ERASMUS studentų mainų programa – kaip studijuojant Lietuvoje išbandyti studijas užsienyje  (0)

Labai džiaugiamės, kad mūsų fakultetas dalyvauja ERASMUS veikloje, nes tai yra didžiausia pasaulyje studentų mainų programa, kurioje dalyvauja apie 90% Europos aukštojo mokslo įstaigų, bei vykdo studentų mainus, dėstytojų mainus, praktikų atlikimą. Kaip ir KTU mūsų fakultetas šioje veikloje dalyvauja nuo 1999m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų fakulteto studentai – tiek matematikai, tiek fizikai bei medžiagų mokslo būsimi specialistai, ne tik turi galimybę studijuoti užsienio universitetuose pagal Erasmus programą, bet ir puikiausiai naudojasi ja. Aišku kaip ir bet kuri papildoma veikla, kurią siūlo universitetas, studijos užsienyje pirmiausiai patraukia aktyvesnius studentus, nebijančius savotiškai surizikuoti, nes studijos mūsų universitete nėra lengvos, net studijuojant lietuviškai, o išvykus tokius pat dalykus reikia išklausyti užsienio kalba, dažniausiai angliškai. Tačiau visi sugrįžę iš studijų užsienyje studentai buvo patenkinti jomis.

Išvažiuojantys į užsienį studentai yra labai motyvuoti susipažinti su kitų šalių studijų sistema, su akademine bendruomene, su studentais, galų gale su kitos šalies kultūra. Jiems studijų mainai duoda labai daug ne tik studijų atžvilgiu, bet ir savarankiško gyvenimo, sprendimų priėmimo, organizavimo ir planavimo. Ką jau kalbėti apie akiračio praplėtimą, bendravimo patirtį, pasitikėjimo savimi ugdymą ir kalbos tobulinimą.

Nuo antro pirmos pakopos studijų, t.y. bakalauro studijų, kurso mūsų fakulteto studentai turi galimybę važiuoti studijuoti į pasirinktą Danijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Austrijos, Rumunijos, Italijos universitetą.

Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas (buvęs Fundamentaliųjų mokslų fakultetas) turi dvišales sutartis su tokiais užsienio partneriais:

1.Pietų Danijos universitetas (Danija);
2.Danijos Technikos Universitetas (Danija);
3.Lundo Universitetas (Švedija);
4.Louboro universitetas (Jungtinė Karalystė);
5.Dortmundo Technikos Universitetas (Vokietija);
6.Koblenco taikomųjų mokslų universitetas (Vokietija);
7.Poitje Universitetas (Prancūzija);
8.Tekstilės aukštoji nacionalinė mokykla (Prancūzija);
9.Vienos Technikos Universitetas (Austrija);
10.Buharešto politechnikos universitetas (Rumunija);
11.Transilvanijos Brasovo universitetas (Rumunija);
12.Ruošiama sutartis su Kalabrijos Universitetu (Italija).

Dalyvavimas Erasmus veikloje padeda fakultetui augti, na gal ne tiek kiekybine prasme, bet kokybine.

Studentų nepadaugėja vien dėl to, kad fakultetas dalyvauja Erasmus programoje. Greičiau galėčiau teigti, kad šiek tiek fakultetas nukenčia, nes iš mūsų išvykę geri studentai užsienyje užsirekomenduoja, kaip puikūs būsimi mokslininkai ir vėliau, baigę studijas pas mus, tęsia mokslinę veiklą užsienio universitetuose. Bet tai nereiškia, kad jie negali ar nenori mūsų fakultete tęsti mokslinės karjeros, bet tai reiškia, kad fakultetas paruošia tokius studentus, kurie sugeba konkuruoti su užsienio studentais, ir užsirekomenduoja kaip puikūs specialistai, imlūs mokslininkai. Tikimės, kad dar pagal šią programą buvusių studentų sulauksime, kaip vizituojančių dėstytojų, kurie perteiks savo patirtį ne tik iš studijų mūsų fakultete, bet ir iš tos veiklos, kuria jie užsiima užsienio universitetuose.

O dėl fakulteto augimo kokybine prasme galima būtų pasakyti, kad studentai išvažiuoja, studijuoja tokius pat dalykus, kokius jie studijuotų mūsų fakultete, grįžę dalinasi savo patirtimi, kurią jiems perteikė užsienio dėstytojai. Tai pliusas netik patiems studentams, bet kartu ir dėstytojams. Pasidalindami žiniomis, jie pataria dėstytojams, kaip apie vienus ar kitus dalykus galima papasakoti kitaip, taip kaip jie girdėjo ten.

KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (buvusio Fundamentaliųjų mokslų fakulteto) mainų koordinatorė
dr. Jurgita Dabulytė-Bagdonavičienė,
jurgita.dabulyte@ktu.lt  
http://fmf.ktu.lt/lt/studijos_uzsienyje/mainu_programos/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Jurgita Dabulytė-Bagdonavičienė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: