Fantomas, prieš kurį nusikalto pats jo kūrėjas: NZXT Phantom 630  (0)

„Computex 2013“ parodoje pristačiusi patrauklesne kaina pasižymintį „Phantom 530“ korpusą „NZXT“ pačioje viršūnėje išlaikė du šeimos narius: „Phantom 820“ ir „Phantom 630“. Abu korpusai dalinasi labai panašiais išoriniu ir vidiniu dizainais, kurie garantuoja unikalią išvaizdą ir efektyvumų aušinimą. Pastarasis komponentas pasiekiamas ne tik dėka didelės vidinės erdvės, integruotų keturių gamyklinių ventiliatorių, bet ir sumaniai patalpinto laikiklio, leidžiančio keisti oro tėkmę korpuse. Mūsų dėmesiui antras nuo apačios flagmanas – „Phantom 630“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie NZXT

„NZXT” pavadinimas kilęs iš iškraipyto žodžio „next“. Midi ATX korpusų bei aušinimo sistemų gaminime užsiimanti kompanija buvo įkurta 2004 metais Los Andžele (JAV). Populiariausių „NZXT” produktų gamą užima dvi korpusų serijos: „Phantom” ir „Source”. Pirmieji skirti reikliems vartotojams, o antroji tenkina taupančių pirkėjų norus. Nors praktiškai visi produktai sukuriami Kalifornijoje, masinė gamyba perkelta į Taivaną ir Kiniją.

Pakuotė ir komplektacija

„Phantom 630“ transportuojamas kartu su ne tik tvirta, bet ir stilinga kartonine dėže. Ant priekinio paviršiaus pavaizduotas ne tik pats korpusas, nurodytas jo pavadinimas, bet ir randamas užrašas „high performance modular full tower“. Jei su teiginio pradžia ir pabaiga viskas aišku, tai šiek tiek įdomiau su žodžiu „modular“. Pastarasis kur kas dažniau būdingas maitinimo šaltinių apžvalgoms, tačiau nesunku nuspėti, jog „NZXT“ greičiausiai kalba apie lanksčias galimybes išdėliojant HDD/SSD narvus.

Galinė dėžės dalis patvirtina tai, ką ir spėjome: „Phantom 630“ pasižymi pilnai moduliniais HDD/SSD narvais. Kartu nurodytos ir kitos pagrindinės korpuso savybės, kaip: už pagrindinės plokštės sienelės montuojami SSD kaupikliai, platus suderinamumas su vandens aušinimo sistemomis, integruotas 30 W galios ventiliatorių valdiklis, lengvai pasiekiami dulkių filtrai ir taip toliau.

Komplektacijoje randame baltą aksesuarų dėžutę (joje gausybė varžtų varžtelių ir „zip ties“ surišėjų), labai išsamų vartotojo gidą bei firminę knygutę su „NZXT“ siūlomais produktais.

 

Specifikacijos

 

Žvilgsnis į išorę

„NZXT“ pasistengė, kad „Phantom“ serija, bent išoriniu dizainu, būtų tikrai išskirtinė. Surasti identišką korpusą kol kas nepavyko, nebent tai būtų „Phantom 820“ ar „Phantom 530“, kurie išties labai panašūs. Turėdamas neįprastas formas, mano supratimui dalis elementų pasižymi nupjauto kūgio, bet vis dar su viršūne, modeliui, „Phantom 630“ gali pasigirti labai aptakiu išoriniu dizainu. Beveik visi įmanomi kraštai yra užapvalinti, o „aštresnių“ konstrukcijų galima išvysti nebent prie I/O panelės. Aplinką kiek atspindintys, bet pirštų atspaudų nerenkantys šoniniai gaubtai nėra patys tvirčiausi, tačiau lengvai juos sulenkti tikrai nepavyks.

Apie 12,3 kilogramo sveriančio „Phantom 630“ vidinės konstrukcijos pagamintos iš SECC (Steel, Electrogalvanized, ColdRolled, Coil) plieno. „Full tower“ korpusams būdingus išmatavimus (245 (P) x 627 (A) x 600 (I) mm.) turintis„ Phantom 630 savo išorėje talpina pakankamai daug iš plastiko pagamintų detalių, kaip priekinė panelė ar viršutinis gaubtas, tačiau panaudotas plastikas palieka ne tik gerą įspūdį žiūrint į „Phantom 630“, bet ir jį liečiant ar produktą pernešant. Korpuso konstrukcija tikrai solidi, o tai nėra būdinga korpusams, kurie turi daug plastmasės.

