Siekiant populiarinti elektromobilius Lietuvoje pakeistos kelių eismo taisyklės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2013-01-22 09:19
"Lietuvai labai aktualu mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro, didinti atsinaujinančių išteklių naudojimą" Prašau, gal galite patikslinti iš kokio kuro Lietuvoje yra pagaminama daugiausia elektros? Jeigu tai ne atsinaujantys ištekliai ar biomasė - toks teiginys nieko nevertas.
tankis 2013-01-22 10:06
Pats paklausei "iš kokio kuro Lietuvoje yra pagaminama daugiausia elektros" - čia aišku, kad daugiausiai iš tų pačių dujų elektrą gaminam. BET: Naftos tai mes tikrai negaminam, viską importuojam, kas yra 100% ne mūsų O štai elektros gaminam 45% pas save (pagal litgrid.eu), aišku iš tų 45% tik 6% yra vėjo energijos pagaminamos elektros, dar kažkiek saulės ir žiūrėk, jau mes tikrai ne 100% priklausom nuo naftos. Tai jau grynas priklausomybės nuo iškastinio kuro mažinimas. Aišku čia vėl reiktų klausti kodėl atominės neskubam/nenorim statyt, kaip toliau vėjo ar saulės energetiką plėtot.
obuglas 2013-01-22 10:32
Taip pasigaminame pas save, tačiau pasigaminame iš atvežtinio kuro. Tai realiai tik 6 proc. nepriklausomybės. p.s. Naftos išgauname truputi.
immortallt 2013-01-22 11:50
Lietuviška nafta Lietuvoje neperdirbama. Jinai aukštesnės kokybės ir už ją mokama daugiau. Elektra varyti automobilį gerai tuo, kad stipriai padidėja energijos panaudojimo NK. Jei VDV išspaudžia max 25%, tai elektrinės iki 3x didesnį NK. Dujos dega švariau nei benzinas/dyzelis. Elektrą importuoti galime lengviau nei naftą. Panašu biokuro kiekis didės, kaip ir vėjo/saulės.