DDR3 operatyvioji atmintis pinga neįtikėtinais greičiais  (15)

Portalas „DigiTimes“, remdamasis pramonės šaltiniais, praneša, jog kompiuteriams skirtos operatyviosios atminties (RAM) kainos kris ir toliau. Gamintojai mažina kainas dėl mažesnės nei tikėtasi paklausos, o „Kingston“ neva netrukus pasiūlys įsigyti 2GB talpos DDR3 modulį vos už 11 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, jog „Kingston“ šiuo metu neigia, jog pradėjo taikyti tokią kainų politiką, labai tikėtina, kad DDR3 atminties modulių kainos kris jau šios vasaros pabaigoje. O jei „Kingston“ iš tiesų siūlys 2GB DDR3 modulius taip pigiai, konkurentams neliks nieko kito, kaip daryti tą patį.

Šiuo metu pigiausiai „Kingston 4GB DDR3-1333“ dviejų kanalų RAM atminties rinkinį užsienyje galima įsigyti už 29 JAV dolerius, kas reiškia 14,5 JAV dolerio už vieną 2GB modulį. Jei kaina pasieks vos 11 JAV dolerių už 2GB modulį, minėtą rinkinį bus galima įsigyti vos už 23 JAV dolerius. Palyginimui šiuo metu Lietuvoje pigiausi 2GB DDR3 moduliai kainuoja vos apie 36 litus)pvz. Crucial Rendition 2GB DDR3-1333 arba Apacer 2GB DDR3-1333); dviejų modulių (2 × 2GB) rinkinių kaina prasideda nuo maždaug 71 lito (pvz. Kingston 2×2GB DDR3-1333 arba Apacer 2×2GB DDR3-1333). Suporuotus darbinės atminties rinkinius su papildomais patikimumą didinančiais aušinimo radiatoriais galima įsigyti nuo 88 litų (pvz. Kingston HyperX Blu 2×2GB DDR3-1333)

Tuo tarpu rinkos tyrimų kompanija „iSuppli“ žada, jog atminties kaina vis mažės ir mažės ne tik šiais, tačiau ir kitais metais. Nors ši rinkos tyrimų kompanija nežada kainų mažėjimo artėjant šventiniam sezonui, jos atstovai nemano, jog artimiausius metus ji bent kiek padidės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: