Ar mokslininkams skiriamų lėšų santykis atitinka jų darbo rezultatus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2012-04-21 03:31
Mokslas VISUOMET atsiperka, mano kulia nuomone.
Skeleton 2012-04-21 15:26
Ot ir nesutiksiu ! Vėl prisikabinsiu prie mūsų Aušrinės Marijos Pavilionienės. Skaitome: Disertacija: Žmogaus koncepcija ir paveikslas Viljamo Folknerio kūryboje Na niekaip nesutiksiu kad toksai Viljamas Folkneris svarbus tik Lietuvos regionui Tai kur Aušrinės Marijos indėlis į šio rašytojo kūrybos tyrimus pasauliniu mąsteliu? Ką naujo Aušrinė Marija atrado ko anksčiau nebuvo žinoma jokiam pasaulio literatūrologui? Atsakymą mes jau žinom -NIEKO. Va čia ir iškyla problema, kai lietuviško humanitaro disertacija yra rašinėlis, kuris normaliame universitete nebūtų priimtas nė kaip bakalauro baigiamasis darbas. Ir nesutiksiu kad Lietuvoje galioja pavyzdžiui kažkokia ypatinga lietuviška psichologija neturinti "analogov v mire" arba ypatinga lietuviška sociologija.
edragon 2012-05-01 12:52
Lietuvoj net jeigu 100% finansavimo būtų skiriama tiksliesiems mokslams, vis tiek būtų mažai palyginus UK ir JAV universitetais. Na čia ne visai sutinku, nes dar yra toks dalykas kaip darbo rinka. Savo pavyzdžiui parinksiu verčiau filosofijos profesorių ir taikomosios fizikos. Sakai jiems turėtų būti mokama tiek pat? Bet taikomosios fizikos profesorius juk galėtų rasti geriau apmokamą darbą ne universitete (jei imsim tarptautiniu mastu, tai daug geriau apmokamą). Tuo tarpu filosofijos profesorius? "Do you want fries with that? Why?" (Čia, žinoma, hiperbolizuoju ) Tai aš manau, kad logiška būtų mokėti taikomosios fizikos profesoriui tokį atlyginimą, kad jis visų pirma nepabėgtų kitur.
Gnostic 2012-05-04 12:52
Absurdiskiausia fraze, kad darbininkas nedirbs jei jam pirstu neparodys kur dirbt jei turi galva, tai pats paselius auginsi ir neatiduosi 80% savo derliaus vien uz ta bakstelejima pirstu Humanitarai reikalingi tik tam, kad darbininkai galetu is ju linksmai pasijuokti poilsio metu.