Vilniuje kuriamas išskirtinis technologijų parkas: Rytų ir Centrinės Europos Silicio slėnis  (1)

Vilnius planuoja įkurti analogų Europoje neturintį technologijų miestelį „Vilnius Tech Park“ ir pradėti istorinio parko rekonstrukciją. Viename iš prestižinių sostinės rajonų veiks technologijų centras, kuriame įsikurs daugybė startuolių, tarp jų vienos iš pirmaujančių Baltijos įmonių „StartupHighway“ biuras, aktyviausia regiono įmonė „VC – Practica Capital“, ryškiausia Lietuvos žvaigždė „Vinted“, pasaulinė žaidimų kūrėja „Game Insight“, investicinė bendrovė „IMI.VC“ ir kt. Tokia būsimo technologijų parko projekto koncepcija, leisianti Vilniui tapti Rytų ir Centrinės Europos Silicio slėniu, pristatyta šiandien „Live Mobile Congress“ technologijų konferencijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai unikalus projektas Baltijos šalyje. Jis bus įgyvendintas bendromis savivaldybės, privačių bendrovių ir investuotojų pastangomis. Vilniuje yra ne tik geografinis Europos centras, bet ir daugybė puikių specialistų, kurie, esu tikras, šį parką pavers Europos technologijų centru, regiono Silicio slėniu. Tai bus ne tik technologijų, bet ir kūrybinė meno, kultūros ir poilsio erdvė“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas. Naujasis miestelis taps bendra darbo, komunikacijos ir švietimo erdve. Startuoliai įsikurs Antakalnyje, iškėlus Šv. Roko slaugos ligoninę, taip pat bus atgaivintas ir Sapiegų parkas. Technologijų parke taip pat planuojama įkurti poilsio erdvių, konferencijų ir sporto zonų. Čia bus galima nuomotis oranžinius dviračius, įkrauti elektromobilius, svarstoma net suteikti galimybių ekologiniams ūkiams ar įkurti menų centrą. „Nuo pat pirmos dienos po vienu stogu čia sutiksime geriausius verslininkus, investuotojus”,– sako vienas iš miestelio steigimo iniciatorių Darius Žakaitis. Planuojama, kad čia įsikurs ir medijų atstovai – nuo tradicinių agentūrų iki žaidimų studijų ir leidėjų, kurie toliau stiprins Lietuvos, kaip naujo tokių technologijų centro, įvaizdį. Miestelyje taip pat bus TEO komunikacijų centras su darbo erdve ir greičiausio tinklo prieiga. „Norime, kad Vilniaus IT bendruomenė kuo geriau išnaudotų technologijas ir kurtų naujus produktus“, – sako TEO generalinis direktorius ir projekto rėmėjas Kęstutis Šliužas. „Neseniai perkėlėme dalį savo verslo į Lietuvą ir esame tuo labai patenkinti. Šis miestelis mums padėjo apsispręsti didinant investicijas, taip pat kitiems tarptautiniams investuotojams, kurie galbūt panorės sekti mūsų pavyzdžiu“, – teigia „IMI.VC“ steigėjas, vadovas bei „Game Insight“ valdybos pirmininkas Igoris Matsanyukas.

Vilniaus technologijų parkas planuoja pritraukti 10 milijonų litų privačių investicijų, įkurti 35 įmones ir sukurti daugiau kaip 350 naujų darbo vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai (1)