Naujieji „MacBook Pro“ ir „MacBook Air“ modeliai savo našumu pirmtakus lenkia 10-15 %  (2)

Kompanija „Primate Labs“ savo internetiniame puslapyje publikavo „Apple“ gaminamų kompiuterių „MacBook Pro“ ir „MacBook Air“ testų rezultatus, gautus naudojant tos pačios kompanijos sukurtą programą „Geekbench 2“. Teigiama, jog naujųjų šių serijos modelių našumas lyginant su ankstesnėmis kartomis išaugo vidutiniškai 10-15 %.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos teigimu, toks palyginimas atliktas sugretinus atitinkamų segmentų nešiojamų kompiuterių modelius, kuriuos dažniausiai „Apple“ išlaiko praktiškai nekintamus. Palyginime dalyvavo 13 ir 15 colių įstrižainės monitorius turintys kompiuterių modeliai. 10 % našumo prieaugiu pasižymi tiek „Core i5“, tiek „Core i7“ modeliai, išleisti nuo 2012 metų vidurio (lyginama su ekvivalenčiais modeliais, leistais nuo 2011 metų pabaigos). Savaime suprantama didžioji dalis našumo padidėjimo susiję su naujesniais mikroprocesorių ir pagrindinių plokščių modeliais, naudojamais gaminant šiuos gaminius.

Analizuojant rezultatus detaliau, aiškiai matosi, jog „MacBook Pro“ modeliai našumo požiūriu išlieka pranašesni lyginant su „MacBook Air“. „MacBook Pro“ su „Core i5“ mikroprocesoriumi ir 13 colių ekranu yra 10 % spartesnis nei „MacBook Air“ su tuo pačiu „Core i5“ ir taip pat 13 colių ekranu, tuo tarpu „MacBook Pro“ su „Core i7“ ir 13 colių ekranu yra 15 % spartesnis ir maždaug 100 dolerių pigesnis, lyginant su „MacBook Air“, turinčiu „Core i7“ ir 13 colių ekraną.

Testų rezultatus susisteminę specialistai taip pat pateikia šiek tiek informacijos apie tai, kuriuos kompiuterių modelius linkę rinktis patys pirkėjai. Pavyzdžiui, „Primate Labs“ duomenimis, žemesnės kainos segmente „MacBook Air“ yra dvigubai populiaresnis nei „MacBook Pro“, ir tai leidžia manyti, jog ribotus finansus turintys pirkėjai didesnį prioritetą teikia lengvesnei kompiuterio konstrukcijai. Tiesa, aukštesnės kainos segmente ši proporcija yra atvirkštinė, o tai greičiausiai susiję su tuo, jog šioje rinkoje daugiau dominuoja profesionalūs įrangos naudotojai, kurių pagrindinis pasirinkimo kriterijus yra našumas.

Lietuvos rinkoje prieinamų naujausių „MacBook Pro“ ir „MacBook Air“ modelių kainas galite palyginti pasinaudodami žemiau pateiktomis nuorodomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)