„Edifier E3350BT" kolonėlės: 2.1 garso sistema su Bluetooth  (0)

Konkurencijos neturėjimas labai dažnai priveda, švelniai tariant, prie nuosmukio. Būtent panaši situacija paskutinį dešimtmetį susiklostė su kompiuterinių kolonėlių gamintojais „Creative” ir „Logitech”, kurie pradėjo intensyviai praradinėti savo pozicijas, vos tik sutiko konkurencingos produkcijos iš varžovų: pirmiausiai sunerimti privertė „Microlab” o kiek vėliau Lietuvos rinkoje atsirado ir gamintojas „Edifier”. Būtent pastarojo gamintojo produkto šiandien ir pasiklausysime, o gaminys tikrai kiek neįprastas: 2.1 sistema, turinti bevielį Bluetooth palaikymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „Edifier”

 

Kolonėlių gamyboje besispecializuojanti „Edifier” buvo įkurta 1996 metais Kinijos sostinėje, Phenjane. Pagrindinis „Edifier” tikslas – sukurti kokybiškai skambantį produktą už patrauklią kainą. Kompanijos produkcijos asortimente galima rasti tiek melomanams skirtų, tiek ir daugiafunkcinių multimedia garso sistemų. „Edifier” visame pasaulyje dirba su daugiau nei 60 tiekėjų ir kasmet pagamina daugiau nei 8 milijonus produktų.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Edifier E3350BT” kolonėlių komplektas atkeliauja pakankamai nedidelėje dėžėje, ant kurios nurodytos pagrindinės garso sistemos ypatybės. Pagrindinė jų - bevielio Bluetooth palaikymas. Užpakalinėje dėžės dalyje randame papildomus lipdukus, informuojančius apie suteikiamą dviejų metų garantiją ir „Edifier” sėkmę 2008 metais pasaulinėje CES parodoje, kur kompanija buvo apdovanota už dizainą ir gamybos kokybę.

Į komplektą taip pat įtraukiamas prijungiamas valdymo pultas, AC laidas su adaptoriumi, 3,5 mm laidas į kompiuterį ir vartotojo gidas.

 

Žvilgsnis iš arčiau/specifikacijos

Mus pasiekė sidabrinės spalvos E3350BT sistemos versija (papildomai siūlomos juodos ir baltos spalvų modeliai), kurią sudaro žemų dažnių kolonėlė ir du vidutinių/aukštų dažnių satelitai. Šios sistemos dalys yra magnetiškai ekranuotos. „Edifier” dizaineriai pasirinko netaisyklingam trikampiui būdingas linijas, kurios suteikia tiek įdomų, stilingą, tiek kiek iššaukiantį dizainą, todėl natūralu, kad toks sprendimas gali patikti ne kievienam. Subvūferio ir garsiakalbių korpusas pagamintas iš plastiko. Bendras 2.1 sistemos svoris siekia 4,1 kg.

Išmatavimai kolonėlių nėra dideli - E3350BT tikrai kompaktiška sistema. 12,7 cm. skersmens pagrindinis žemų dažnių garsiakalbis yra nukreiptas į paviršių, ant kurio stovės žemų dažnių kolonėlė. Garsiakalbio varža – 5 omai. Už vidutinius dažnius atsakingos 70 mm skersmens, o už aukštus - 19 mm membranos. Varža, atitinkamai, siekia 5 ir 4 omus. Aukštų dažnių garsiakalbis pagamintas šilko pagrindu. E3350BT savyje įkūnija 48 W pagal RMS galią: subvūferio galia 30 W, satelitų - 18 W (2 x 9 W). Gamintojas nurodo šias atkuriamų dažnių ribas: SW 50 Hz – 130 Hz, R/L 190 Hz – 120kHz. Nieko įspūdingo čia, kuomet skleidžiami žemi dažniai gali lengvai palysti ir po 25 Hz riba.

Iš arčiau apžiūrėjus subvūferį, ant jo viršutinės dalies randame sistemos įjungimo/išjungimo mygtuką. Kuomet naudojamas standartinis prijungimas, mygtukas nušvinta raudonai, kuomet Bluetooth prieiga – mėlynai. Identiška situacija ir su valdymo pultu.

