Apibrėžtos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbų sąnaudos  (0)

Šiandien vykusiame posėdyje Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo nustatyta, kokios sąnaudos gali būti priskirtos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbų sąnaudoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutarta, kad mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbų sąnaudoms priskiriamas šiuose darbuose tiesiogiai dalyvaujančių darbuotojų darbo užmokestis, įskaitant privalomojo sveikatos bei valstybinio socialinio draudimų įmokas; būtinų komandiruočių, tiesiogiai susijusių su mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbais, išlaidos. Taip pat šiuose darbuose sunaudotų žaliavų ir kito trumpalaikio turto sąnaudos; būtinų paslaugų (tokių kaip mokslinio pobūdžio konsultacijos, patalpų ar įrenginių nuoma, telekomunikacijų paslaugos), tiesiogiai susijusių su mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbais, pirkimas.

Taip pat nustatyta, jog atliekant ne vien tik su moksliniais tyrimais ir eksperimentine plėtra tiesiogiai susijusius darbus, jų sąnaudomis laikoma tik ta sąnaudų dalis, kuri buvo patirta, atliekant tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus.

Šį nutarimą Vyriausybė patvirtino įgyvendindama, naujas Pelno mokesčio įstatymo nuostatas, kuriomis 2008 m. balandžio 10 d. buvo nustatytos pelno mokesčio lengvatos įmonių investicijoms į tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)