Ekologišką transportą Lietuvoje žlugdo lėtapėdiškumas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2012-06-04 08:57
aš perku naujas mašinas o ne senas pūtras kaip tu, pagal mane mašina iki 3 metų išvis neturi gesti, jei genda tai yra šūdina kokybė, vaike. http://www.reliabilityindex.com/ The 10 Worst Cars: Position Make/Model Reliability Rating 1 Mercedes-Benz SL 376.00 2 Mercedes-Benz CL 352.00 3 Land Rover Range Rover 308.00 4 Mercedes-Benz S-Class 274.00 5 Renault Espace 257.00 6 Jeep Grand Cherokee 250.00 7 Mercedes-Benz V-Class 248.00 8 Nissan Pathfinder 245.00 9 Land Rover Freelander 230.00 10 BMW 7 Series 229.00 tokia vat graudi tiesa yra, bet daugumai lietuvių tai tiesiog nesuvokiama ... todel tiesą jie ignoruoja...
Vytax 2012-06-04 09:47
Jo, pagal tavo reitingus geriausi yra kibirai. Kurie neturi nei modernios pakabos, nei kondicionieriaus, nei įvairios elektronikos, nei daugelio kitų 21 amžiaus automobilių patogumų. Ir tau netgi kiekvienas automechanikas pasakytų: kuo mažiau agregatų automobilyje, tuo mažiau potencialių galimybių jis turi sugesti. Bet negi nuo to jis tampa geresnis? O jei į temą. Tai pas mus hibridiniai automobiliai ar elektromobiliai nebus populiarūs tol kol daugumas pirks dėvėtus. Manau pirma reikėtų siekti kad daugumas pradėtų pirkti naujus automobilius iš salono. O tik po to skatinti elektromobilius ar hibridus. Juk šie dar ir gerokai brangesni už į įprastus automobilius.
sabotan 2012-06-04 10:43
Man tai juokinga dabr nelabai yra skirtumo kokia masina visos jos ismeta beveik vien oda co2 kieki jai jie ne hibridai tas pats bmw ar kia panasei suvartoja degalu jai vazineji normaliai o ne kaip lietuvei kiek traukia tiek spaudzia. Mano tevas turi apynauji bmw 3l benzinas ryja apie 9 litrus mieste o jai normalei isvaziuojant tai apie 6 litrus teryja. Sutinku kia maziau suvalgo bet ji mazesne
BishopaZ 2012-06-04 12:36
nezinau kaip tau bet man kibiras tai tokia mashina kur nuolat genda. Kam tokio griuvesio reik jei dazniau service prastovi negu tarnauja pagal paskirti ? kas del hibridu tai geriausi hibridai yra toytos ir ypac naujasis prius, berods 3km gali nuvaziuot vien ish elektros, ikishai i razete per darbo diena pasikrauna ir atgal nemokamai. Cia tai ekonomija. Tiesa toyta prius dizaineriai su dizainu rimtai susipyke.
Arthuras 2012-06-04 12:48
ŠIKNA, o ne ekonomija. Paskaičiuok, kiek jis kainuoja, ir kiek kainuoja padoriai atrodantis naujas BMW 120d, ar Audi A3 dyzelis, ir per kiek laiko tau tas automobilis(Prius) atsipirks... Jau būsi nuvažinėjęs kapitaliai ir tai dar kažin ar atsipirks.
Wolfy 2012-06-04 13:50
Jei rimtai, tai man visvien, su kokiom mašinom vakariečiai važinėja, nors ir su dviračiais gali važinėti. Bet aš tikrai niekada nesėsčiau už vairo, tokių mašinų, kaip visi kibirai ar šiaip prancūziškų mašinų, nes bent man prancūzai visai nesižiūri, bent iki šiol. Japoniškų mašinų tikrai gerų yra, tik aišku ne tojotos, nes pas juos irgi dizaino nulis. Tik tiek, kad japoniški automobiliai ne mūsų rinkai bei geografiškai zonai pritaikyti, nes tikrai greitai išpūva tos skardos per lietuviškas žiemas. Be abejo, galima papildomai ruošti tas auto, kad laikytų pas mus, bet vėl papildomi kaštai susidaro.
FtBall 2012-06-04 21:39
Na pasakyk man, kokio velnio važiuot 3km į darbą? Jei gyveni didesniam mieste, tai 10min kamštyje prastovi, jei mažesniam, tai eismo nėra ir gali ramiai su dviračiu nuriedėt. Aišku, yra retų atvejų, kada tikrai dviratis netinka. Bet yra viešasis transportas dar. Skundžiasi lietuviai, kad kuras brangus, o važiuoja 3km iki darbo su 3l mašina vieni. Bent jau susipažintumėt su kaimynais, vistiek 90%, kad yra keli, kurie ten pat važiuoja. Mano tėvas sako, kad ekonomiškiausia mašina ta, kuri garaže stovi.
Analog 2012-06-05 01:56
Nu tai davai pavardyk bišopai tos savo nuliovos negendančios super tačkos navarotus, gal tikrai mes klystam, o ir tie kvaili turtuoliai, kurie po kelis šimtus gabalų perka bėmsus ir mersus su protu susisipykę? Ištikro tai taip, na genda, nuvažiuoji servisan ir susitvarkai, o ir genda dėl to, kad komplektacija nėra plika, čia senas faktas, kad pliki kibirai mažiau genda, nes mažiau kam yra gest. Ir pagal tave galima pagalvot, kad nuliovos dar su garantija ima byrėt, o tvarko dažniau dėl to kad važiuoja daugiau, labiau prižiūri. Na ir šiaip nematau esmės tavo šito ardymosi? Sugedo - sustvarkei, nuo to kibiras tapo prabangesnis už limuziną? Nori taupyt, perki kibiriuką.
FtBall 2012-06-05 07:17
Kai "plikam kibire" kas sugenda tai ir visi tvarko arba kitą perka. O kai kokia nors lemputė užsidega mašinoj su navarotais beveik visiems ji nerūpi. Esmė ta, kad, mano nuomone, tiek vienos, tiek kitos rimtai genda vienodais, aišku dyzeliai dažniau nei benzinai, natūralu. Bet "navarotų lemputės ir pypsiukai" patys kartais nesuvokia, ką jie reiškia.