Pavasarį kompiuterių pagrindinių plokščių kainos gali išaugti iki 10%  (3)

Interneto portalas "DigiTimes", remdamasis elektronikos industrijos šaltiniais, praneša, jog iki šių metų I ketvirčio pabaigos kompanijos ASUS ir "Gigabyte" gali padidinti savo gaminamų pagrindinių plokščių kainas iki 10%. Viso to priežastis – siekimas kompensuoti jų gaminiuose naudojamo vario kainas ir išaugusias išlaidas brangstančiai kinų darbo jėgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per praėjusius metus buvo galima stebėti kelis atvejus, kada buvo brangintos kompiuterių pagrindinės plokštės: 5-10% praėjusių metų I ketvirtyje ir 3-8% dar balandžio mėnesį. Paskutinysis brangimas buvo priverstinis dėl komponentų trūkumo, kurį sukėlė žemės drebėjimai Japonijoje.

Savo ruožtu, didmeninės vario kainos šiais metais jau išaugo 7,5%; tuo tarpu didelę įtaką galutinei produkcijai daro ir industriniuose Kinijos rajonuose didėjantis vidutinis darbuotojų atlyginimas. Priklausomai nuo regiono, Kinijoje pramoninių rajonų darbuotojų atlyginimas padidėjo nuo 8,6% iki 14,3%.

Kompanijos ASUS ir "Gigabyte" kol kas nusiteikusios optimistiškai, tad ketina pagrindinių plokščių tiekimą I ketvirtyje padidinti atitinkamai 10% ir 20%. Išlaidų darbo jėgai Kinijoje didėjimas jau verčia daugelį kontraktinių gamintojų vis dažniau žvilgčioti į tuos Kinijos regionus, kur darbo jėga pigesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)