Kas būtų, jei valstybė pati nuspręstų spausdinti savo valiutą tiek, kiek nori? Zimbabvė tai išbandė realybėje ir jau turi atsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2017-02-21 00:09
Įdomumo dėlei nusprendžiau palyginti Lietuvą ir Zimbabvę. Kas juokingiausia, kad apytiksliai reikėtų panašaus pinigų kiekio, kad palaikytum tokį pat pragyvenimo lygį abiejose šalyse https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... Comparison You would need around 1,879.15€ (1,994.59$) in Bulawayo to maintain the same standard of life that you can have with 1,900.00€ in Klaipeda (assuming you rent in both cities). This calculation uses our Cost of Living Plus Rent Index to compare cost of living. This assumes net earnings (after income tax). You can change the amount in this calculation.
immortallt 2017-02-21 09:36
O ten žmonės tiek neuždirba. Kodėl skirtumas toks mažas? Nes daugumą prekių importuoja. Kodėl mažai gamina? Nes nėra kam investuoti, nėra kaip atsivežti įrangos, prisivilioti užsienio investuotojų dėl nestabilios šalies finansinės padėties. Kas dar norit populistams suteikti monetarinės politikos laisvę?
bahuriux 2017-02-21 19:03
Populistams nenorim, bet kadanors kai išrinksim tikrai kompetetingą valdžią, kodėl gi ne? Bet palei JAV rinkimų rezultatus galiu pasakyti, kad to dar nebus greit, nes tokioj senoj demokratijoj vis dar laimi populistai su savo show, tai į vakarus oreintuota visuomenė ryškiai matosi kad vidutiniškai bukėja, o ne protingėja.
sabotan 2017-02-21 21:24
Taigi buvom mes savus klaunus isrinke kaip valinska ir ten ta pati situacija buvo Toks Paksas na ganetinai Trumpo atitikmuo. Populizmas niekur nedings jo tik yra bangos . Gal europoi pamacius JAV banga ir kokias nesamones Trumpas sneka gal apsiraminsim. Cituojant Trumpas viskas kas tau nepatinka yra netikros zinios arba labai netikros zinios