Žemų dažnių kolonėlėje sumontuotas D klasės stiprintuvas. Kadangi D klasė pasižymi aukštu efektyvumu, čia nematome jokių į išorę išeinančių papildomų radiatorių. Po subvūferio gaubtu turime keturis lizdus: AC maitinimo, 3,5 mm. satelitų prijungimui į subvūferį, 3,5 mm. sistemos prijungimui prie kompiuterio ir RS232 lizdas (primenantis D-Sub jungtį) valdymo pulto prijungimui. Priešingoje pusėje taip pat randame žemų dažnių intensyvumo ratuką.

Valdymo pultas neatrodo pigiai. Čia patalpintas išėjimas ausinėms ir papildomas AUX įėjimas, o ratukas sukasi lėtai ir norimoje padėtyje užsifiksuoja. Tokiu būdu išvengiama atsitiktinio garso stiprumo padidinimo/sumažinimo.

Pultelio, kaip ir satelitų, apačia padengta slydimą sumažinančia medžiaga. Tuo tarpu žemų dažnių kolonėlė stove ant trijų paminkštinimų.

Išskirtinė E3350BT sąvybė, jog ši sistema turi integruotą Bluetooth palaikymą. Čia sutinkamas Bluetooth 2.1 + EDR versijos imtuvas.

 

Klausymas

„Edfier E3350BT" buvo jungiama prie „Asus Xonar Essence ST" dedikuotos garso plokštės. Perklausai naudoti FLAC arba mp3 320 kb/s garso įrašai.

Morgan Page featuring Lissie - The Longest Road – E3350BT gerai išskiria vidutinių ir aukštų dažnių juostas. Asmeniniam skoniui, per daug gerai.Vokalas skambėjo per aiškiai, turėdamas gana ryškų metalo atspalvį. Su žemais dažniais nieko blogo pasakyti negalėčiau: jų intensyvumą tenka pareguliuoti arčiau minimumo, tačiau bosas nėra ypač kietas, kaip kad dažniausiai būna su tokio įkainio kolonėlių modeliais. Žinoma, norėtųsi, kad žemi būtų dar minkštesni, tačiau šiuo atveju reikalauti daugiau būtų kvaila.

Morgan Page featuring Camila Grey - One Day – situacija daugiau mažiau analogiška. Aukštų dažnių juosta, o su ja ir vokalas per daug ryškūs. Vidutiniai – išblukę. Tiesa, mano asmenine nuomone, geriau turėti labiau išreikštus aukštus, nei įkyriai bumsintį bosą. Sistemą pagarsinus arčiau maksimumo garsas nėra pastebimai iškraipomas, tačiau išlenda subvūferio dizaino problemos: arčiau prikišus ausis prie subvūferio girdimas jo korpuso vibravimas. Laimei, ši problema visiškai negirdima kuomet kolonėlė yra toliau nuo ausų, pvz jai stovint ant grindų. 48 W galios pilnai pakanka užpildyti 16 m2 kambarį.

Queen - Don't Stop Me Now – E3350BT skambėjo pakankamai maloniai, vėlgi pasiūlydama atitinkamą aukštų ir vidutinių atskyrimą, kuris šįkart buvo subalansuotas geriau. Vistik tiek man, tiek kartu besiklausančiai kolegai labiau priimtina buvo „Edifier R1900TII" modelio reprodukcija, kuri skambėjo kiek tamsiau, kartu turėdama švelnesnį ir gilesnį žemų dažnių atspalvį.

Sunlounger - Another Day On The Terrace – instumentiniame albume E3350BT jaučiasi užtikrinčiau. Skirtumas tarp aukštų ir vidutinių dažnių linijų sumenkėjęs, tačiau sibiliantams natūralumo tikrai trūko. Tokio tipo muzikoje labai jaučiamas boso „netobulumas“. Mano asmeniniui skoniui, jis čia skamba kiek per kietai, bet peikti atsižvelgus į kolonėlių kainą jų tikrai negalima.

Nors mūšio scena iš Robin Hood (2010) filmo garsiškai buvo atvaizduojama pastebimai skirtingai (aukštų ir vidutinių juostos), E3350BT turimas atskiras žemų dažnių garsiakalbis įnešė realumo ir gyvumo. Jei tokio tipo filmams atskiras subvūferis nėra būtinybė, tai privalumu tampa tikrai dideliu, kalbant net apie negalingą 30 W agregatą.

