AMD GPU bus naudojami visuose naujos kartos žaidimų kompiuteriuose?  (10)

Kompanija AMD neseniai paskelbė, jog kitais metais rinkoje pasirodysiančiame žaidimų kompiuteryje „Nintendo Wii U“ yra naudojamas jos gaminamas grafinis procesorius (GPU) „Radeon RV770“. Tačiau rinkoje pasirodė kalbų, jog AMD gaminami procesoriai bus naudojami ir naujos kartos „PlayStation“ ir „Xbox“ žaidimų kompiuteriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši žinia remiasi kompiuteriniams žaidimams skirtos parodos „E3 2011“ metu pasklidusiu gandu, neva tokio tipo susitarimas „jau beveik sudarytas“ ir su „Microsoft“ ir su „Sony“. Oficialių patvirtinimų, jog AMD aparatinė įranga naudojama kokiame nors kitame kompiuteryje, išskyrus „Wii U“, kol kas nėra.

Jau dabar tiksliai žinoma, jog „Wii U“ pagrindinius procesorius (CPU) gamins IBM. Šie komponentai bus gaminami naudojant 45 nm skiriamosios gebos technologinį procesą ir turės kelis branduolius. „Microsoft“ taip pat svarsto galimybę savo trečiosios kartos žaidimų kompiuteryje „Xbox“ naudoti IBM gaminamus CPU. Remiantis šiandienine informacija, „Microsoft“ savo naująjį gaminį planuoja pristatyti 2012 metais, parodoje E3, nors jau dabar esama spekuliacijų, jog toks žingsnis gali būti atidėtas metams ar net dvejiems dėl dabartiniu metu itin populiaraus „Xbox“ priedo „Kinect“.

Mažiausiai informacijos turima apie „Sony“ kuriamą „PlayStation 4“. Vienuose šaltiniuose teigiama, jog juose gali būti naudojamas naujasis AMD „Bulldozer“ APU; kiti šaltiniai mini planus apie atnaujinto 32 nm IBM „Cell“ procesoriaus panaudojimą. Tikimasi, jog naujasis kompanijos gaminys taip pat bus pristatytas kitų metų parodoje E3.

Jei dabartinius „Nintendo Wii“, „Microsoft Xbox“ ir „Sony PlayStation 3“ pakeisiantys naujieji žaidimų kompiuteriai išties naudos tik AMD GPU ir tik IBM CPU, techniniu požiūriu jie taps daug panašesni vienas į kitą, tad gamintojai neišvengiamai turės ieškoti naujų „svertų“, leisiančių konkurencinėje kovoje užsitikrinti pirkėjų simpatijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)