Nešiojamų kompiuterių gamintojai tiki sensorinių ekranų potencialu  (2)

Pasirodžius Haswell procesoriams, sensorinis ekranas tapo privalomu reikalavimu tiems nešiojamiems kompiuteriams, kurie nori turėtų titulą „Ultrabook“. Pažadai, jog šių įrenginių plėtra rinkoje bus sparti, daugiausia ir lieka pažadais, kadangi nešiojamų kompiuterių paklausa apskritai mažėja, o Windows 8 su savo sensorine sąsaja pritraukia ne tiek daug dėmesio, kaip tikėtasi. Atitinkamai ir priemoka už sensorinę sąsają išlieka gana didelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antra vertus, tai nemaišo ODM gamintojams tikėti šviesia nešiojamų kompiuterių su sensoriniais ekranais ateitimi, teigia puslapis DigiTimes. Dabar tokių įrenginių dalis naujų nešiojamų kompiuterių asortimente neviršija 6%, o 2013 metų pabaigoje ji gali padidėti iki 10%.

Vieno iš ODM gamintojų – kompanijos Wistron – atstovų teigimu, apie 80-90% visų naujų mobilių įrenginių naudos sensorinius ekranus, taigi jų deficitas neišvengiamas. Kito kontraktinio gamintojo ir projektuotojo – kompanijos Compal – vadovybė laikosi analogiškos pozicijos: teigiama, kad iki 2013 metų pabaigos sensorinių ekranų trūkumas išliks. Atitinkamai ir kainos laikysis aukštame lygyje, nei tikėtasi anksčiau.

Kompanija Wistron mano, jog šių metų pabaigoje nešiojami kompiuteriai su sensoriniais ekranais nesugebės pasiekti prognozuotų 20% rinkos. Tokios nesėkmės priežastis – per didelė kaina, dizainas ne visuomet sėkmingas, tuo tarpu programinę įrangą vis dar būtina optimizuoti. Antra vertus, 2014 metais situacija turėtų pakrypti į geresnę pusę.

Hibridiniai kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais ir Windows 8 operacine sistema sugundė nemažai įvairių kompanijų, iš kurių lyderio poziciją užima „ASUS“, turinti ypač platų pasirinkimo spektrą. Tokie gaminiai prieinami ir Lietuvoje:

  • Asus Transformer Book hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Asus TAICHI nešiojami kompiuteriai su dvigubu ekranu
  • ASUS Vivobook nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Asus Zenbook Touch nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu

Panašių produktų galima surasti peržiūrint ir kitų gamintojų siūlomą asortimentą Lietuvoje:

  • Lenovo ThinkPad Twist hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Dell XPS Duo hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)