Bluetooth sąsaja leidžia atjungti 3,5 mm į kompiuterį einantį laidą, tačiau vistiek reikalauja AC maitinimo laido ir satelitų teisioginio prijungimo į subvūferį. Bluetooth aktyvavimas itin paprastas: „Dell Inspiron N5010" nešiojamojo kompiuterio Bluetooth prietaisų sekcijoje surandame E3350BT kolonėlės ir prieš jas aktyvuodami atjungiame šiame laptope integruotą „Intel" garso plokštę. Naudojant bevielį ryšį E3350BT skambėjo praktiškai vienodai, lyginant su integruota garso plokšte. Išgirsti skirtumus buvo labai sudėtinga. Galbūt tik kiek skyrėsi žemų dažnių reprodukcija, kuomet Bluetooth prieiga suteikė jiems labai nežymų papildomo gilumo įspūdį. Ryškus skirtumas tik tas, kad per Bluetooth E3350BT prie tų pačių garso nustatymų grojo pastebimai tyliau. Kaip ir įprasta šiam bevieuliui ryšiui, kurio veikimas galimas ~10 metrų atstumu, E3350BT kolonėlės buvo sėkmingai „matomos" už 7-8 metrų.

"Edifier E3350BT" įsigijimo galimybės

Apžvelgtąją garso sistemą "Edifier E3350BT galima įsigyti ir Lietuvoje, tiek įprastose, tiek internetinėse parduotuvėse. Verta paminėti tai, jog "Bluetooth" belaidžio ryšio nepalaikanti šių kolonėlių modifikacija vadinasi E3350 (gale nėra raidžių BT), tad įsigijimo metu į tai atkreipkite dėmesį. Taip pat galbūt aktualu bus tai, jog "Edifier" siūlo palyginti platų gaminių asortimentą. Kai kurių populiaresnių "Edifier" garso sistemų sąrašą su nuorodomis į internetines parduotuves pateikiame žemiau. Visos žemiau išvardintos garso sistemos patenka į panašų arba aukštesnį kokybės segmentą.


Išvados

Nors įspūdžiai apie „Edifier E3350BT“ dvejopi, tačiau pastarosios labiau paliko teigiamą įspūdį. Sistema pagaminta pakankamai kokybiškai, tačiau nėra itin gerai suderinta skambėjimo atžvilgiu: aukšti dažniai daugeliu atveju išreiškiami itin agresyviai, taip antrame plane paliekant kone svarbiausią vidutinių liniją, kuriai pastebimai trūksta dinamiškumo. Laimei, E3350BT neturi biudžetinėms kompiuterių kolonėlėms būdingos „aukštos stadijos subvūferio ligos“. Čia integruotas 12,7 cm skersmens garsiakalbis nėra tobulas, bet gali tapti neblogu pavyzdžiu kitiems pigiems 2.1 modeliams. Subvūferis savo klasei nėra labai kietas ir jį tinkamai sureguliavus nėra linkęs stipriai spyriotis net kilstelėjus garso stiprumo slankiklį iki maksimumo.  Kuriant E3350BT, be abejonės, pagrindinis dėmesys atiteko išorinės dizainui („Edifier E3350BT“ siūlomos trijų spalvų versijomis) bei unikaliam funkcionalumui. Kalbame apie Bluetooth sąsajos integraciją. Tai leidžia atitinkamai manipuliuoti šių kolonėlių prijungimui prie įvairių Bluetooth prieigą turinčių prietaisų, pradedant išmaniaisiais telefonais ir baigiant šiuolaikiniais televizoriais, taip pakeičiant jų integruotus garsiakalbius. Už tokį papildomą funkcionalumą „Edifier“ linkusi prašyti ~315 litų, beveik papildomą šimtą litų daugiau už Bluetooth sąsajos neturintį identišką E3350 modelį, kurį funkcionalumo prabangos nereikalaujantis pirkėjas gali įsigyti už ~225 litus. Reziumuojant, multimedia ne veltui ir turi prierašą „multi“, kuris nurodo bandymą pritaikyti ir subalansuoti sistemą visoms reikmėms. E3350 serija turėtų puikiai atstoti visko po truputį besinaudojančių pirkėjų lūkesčius, kurie nori turėti išoriškai patrauklią ir funkcionalią sistemą už pakankamai gerą kainos/kokybės santykį, tačiau tiems, kurie kategoriškai koncentruojasi į muziką, siūlau verčiau pasidairyti į „Edifier“ 2.0 modelius.

Ačiū UAB „ACME Kompiuterių Komponentai“ (ACC Distribution) už suteiktą galimybę apžvelgti „Edifier E3350BT"

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(3)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: