Ambicingas planas: baltarusiai Lietuvą tikisi paversti Europos e.sporto žaidimų centru  (1)

Vasario pradžioje į Lietuvą pirmą kartą atvyko garsiausios pasaulio e-sporto komandos, kurios dalyvavo „Game Show“ rengtame „Counter Strike: Global Offensive“ (CS:GO) turnyro finale. Į Lietuvą atvykę „Game Show“ įkūrėjai baltarusiai teigia, kad tai – toli gražu ne pirmas tokio masto renginys mūsų šalyje ir ilgainiui viliasi Lietuvą paversti Europos e-sporto žaidimų centru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius kelerius metus padaugėjo į Lietuvą persikeliančių IT įmonių iš kaimynių rusakalbių šalių – iš Rusijos į Lietuvą būstinę perkėlė žaidimų kūrimo studija „Game Insigt“, startuoliai „Cula Tech“, „Plague“, „4Talk“ „Planner 5D“, biurą mūsų šalyje atidarė „Tanki Online“ kūrėja baltarusių žaidimų studija „Alternativa“, o šįmet į Vilnių įsikėlė ir žaidimų transliacijas organizuojantys baltarusiai.

Lietuvoje praėjusiais metais įsteigta UAB „Game Show Production“. Įmonės steigėja –  Olandijoje registruota „Game Show Entertainment B.V.“, kurios valdybos nariais paskirti Baltarusijos piliečiai Igantas Bobrovičius, Aleksėjus Burdyko ir Maryia Fisiuk.

Baltarusiai į mūsų šalį atvyko dėl tokių pat priežasčių, kaip ir daugelis – iš Vilniaus kur kas patogiau plėstis į Europos Sąjungos šalis.

Tiesa, „Game Show“ nenoriai kalba apie įmonės baltarusiškas šaknis – Vakarų rinkose norėtų būti matoma kaip žaidimų transliacijų lyderė Nepriklausomos valstybių sandraugos šalyse ir Europoje.

Kompiuterinių žaidimų transliacijų televizija „Game Show“ neseniai paleido visą parą veikiančio žaidimų kanalo bandomąją versiją rusų kalba.

Įmonės biuro Ukmergės gatvėje patalpos nebuvo visiškai parengtos darbui, o jose „Game Show“ suorganizavo pirmą turnyrą –  vasario 4-7 d.  CS:GO varžybose dalyvavo garsiausios pasaulio e-sporto komandos. Tarp jų – „EnVyUs“, „Dignitas“ ir  „Cloud9“ .

„Game Show“ ateityje Vilniuje žada surengti ir daugiau panašių renginių: jau šį pavasarį svarstoma tarptautiniam e-sporto renginiui išnuomoti Kauno „Žalgirio“ areną, tačiau konkrečių planų „Game Show“ kol kas neatskleidžia.

Rekvizitai.lt duomenimis, vasario 17 dieną įmonėje dirbo 9 asmenys. Iki metų pabaigos ketinama įdarbinti apie 40 žmonių iš Lietuvos ir Baltarusijos.

E-sportas – sparčiai populiarėjanti sritis, kuri užsienyje pritraukia vis daugiau investicijų. Pavyzdžiui, vien žaidimo „Dota 2“ tarptautiniam turnyrui pavyko surinkti daugiau nei 18 mln. dolerių prizinį fondą ir atrodo, kad tai tikrai nėra riba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(36)
(5)
(31)

Komentarai (1)