Lietuvių startuolis sugalvojo unikalius išmaniuosius pelėkautus „Smart Mouse Trap“ ir planuoja apie pasaulinę prekybą: pagauna pelę – siunčia žinutę į telefoną (Video)  (3)

Lietuvoje ir visoje Europoje užvirus diskusijoms dėl ribojimų žiurknuodžiams, lietuvių startuolis siūlo išeitį – išmaniuosius pelėkautus „Smart Mouse Trap“. Pagal naujausias technologijas sukurtus modernius spąstus lietuviai verslininkai jau artimiausiu metu pasiūlys ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio rinkoms, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias išmaniųjų pelėkautų išskirtinumas – į telefonus atskriejanti SMS žinutė iš karto, kai tik graužikas pakliūva į spąstus.

Unikalių pelėkautų kūrėjai žada, kad naujasis įrenginys padės atsikratyti namus užpuolusių graužikų greitai, švariai ir saugiai. Pirmoji šimtu procentų išmani graužikų gaudyklė nekelia jokio pavojaus nei vaikams, nei naminiams gyvūnams, nes nenaudojami jokie chemikalai. Graužikai suviliojami į spąstus natūraliu jauku, pavyzdžiui, gabalėliu duonos ar sūrio. Į spąstus patekę gyvūnai, anot gamintojo, yra „neutralizuojami minimaliai kančių sukeliančiu būdu“, jų kūnai iš spąstų gali būti pašalinti vienu mygtuko paspaudimu.

„Nors gyvenimas sparčiai modernėja, kai kurios problemos, tarp jų ir namus užpuolę graužikai, nedingsta. Tačiau tai šiais laikais galima spręsti moderniais būdais. Mūsų sukurtas įrenginys – puikus pavyzdys, kaip pasitelkus naujausias ir gamtai draugiškas technologijas, graužikų problemą galima išspręsti 100 proc. efektyviai ir saugiai“, – sako vienas iš unikalių pelėkautų kūrėjų, konsultacijų įmonės „BTT Consulting Services“ vadovas Donatas Zaveckas.

Lietuvių sukurti pelėkautai puikiai dera prie šiuolaikinio žmogaus gyvenimo būdo ir tempo. Apie sugautą graužiką namų šeimininkai iš karto informuojami trumpąją SMS žinute. Įrenginys taip pat fiksuoja graužikų elgsenos statistiką. Pavyzdžiui, kada jie buvo aktyviausi, kiek jų buvo sugauta. Tai aktualu profesionaliam pelėkautų naudojimui. Modernus įrenginys, išsiskiriantis originaliu ir žaismingu dizainu, vienu metu gali sugauti net du graužikus.

D.Zaveckas pasakoja, kad mintis sukurti originalius išmaniuosius pelėkautus kilo neatsitiktinai. Dar prieš pusšimtį metų jo senelis sukūrė unikalų graužikų gaudyklės mechanizmą, tačiau masinės gamybos nepradėjo. Šio darbo, pasitelkęs naujausias technologijas, profesionalius technikus ir dizainerius, prieš keletą metų ėmėsi anūkas.

Tam, kad unikalus įrenginys galėtų būti pristatytas pasaulio rinkoms „Smart Mouse Trap“ sieks finansavimo masinei įrenginio gamybai sutelktinio finansavimo platformoje „Indiegogo“.

„Kampanijos metu kviesime žmones skirti lėšų įrenginio gamybai arba nusipirkti išmaniuosius pelėkautus „Indiegogo“ platformoje ir tokiu būdu paremti mūsų projektą“, – sakė „Smart Mouse Trap“ komandos narė Šarūnė Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai (3)