Lietuvoje to dar nebuvo: bus galima susikurti asmeninius televizijos kanalų paketus  (1)

Televizijos ir interneto paslaugas teikianti kompanija „Init“ į Lietuvos televizijos rinką įveda naujieną – laisvę TV žiūrovams patiems susidėlioti individualius mėgstamų TV kanalų rinkinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susikurti savo televizijos paketą siūloma iš daugiau nei 200 siūlomų kanalų. Nuo šiol bus galima išsirinkti tik sau aktualius kanalus ir nebemokėti už tai, ko nereikia.

Šiuo metu televizijos paslaugų rinkoje vyrauja sistema, kai klientai privalo įsigyti suformuotą bazinį kanalų paketą ir tik tada už papildomą mokestį gali pridėti papildomus kanalų rinkinius.

Vis dėlto ši sistema visiškos laisvės nesuteikia, nes privalu mokėti už visus baziniame ar kitame pasirinktame pakete esančius kanalus – ir mėgstamus, ir tuos, kurie visiškai neaktualūs. Be to, dažnai televiziją užsisako šeimos, kurių kiekvienas narys turi savo pageidavimų.

Norint visus juos patenkinti kartais tenka užsisakyti ne vieną paketą: sporto, animacijos, filmų. Mokėti taip pat tenka už visus rinkinius, o ne pasirinktus kanalus.

„Formuojant kanalų paketus sudėtingiausia atitikti daugumos poreikius. Skirtingi žiūrovai – skirtingi ir jų poreikiai. Jau seniai užfiksavome klientų pageidavimą patiems susiformuoti savo kanalų rinkinius. Tačiau galimybė tai įgyvendinti atsirado tik po ilgų derybų su programų transliuotojais ir naujų techninių sprendimų įdiegimo darbų. Todėl didžiuojamės pirmieji Lietuvoje pradėdami teikti paslaugą, tikėtina, sukelsiančią tikrą revoliuciją Lietuvos mokamos televizijos rinkoje“, - vz.lt cituoja INIT generalinį direktorių Paulių Živatkauską.

Tuo tarpu nuo šiandien TV žiūrovui suteikiama galimybė užsisakyti pagrindiniu vadinamą TV paketą (kuriame – šeši lietuviški kanalai, t. y. trys privalomi ir įstatymu nustatyti LRT kanalai bei trys „Init“ kuriami kanalai) už simbolinį 0,10 Eur per mėnesį mokestį (taip pat – 3,00 Eur per mėnesį tinklo mokestį, kuris, užsisakant antrą paslaugą, nėra didinamas), o likusius kanalus pasirinkti pačiam iš išskirtinai didelio kanalų skaičiaus.

Nėra apribojimų, kiek mažiausiai ar daugiausiai papildomų kanalų užsisakyti, o kartą juos pasirinkus, galima kaitalioti. Tiesa, esama transliuotojų, reikalaujančių savo kanalus platinti rinkiniuose. Vis dėlto tikimasi, kad ši juridinė problema ilgainiui bus išspręsta, įtikinus juos elgtis demokratiškiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(8)
(17)

Komentarai (1)