimt ir be jo sutikimo isirasyt i kompiuterio keitaji diska)
Tadas 2011-11-07 16:46
TasKitas gerai parašė o aš pakomentuosiu vieną frazę iš straipsnio: "visur, įvedus kompensavimo mechanizmą, elektroninės laikmenos tik pigo“ ". Ar drįsite spėti kaip būtų Lietuvoj? Kitas dalykas - valio!. Jei laikmenos apmokestinamos, piratavimas legalizuojamas! Visi torrent saitai turėtų atsigauti ir legaliai nemokamai siūlyti mp3, filmus, softą... Lyg koks Robinhudas viską dalintų nemokamai
mobilunkas 2011-11-07 17:34
Tai jei viska apmokestins su tikslu kad as galiu imt kazka ir isirasyt, tai vadinasi as galiu bet ka imt ir rasyt nes nespejes nusikalst jau susimokejau bauda, ar ne taip? o jei i tas atmintis rasausi savo paties sukurtus dalykus nieko nekopijuodamas tai kas man grazins mokesti kaip autoriui?
werafonas 2011-11-07 18:59
Būtent, tame ir slypi šios nesąmonės paradoksas.
Nerealiai 2011-11-07 19:18
Cia tas piratavimas tai nesamone visiska, tiesiog i biudzeta kazkaip reikia surinkt nauju lesu, tai reikia arba mokescius didint, arba sukurt nauju mokesciu, visiskai nesvarbu, kad tas mokestis uz ora. Cia man primena 25ct butelio mokesti, mazdaug priduosi ir atgausi, galima pamanyt, kad seniau to butelio negaledavai priduot. Taip padare ta butelio mokesti, lyg seniau atrodytu ta buteli nemokamai gaudavom su alum. Ne tai, kad tiesiai sviesiai kaina pakeltu, tai buria visokias nesamones ir durnina zmones, ale jie tokie durni. Suprantu tokius mokesciu kaip uz kelius, tai uz juos aisku bus taisomi keliai ir pan. ir viskas logiska, o laikmenu mokestis, tai visiska nesamone. Gerai kazkas palygino isprievartavima. Klausimas kyla tik kiek dar tokiu mokesciu su panasia logika bus sugalvota artimiausiu metu.
mytech 2011-11-07 20:45
Kiek teko girdeti, tik maza dalis sio mokescio nueina keliams taisyti
Nerkus 2011-11-07 21:16
per zinias sake, kad yra svarstomas nutarimas apmokestinti gyvuliu iskiriamas metano dujas. uz karve metams reiktu sumoketi apie 70 lt, uz kiaule - 5 lt. sekantis zingsnis bus apmokestinti zirnius ... patys zinot del ko
Anonymous 2011-11-07 21:42
truputį šalia temos - jei vienas kitas autorius iš bado nueitų dirbti fizinių darbų - nuo to ir mūsų kultūrai, ir ekonomikai būtų geriau :lol:
sigitas 2011-11-07 21:48
O kodėl gi neapmokestinami rašikliai ir popierius ? Vaikystėje aš mėgdavau iš įvairių knygelių nusirašyti eilėraštukus . Tiesa tada tai nebuvo laikoma nusikaltimu . Svarbu kad tik nepuldavau meluoti draugams kad aš pats juos sukūriau . Tiesa dar vienas priminimas tiems kas mėgsta padainuoti tualete ,vonioje ar duše , arba šiaip kokiam baliuke pagal gitaros brazdinimą ar akordeono tampymą užtrauktį dainušką , nepamirškite post faktum į latgos saskaitą po vieną kitą lituką už dainelę pervesti .
Pasalietis 2011-11-08 00:05
Kam įdomu, tai toks Lietuvos Poetas, kaip Marcelijus Martinaitis iš LATGOS gauna ~5LT per metus.
bahuriux 2011-11-08 01:28
Baudos yra mokesčiai, taikomi padarius ką nors neteisingai. Mokesčiai yra baudos, taikomos viską padarius teisingai.
santihu 2011-11-09 14:16
Einam su planakatais prie seimo!