Lietuvių pristatyta el. bankininkystės sistema sužavėjo tarptautinę bendruomenę (Video)  (16)

Londone vasario 12–13 dienomis vykusioje finansų ir bankininkystės naujovių konferencijoje „FinovateEurope 2013“ lietuvių bendrovė „Etronika“ pristatė atnaujintą daugiakanalį el. bankininkystės sprendimą „Banktron“. Lietuvių pristatyta naujovė konferencijoje buvo palankiai sutikta bei pelnė „Geriausios inovacijos“ titulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Banktron 8“ – tai lengvai suasmeninamas, greitai perprantamas el. bankininkystės sprendimas, gebantis adaptuotis prie naudotojo poreikių.

Sprendime integruota galimybė persiųsti pinigus bekontakte NFC technologija, suglaudžiant išmaniuosius telefonus. Be to, „Banktron 8“ turi vieningą vartotojo sąsają, kuri tinka įvairiems įrenginiams (kompiuteriams, planšetėms ar išmaniesiems telefonams).

Finansinėms institucijoms „Banktron 8“ leis sutaupyti, kadangi nebereikės klientams siūlomo el. bankininkystės sprendimo kaskart pritaikyti skirtingiems įrenginiams. Šis el. bankininkystės sprendimą finansinės institucijos gali įdiegti pasilikdamos turimą infrastruktūrą ir technologijas.

„Kurdami šį sprendimą iš naujo pasižiūrėjome į el. bankininkystės sistemos paskirtį. Daug galvojome kaip, kada ir kur dažniausiai klientai naudojasi el. bankininkystės paslaugomis, kokių funkcijų norėtų, kas juos varžo ir ką būtų galima atrasti iš naujo, – teigia Kęstutis Gardžiulis, bendrovės „Etronika“ vadovas. – Šiandien mes pademonstravome ne tik dar vieną patrauklią ir patogią naudotojo sąsają. Mes pristatėme sistemą, leidžiančią bankams ar finansinėms institucijoms kurti produktus ir paslaugas bei jas teikti skirtingais el. kanalais klientams labai paprastai, nekeičiant turimų ar nesenai įsigytų technologijų ar programinės įrangos.“

„Banktron 8“ sistema adaptuojasi pagal kasdienines situacijas. Jei asmuo yra namuose ar keliauja, tačiau jam nereikia didesnio funkcionalumo, jis mato standartinę el. bankininkystės aplinką: lengvai perprantama ir daili naudotojo sąsaja, galimybė atlikti pavedimus, sumokėti mokesčius, peržiūrėti sąskaitos išklotines ir t. t.

Tačiau jei el. bankininkystės paslaugomis naudojasi verslininkas ar didesnių poreikių turintis asmuo, aplinką jis gali lengvai pritaikyti pagal savo poreikius: pridėti valdiklių (angl. widgets), perjungti turimas sąskaitas, matyti valiutų konvertavimą ir t. t. Suasmeninta el. bankininkystės aplinka atrodys lygiai taip pat tiek asmeniniame kompiuteryje, tiek išmaniajame įrenginyje.

„Banktron 8“ taip pat turi integruotą „Tap Payment“ funkciją, kuri leidžia pervesti pinigus naudojant bekontaktę NFC technologiją – tereikia suliesti įrenginius. Tai paprasta ir patogi priemonė, leidžianti siųsti ar gauti pinigus. Klientai gali grąžinti skolą, pasidalinti pietų sąskaita su draugu ar duoti šiek tiek pinigų savo vaikams tiesiog suglausdami išmaniuosius telefonus. Pinigai bus persiųsti akimirksniu ir saugiai. Visavertiškam programėlės veikimui reikalingas telefonas su įdiegta NFC technologija.

„Manome, kad mūsų požiūris į el. bankininkystę pradžiugins ne tik bankų klientus, bet ir pačias finansines institucijas. Šių dienų vartotojai – gerokai imlesni technologijų naujovėms, skiria gerokai daugiau dėmesio socialiniams ryšiams ir suasmenintoms paslaugoms, o finansinėmis paslaugomis siekia naudotis visur, kur yra interneto ryšys. Būtent todėl dauguma finansinių institucijų turi save atrasti iš naujo, ir būtent todėl mes sukūrėme „Banktron 8“, – sako K. Gardžiulis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(2)

Komentarai (16)