A. Zabulis: „Mokipay“ neišpopuliarėjo kaip tikėtasi  (21)

„Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis pripažino, kad mobiliųjų atsiskaitymų sistemai „Mokipay“ planuoto populiarumo pasiekti nepavyko, o dabar bandoma ją plėsti šalies mokyklose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, buvo planuota, kad „Mokipay“ išpopuliarės Lietuvoje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato metu, tačiau rezultatai buvo prastesni nei tikėtasi.

Todėl bendrovė pradėjo derybas su Švietimo ir mokslo ministerija dėl galimybės plėsti atsiskaitymų tinklą šalies mokyklose. Vilniaus Jėzuitų gimnazija tapo pirmoji, kurioje galima atsiskaityti „Mokipay“ būdu. Pasak A. Zabulio, eilėje dar laukia apie 20 kitų šalies mokyklų.

„Mokipay“ – tai mobiliųjų atsiskaitymų sistema, veikianti NFC pagrindu (artimojo ryšio technologija, angl. – near field communication). NFC technologija leidžia identifikuoti vartotoją, šiam pridėjus telefono aparatą su „Mokipay“ lipduku prie nuskaitymo įrenginio. Ši sistema leidžia patogiai atsiskaityti įvairiose vietose (kavinėse, baruose, parduotuvėse) turint tik telefoną su „Mokipay“ lipduku.

Bendrovės atstovai neatskleidžia būdų, kuriais planuoja uždirbti pelną. Anksčiau „Mokipay“ vadovas Markas Zbarskis teigė, kad bendrove domisi investuotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)