Standžiųjų diskų deficitas IV ketvirtį sudarys 35%  (0)

Pasaulinis standžiųjų diskų tiekimas šių metų IV ketvirtį dėl potvynio Tailande pasekmių sumažės iki 110 – 130 mln. vienetų. Tai yra 35% mažiau, nei šiuo metu stebimas rinkos poreikis – 180 mln. vienetų per metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie asmeninių kompiuterių gamintojai su optimizmu kalba, jog globalus standžiųjų diskų (HDD) deficitas išnyks jau 2012 m. I ketvirtį. Tačiau analitikai mano, kad standžiųjų diskų gamyklų atstatymas užims nuo 9 iki 24 mėnesių. Tai reiškia, jog asmeninių kompiuterių tiekėjai ir 2012 m. susidurs su didesnėmis išlaidomis. Visų stambiausių HDD gamintojų produkcijos kainos yra šoktelėjusios. Pavyzdžiui, pagal kainos ir duomenų talpos santykį optimaliausias 2 TB modelis "Hitachi Deskstar 7K3000 2TB" Lietuvoje kainuoja apie 560 litų, "Seagate Barracuda XT 2TB" kaina taip pat siekia 560 litų, o analogiškos talpos "Western Digital Caviar Black 2TB" kainuoja šiek tiek daugiau - apie 590 litų. Žinoma, kainos gali kisti, atsižvelgiant į konkretų įrenginio modelį, tačiau minėtieji trys gaminiai kiekvieno gamintojo atveju atspindi dabartinę žemutinę kainos ribą. Konkrečių kainų dinamiką galite sekti aukščiau pateiktomis nuorodomis.

Kompanija "Acer" jau nusprendė 2-3% pakelti savo nešiojamų kompiuterių kainas, kad bent iš dalies kompensuotų padidėjusias išlaidas dėl standžiųjų diskų kainų šuolio. Internetinio portalo "DigiTimes" duomenimis, "Acer" pavyzdžiu gali sekti kompanijos "Asus" ir "Dell".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: