Hakatonai - geriau nei loterija: pora bemiegių naktų ir kišenėje gali būti milijono vertas projektas  (0)

Ką galima nuveikti per 54 valandas? Apkeliauti pasaulį, perskaityti knygą, gerai išrūkyti mėsą arba ... sukurti milijono vertą startuolį. Maždaug tiek laiko prireikė kai kuriems verslams, kol nuo idėjos jie išsivystė iki apčiuopiamos paslaugos ar prototipo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hakatonai, lietuviškai dar vadinami startuolių dirbtuvėmis – visame pasaulyje paplitęs renginių formatas, kuomet į komandas susiburia nepažįstami, jauni ir patyrę dizaineriai, programuotojai, vadybininkai bei kiti entuziastai ir prigalvoję inovatyvių idėjų imasi darbo. Rezultatas – po poros bemiegių naktų susikūrę nauji startuoliai – pramoginės, edukacinės, verslo programėlės arba techninė įranga.

Vienas ryškiausių lietuviškų startuolių, susikūrusių būtent hakatone – kalbų mokymo programėlė „Bliu Bliu“. Ją kartu su bendraminčiais 2012-aisiais startuolių dirbtuvių, vykusių Vilniaus televizijos bokšte, metu sugalvojo ir iki šiol vysto Lietuvoje gyvenantis italas Claudio Santori.

Žaidimą paversti verslu ketina ir vos prieš porą mėnesių atvirų duomenų hakatone „Open Data Fest“ dalyvavę vaikinai. Penki vaikinai sukūrė žaidimą „Vilnius City Quiz“, kuriame reikia atpažinti rodomus miesto vaizdus, tapo renginio nugalėtojais ir jau ruošia planą, kaip iš šios pramoginės programėlės uždirbti pinigų.

Žaidimų industrijoje naujų žvaigždžių sužimba ir kaskart pasibaigus žaidimų kūrėjų hakatonams.

Įkurti nauji inovatyvūs verslai – būtent toks yra ir ateinantį savaitgalį Vilniaus Planetariume vyksiančių tarptautinių startuolių dirbtuvių „Startup Weekend Vilnius“ tikslas. Renginį organizuojanti verslumą ir eksportą šalyje skatinanti VšĮ „Versli Lietuva“ prognozuoja, kad po renginio į verslą pavirs bent kelios savaitgalį sukurtos idėjos. Užsienio šalių patirtis rodo, kad daugiau nei trečdalis hakatonuose susibūrusių komandų sėkmingai toliau vysto produktą ir po 3 mėnesių, o kas dešimtas startuolis pritraukia investiciją.

„Hakatonai yra puiki išeitis žmonėms, turintiems idėjų, tačiau nerandantiems programuotojų ar dizainerių, arba tiems, kurie spirga noru kurti startuolį, bet neišsirenka tos vienintelės idėjos. Be to, šiemet pirmą kartą įsteigėme tokį prizą, kuris užtikrins komandos darbą ir po renginio. Nugalėtojams atiteks kelionė į Silicio slėnį, kur jiems bus suorganizuoti susitikimai su potencialiais verslo partneriais“, - pasakojo VšĮ „Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius Dovydas Varkulevičius.

Vilniaus Planetariume „Startup Weekend Vilnius“ prasidės balandžio 24 d. vakare ir tęsis iki balandžio 26 d. 21 val. Tuo pat metu kaip ir Lietuvoje, startuolių dirbtuvės „Startup Weekend“ vyks ir Vokietijoje, Brazilijoje, JAV, Ispanijoje, Norvegijoje, Italijoje. Be kelionės į Silicio slėnį geriausiai Planetariume pasirodžiusioms komandoms atiteks kalnas išmaniųjų prietaisų – virtualios realybės šalmas „Oculus Rift“, planšetės, telefonai. Visą savaitgalį kartu su dalyviais leis ir 20 mentorių iš įmonių „Vinted“, „StartupHighway“, „Practica Capital“, „Startup.lt“, „SEB Bankas“, „Nextury Ventures“, „TransferGo“, „Adform“. Hakatono nugalėtojai paaiškės sekmadienį vakare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (0)