Konkursas „Kaip gyvenime praverčia fizika ir matematika“  (0)

Kaip ir kiekvienais metais artėjanti vasara atneš ne tik atostogų ir poilsio nuotaikas, bet ir papildomus rūpesčius, kurie labiausiai užgriūna abiturientus – brandos egzaminų maratonas, o po jų iš karto - galvosūkiai dėl tolimesnių studijų, specialybės pasirinkimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip visada, būsimųjų studijų pasirinkimą didele dalimi nulems mada, draugų ir artimųjų nuomonės, jų gyvenimiška patirtis. Ir kaip visada, vėl dauguma abiturientų veršis į socialinius mokslus, nors ne vienerius metus Lietuvoje kalbama, jog trūksta ir ateityje dar labiau trūks tiksliųjų mokslų specialistų.

Tačiau studijuoti sunkesnius tiksliuosius ir technologinius mokslus, neatsiejamus nuo fizikos ir matematikos – daugelį bauginanti galimybė. O ir visai neaišku, kiek ir kokios naudos gyvenime gali suteikti tokios studijos – gal jos duoda ne daugiau nei lengvas vadybininko mokslas? Tai kam tada rinktis sunkesnį kelią?

Bet ar tikrai fizikos ar matematikos išmanymas gyvenime nesuteikia daugiau naudos? Argi nėra įkvepiančių patirčių, kurios padrąsintų nebijoti tiksliųjų mokslų draugijos?

Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto tinklaraštis www.fmf.lt kartu su portalu www.technologijos.lt kviečia visus skaitytojus pasidalinti savo, savo draugų ar artimųjų patirtimi, gyvenimiška istorija ar tiesiog įžvalga kur, kaip ir kada gyvenime pravertė ar praverstų geros fizikos ir matematikos žinios. Ir kodėl reiktų nebijoti tiksliųjų mokslų studijų, bent jau tiems, kam nuo mokyklos laikų matematika ir fizika buvo nesunkiai įveikiami mokslo iššūkiai.

Įkvepiančių ir labiausiai skaitytojams patiksiančių istorijų autoriai bus apdovanoti internetinio knygyno www.knygos.lt dovanų čekiais. Nugalėtojus išrinks skaitytojai po konkursiniais straipsniais rekomenduodami arba nerekomenduodami jas skaityti kitiems abiejų svetainių lankytojams. Konkursą laimės tie straipsniai, kurie turės didžiausią reitingą (reitingas skaičiuojamas iš balsų „Verta skaityti“ atimant balsus „Neverta skaityti“).

Konkurso taisyklės, kurių privalu laikytis visiems dalyviams:

  1. Konkursiniai darbai priimami nuo 2014 metų gegužės 25 d. iki 2014 metų birželio 30 d.
  2. Konkursinių darbų vertinimas ir balsavimas vyksta viso konkurso eigoje. Balsuodami po konkursiniais straipsniais pasirinkite vieną iš dviejų veiksmų – paspauskite nuorodą „Verta skaityti“, jei tekstas patiko arba „Neverta skaityti“ jei tekstas nepatiko.
  3. Nugalėtojai paskelbiami iki 2014 metų liepos 10 d.
  4. Prizai nugalėtojams įteikiami per 10 darbų dienų nuo nugalėtojų paskelbimo datos.
  5. Konkursinis darbas atsiunčiamas .doc, .docx arba .odt formatu
  6. Konkursinio darbo apimtis – iki 1000 žodžių.
  7. Konkursinis darbas turi būti be rašybos, stiliaus klaidų ir atitikti temą „Kaip gyvenime praverčia fizika ir matematika“. Darbai su klaidomis, neatitinkantys temos, turintys įstatymu draudžiamo turinio (pvz. kurstantys neapykantą), akivaizdžiai reklaminiai ar pažeidžiantys kieno nors autorines teises nebus publikuojami ir konkurse nedalyvaus
  8. Prie konkursinio darbo būtina nurodyti autoriaus vardą ir pavardę, o nurodytas autorius prisiima atsakomybę dėl visos straipsnyje panaudotos medžiagos autorinių teisių ir išsakytų minčių
  9. Vienas autorius gali siųsti neribotą kiekį konkursinių darbų, tačiau nugalėti galės tik vienas iš visų autoriaus darbų. Jeigu visas tris prizines vietas pagal reitingo balus užims to paties autoriaus tekstai, autoriui atiteks pirmosios vietos prizas, o antrosios ir trečiosios vietos prizai bus skiriami pagal įvertinimus toliau einančių darbų skirtingiems autoriams.
  10. Konkurse dalyvaujančių darbų visos be išlygų platinimo ir publikavimo teisės neribotam laikui perleidžiamos svetainėms www.technologijos.lt ir www.fmf.lt, visai atvejais nurodant darbo autorių.
  11. Konkursinius darbus reikia siųsti el. paštu info@studijuokime.lt
  12. Konkursinio darbo laiško pavadinimas turi būti Konkursui „Kaip gyvenime praverčia fizika ir matematika“
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: