Kur stoti? | Kokius egzaminus rinktis? | Lietuvos pramonininkai: jaunimas turi rinktis tiksliuosius mokslus  (0)

Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis turi savo receptą, kaip spręsti jaunimo nedarbo ir kvalifikuotų darbuotojų trūkumo problemas - tam reiktų daugiau jaunimo patraukti į tiksliųjų mokslų bei technologijų studijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, Lietuvos pramonininkų skaičiavimu, apie 60 proc. studentų įgyja socialinio ar humanitarinio pobūdžio profesijas ir Lietuvoje darbo neranda. Darbdavių nuomone, rinktis pramonei reikalingas specialybes jaunimą labiau paskatintų privalomas matematikos egzaminas abiturientams.

„Reikėtų grįžti ir prie to, kad pati sistema verstų jaunimą mokytis ir tiksliųjų mokslų, jog bent pagrindas pasirinkimui, baigus mokyklą, būtų didesnis“, – sako R. Dargis.

Tad tiksliųjų mokslų egzaminai, Roberto Dargio nuomone, yra prioritetinis sprendimas, apie kurį turi mąstyti kiekvienas jaunuolis, norėdamas siekti perspektyvios specialybės ir garantuoto darbo ateityje.

Darbdavių nuomone, jaunimui, mąstančiam kur stoti, iš karto pasirinkus perspektyvias profesijas - technologijų, fizinių sričių inžinerijos - Darbo birža sutaupytų nemažą dalį specialistams perkvalifikuoti skiriamų lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)