Lietuvių pagaminti moduliai gamins saulės energiją Bulgarijoje  (7)

Pirmadienį Bulgarijos valstybinė priėmimo komisija priėmė saulės jėgainės, kurios modulius „Solet” pagamino bei įdiegė lietuvių mokslinė-gamybinė akcinė bendrovė „Precizika“, darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo bendrovė, saulės modulių jėgainė Bulgarijoje – pirmas ir didžiausias lietuviško kapitalo projektas atsinaujinančios saulės energijos srityje.

„1,5 megavato (MW) – tai skaičiai, kurie suprantantiems apie saulės energetiką reiškia didelius pajėgumus. Tai pirmas toks lietuvių gamintojų užmojis saulės energetikos srityje ir mes pagrįstai didžiuojamės, atidarę vartus tolimesniems dideliems žingsniams už Lietuvos ribų. Tol, kol visi Lietuvoje apie saulės energetiką, kaip apie krepšinį ir ekologiją, tik kalba, mes jau demonstruojame nebe idėjas ir planus, o realius faktus ir jau įvykdytas aukščiausios kokybės lietuvių gamintojų produkto investicijas užsienyje“, – sako bendrovės „Precizika“ generalinis direktorius Tomas Barakauskas.

T. Barakausko teigimu, įsigijus „Solet“ saulės modulį, jis atsiperka per septynerius metus, paskui jau generuojamas tik pelnas. Pasak jo, ypač svarbu yra neapsigauti ir nesusigundyti prasta kiniška produkcija, nes saulės elektrinė turės dirbti ne vieną dešimtmetį.

„Įsigijote saulės modulį, pastatėme jėgainę, viskas funkcionuoja pagal šveicariškos kokybės standartus, gamintojas – čia pat, garantija ir priežiūra – vietoje. Viskas iš vienų rankų – tai didelis privalumas. Pasiryžusieji tokiu būdu išgauti energiją turi žinoti, kad įdiegus kokybiškus saulės modulius, daugiau praktiškai jokių rūpesčių nebelieka – nuvalai šiuos modulius porą sykių per metus ir viskas. O skeptikų kalbos apie nusidėvėjimą ar modulių trumpą tarnavimo laiką – nieko vertos, nes tokios elektrinės, kaip rodo praktika, veikia ir 30, ir 40 metų“, – sako direktorius.

Primename, kad saulės modulių surinkimo linija buvo atidaryta praėjusių metų liepą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)