„Šiaulių tauro televizoriai“ skendi skolose, bet nekapituliuoja: pradės restruktūrizavimo procesą  (2)

Šiaulių apygardos teismas leido vienintelei šalyje televizorių gamintojai bendrovei „Šiaulių tauro televizoriai“ pradėti restruktūrizavimo procesą. Tam neprieštarauja ir kreditoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrą gyvavimo dešimtmetį bebaigianti bendrovė „Šiaulių tauro televizoriai“ įklimpo į skolas. Skaičiuojama, kad skola „Sodrai“ artėja prie 0,5 mln. litų , tačiau pradelstos skolos kreditoriams dar neviršija pusės turimo turto vertės, kuris siekia 62 mln. litų.

Problemų turėjusi ir anksčiau, bendrovė jas įveikdavo, tačiau sunkmečiu (nuo 2009-ųjų) prasidėję sunkumai užsitęsė.

„Bankai atsisakė teikti elementarias bankines paslaugas. Didžiojoje Britanijoje turėjome 16 mln. dolerių užsakymą, tačiau mūsų produkcijos neapmokėjo. Atsidūrėme ties riba. Teko ieškotis pinigų“, – situaciją komentavo Rimantas Žukauskas, bendrovės „Šiaulių „Tauro“ televizoriai“ generalinis direktorius.

Pasak direktoriaus, pinigų paieškos užtruko keletą mėnesių. Per tą laiką panelių tiekėjai apribojo savo gaminių patekimą į rinką, ir jos pabrango, o ilgalaikiams užsakymams numatyta, kad kainos didėti negali. Dėl to įmonė patyrė nuostolių. Darbuotojų sumažėjo iki pusantro šimto.

Po ilgesnės pertraukos įmonė jau pradėjo dirbti ir tikisi pelnyti rinkos dalį.

„Mes bendradarbiaujame su Suomijos, Vokietijos dizainų centrais. Jie turi akivaizdžių privalumų ir pranašumų tiek dizaino, tiek funkcijų prasme. Tuos dalykus vertina ir yra lojalūs mums pirkėjai, nežiūrint to, kad turime šiandien problemų“, – sakė R. Žukauskas.

Naujuosius televizorius šiauliečiai teiks į savo tradicines rinkas: Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Skandinavijos šalis, o mūsų šalies pirkėjams pristatys pradedamą gaminti 60 cm įstrižainės televizorių, kuris, žadama, savo parametrais turėtų pranokti konkurentų gaminius.

Šiemet ketinama pagaminti keletą šimtų tūkstančių televizorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Lidija Jankauskienė
(25)
(0)
(11)

Komentarai (2)