Į judesius reaguojančio jutiklio „Microsoft Kinect“ technologija bus pritaikoma išmaniesiems telefonams  (0)

„Microsoft“ dar praėjusiais metais įsigijo judesių jutiklių technologijų kūrimu užsiimančią kompaniją „Canesta Inc.“. Rinkos analitikai teigia, jog šio sandėrio pagrindu įsigyta technologinė bazė leis iš esmės sumažinti kompiuteriniuose žaidimuose (ir ne tik) naudojamo „Xbox“ priedo „Kinect“ matmenis. Visai realu, jog jutiklis sumažės tiek, jog jį bus galima integruoti įprastiniuose išmaniuosiuose telefonuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar „Microsoft“ savo gaminamame „Kinect“ naudoja licenzijos pagrindu iš kompanijos „PrimeSense Ltd.“ įsigytą jutiklio „PrimeSensor“ technologiją. Nors vartotojo judesius galintis jausti įrenginys buvo skirtas žaidimų kompiuteriui „Xbox 360“, kūrybiški inžinieriai greitai pritaikė gaminį kitiems tikslams ir netgi išleido jam valdyti skirtų neoficialių tvarkyklių ir programų rinkinį. Savarankiškas „Kinect“ programavimas tapo toks populiarus, jog „Microsoft“ galiausiai išleido ir oficialią „Kinect“ tvarkyklių versiją.

Portalo EETimes teigimu, šiuo metu „Kinect“ tobulinimu užsiima kompanijos padalinys „Microsoft Robotics“ ir jau dabar jutiklio palaikymas įtrauktas į nemokamai platinamą robotų programavimo paketą „Robotics Developer Studio“. Toks žingsnis reiškia, jog „Kinect“ gali būti naudojamas kaip bet kurio „Windows“ operacine sistema valdomo roboto „akys“ ir „ausys“. Žadama, jog elektronikos gamintojai turės pilną priėjimą prie „Kinect“ naudojamų vaizdų atpažinimo algoritmų, o „Kinect“ turintys robotai galės būti valdomi judesiais ir žodinėmis komandomis.

Tačiau kuo visa tai susiję su išmaniaisiais telefonais? Pasirodo, jog „PrimeSensor“ iš tiesų yra tarytum pirmasis prototipas, kuriuo „Microsoft“ siekė išbandyti tokios prekės poreikį rinkoje. Praėjusiais metais „Microsoft“ įsigijo lustų gamintoją „Canesta Inc.“, kuris kaip tik specializuojasi vaizdams atpažinti skirtų lustinių sistemų kūrime. Remiantis pirminiais gandais, „Canesta“ produkcija efektyvumu lenkia „Kinect PrimeSensor“ technologiją, nors konkretūs duomenys kol kas neatskleidžiami.

Vertinant technologinį skirtumą, prognozuojama, jog „Microsoft“ galės sumažinti „Kinect“ sistemą iki vos vieno kvadratinio centimetro dydžio įrenginio. Na, o tokių gabaritų judesių jutiklį bus galima labai paprastai sumontuoti ne tik naujos kartos „Xbox“ žaidimų kompiuteriuose, bet ir mažyčiuose robotuose bei „Windows“ pagrindu veikiančiuose išmaniuosiuose telefonuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: