Lazerinių technologijų parodoje dalyvavo 5 Lietuvos įmonės  (0)

Šią savaitę Miunchene pasibaigė 4 dienas vykusi didžiausia pasaulyje lazerinių technologijų paroda „Laser World of Photonics“, kurioje dalyvavo daugiau kaip 1000 kompanijų iš viso pasaulio. Lietuvai šioje parodoje atstovavo 5 įmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trijų įmonių – „Ekspla“, „Eksma Optics“ ir „Šviesos konversija“ – dalyvavimą parodoje parėmė Ūkio ministerija, dar dvi Lietuvos įmonės – „Altechna“ ir „Standa“ – parodoje dalyvavo su savo užsienio partneriais.

Pasak ministerijos pranešimo, iš viso parodoje apsilankė beveik 50 atstovų iš 30 Lietuvos įmonių bei 20 Lietuvos mokslininkų, kurie dalyvavo parodoje vykusiose mokslo konferencijose ir seminaruose.

Susitikimuose su Ūkio ministerijos komercijos atašė Vokietijoje Liutauru Labanausku Lietuvos įmonių atstovai pripažino krizės įtaką globaliai ekonomikai, tačiau pažymėjo, kad optinės technologijos vis naujai pritaikomos pramonėje, ekologijoje ir gynybos srityje. Be kelių išimčių, lazerinės kompanijos nejaučia neigiamų krizės pasekmių ir ruošiasi jos pabaigai, nes pramonės technologijų įrenginiai naudojami vis plačiau.

Bendrovės „Ekspla“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas išreiškė viltį, kad Lietuvos Vyriausybė ir toliau aktyviai parems Lietuvos lazerių ir optinių technologijų pramonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)