WD pristato 2.5 colio formato 1TB talpos kietąjį diską  (0)

Kaip žinia, „Western Digital" buvo pirmieji, kurie pristatė pirmąjį 2,5 colio formato kietąjį diską, kurio talpa siekė 1TB. Tiesa, šis modelis kiek per didelis įprastiems nešiojamiems kompiuteriams, kadangi jo storis siekė 12,5mm. Todėl šiandien kompanija pristato atnaujintą jo modelį, kurio storis tesiekia 9,5mm.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir pirmtake, šis „Scorpio Blue“ serijos kietasis diskas naudoja dvi 500 GB talpos duomenų saugojimo plokšteles, kurios sutalpintos į vieną 2,5 colio formato dėžutę. Abi plokštelės sukasi 5400 RPM dažniu, kietasis diskas naudoja „SATA 3.0 Gbps“ duomenų pardavimo sąsają ir turi 8MB spartinančiosios atminties (angl. cache).

„Western Digital Scorpio Blue 1TB“ 9,5 mm modelį jau galima įsigyti kompiuterinės technikos parduotuvėse. Lietuvos rinkos naujasis modelis kol kas dar nepasiekė, tuo tarpu senesnės kartos 12,5 mm storio 1TB talpos modelis Lietuvoje kainuoja apie 320 litų. Naujajam ypač talpiam mažyliui kietųjų diskų gamintojas suteikia trijų metų garantiją, tačiau už kompaktiškumą papildomai reikės sumokėti – jo kaina sudaro apie 140 JAV dolerių. Palyginimui Lietuvos parduotuvėse tos pačios serijos 750 GB talpos „Scorpio Blue“ kietasis diskas kainuoja apie 230 litų,

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: