Sparčiai populiarėja elektroninės knygos  (0)

Elektroninių knygų populiarumas nuo 2008-ųjų iki dabar pasaulyje išaugo apie 1000 procentų, o vien pernai pasaulyje buvo nupirkta apie 11 mln. šių skaitmeniniu formatu įrašytoms knygoms skaityti skirtų įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariausios jos JAV – čia prekyba elektroninėmis knygomis sudaro apie 8–10 proc. visos knygų prekybos, o elektroniniams leidiniams per metus amerikiečiai išleidžia apie milijardą JAV dolerių.

Beje, didžiausia knygų parduotuvė internete Amazon.com jau dabar parduoda daugiau knygų elektroniniu formatu, nei popierinių, o tyrimų bendrovė „Yankee Group“ prognozuoja, kad 2014 m. per metus pasaulyje bus parduodama 72 mln. tokioms knygoms skaityti reikalingų skaityklių ir apie 300 mln. planšetinių kompiuterių.

Populiarėja elektroninės knygos ir Lietuvoje, nors, kaip žinoma, dar ne tokiu pagreičiu kaip pasaulyje. Projekto Skaitykle.lt įkūrėjas Deividas Talijūnas aiškina, kad priežastis ta, jog dar nedaug lietuvių turi tokioms knygoms skaityti reikalingus įrenginius. Iš viso jų lietuviai yra įsigiję šešis septynis tūkstančius, tad ir elektroninių leidinių per metus mūsų šalyje nuperkama dar palyginti nedaug, ypač – lietuviškų.

Tiesa, balandį pirkėjams pristatyta lietuviška UAB „Gaumina“ suprogramuota ir rašytojos Jurgos Sakalauskaitės sukurta vaikiška knyga „Pelytė Smailytė“, regis, yra sėkmingas projektas, nes rengiamas ir šios knygos angliškasis variantas. Pasak leidėjų, lietuvišką elektroninę knygutę, pritaikytą “iPad“? kompiuteriams, per keturis mėnesius atsisiuntė keli šimtai skaitytojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)