Priekinėje dalyje „Phantom 630“ turi pakankamai dideles, stipriais magnetais tvirtinamas, plastmasines dureles. Už jų slepiasi keturi išoriniai 5,25“ stalčiai ir virš jų esantis USB 2.0 SD kortelių skaitytuvas. CD/DVD/BluRay skaitytuvams skirti stalčiai uždengti dangteliais, kuriuos galima pašalinti iš išorės. „NZXT“ buvo sumani ir vidinėje durelių dalyje paliko išpjovą tam, kad dureles būtų galima pilnai uždaryti, kuomet SD kortelė yra jai skirtame lizde. Tiesa, galima apsvarstyti, kodėl „NZXT“ vistik neatsisakė nei aliuminio, nei triukšmą slopinančių medžiagų neturinčių priekinių durelių. Pagrindine priežastimi greičiausiai tampa propaguojamo dizaino vientisumo išlaikymas, antrąja – nuo dulkių neapsaugantys 5,25“ dangteliai. „NZXT“ nepasirūpino papildomais medžiaginiais įdėklais, todėl rekomenduosime visuomet laikyti dureles uždaras.

Žemesnėje dalyje randame pirmąjį iš trijų 200 mm. ventiliatorių dengiančias netaisyklingos formos perforuoto metalo groteles. Dar žemiau – tvirtai fiksuojamas, iš po korpuso dugno išslenkantis, dulkių filtras. Visi keturi į „Phantom 630“ integruoti ventiliatoriai naudoja „rifle“ tipo guolius, kurių ilgaamžiškumas siekia 40 000 valandų.

„Phantom 630“ pasižymi nuimamu viršutiniu plastikiniu gaubtu, po kuriuo slepiasi 200 mm. ventiliatorius su dulkių filtru.  Dešinioje priekinėje dalyje išdėstyti įmantrių formų įjungimo/išjungimo mygtukai, ventiliatorių valdiklio slankiklis ir paslaptingas I/O mygtukas. „NZXT“ inžinieriai sugalvojo palengvinti gyvenimą tiems, kurie mėgsta blaškytis palindę po stalu prie galinės korpuso dalies, bandydami „kažką kažkur“ įkišti. Nuo šiol panorėjus ji bus apšviesta.

Priešingoje pusėje išdėstyti dulkių sankaupoms mažiau atsparūs ausinių ir mikrofono lizdai bei po dvi USB 2.0 ir USB 3.0 sąsajas. Gaubte esančios aušinimo angos nėra identiškos: arčiau priekio esančios perforacijos įrengtos pačio gaubto plastmasinėje dalyje, o likusi didesnė dalis turi perforuoto metalo fragmentą.  Turbūt visi sutiks, kad stilinga, tačiau, mano manymu, plastikinė dalis perforuota per konservatyviai ir blokuoja nemažą dalį oro srauto, jei apačioje turėsime uždarą vandens aušinimo sistemą. O ją turėsime.

Korpuso galinė dalis turi kažką nematyto ir neturi to, ką privalėtų turėti. Pirmiausiai apie įprastinius taškus: anga PSU tvirtinimui, devyni daugkartiniais dangteliais uždengti išplėtimo lizdai, anga pagrindinės plokštės I/O skydeliui bei pačioje apačioje esantis filtras. Ką „NZXT“ pateikia nematyto? Galinei daliai skirtos apšvietimo lemputės bei ventiliatoriui tvirtinti skirtos ne įprastinės montavimo skylės, bet bėgiai, kuriais važinėja gamyklinis 140 mm. aušinimo įrenginys. Tai leidžia optimizuoti oro srautą arba tikėtis potencialios mechaninės problemos pašalinimo korpuso viduje, kuomet ją sukelia pagrindinė plokštė ir storas H2O radiatorius su dviem ventiliatoriais. Tiesą pasakius, tokių problemų atsiradimu tokio dydžio kopruse nuoširdžiai abejoju. O dabar, ką „NZXT“ pamiršo? Taip, teisingai, „Phantom 630“ neturi nei vienos angos, kuri leistų iš išorės pravesti vandens sistemos žarneles. Likau suglumęs...

Korpuso dugnas turi du atskirus filtrus. Žemiau PSU zonos esančio filtro ilgis siekia ~ 23 cm. Skirtingai nei didesnysis (~30 cm.), šis ištraukiamas per korpuso galą. Per priekį ištraukiamas filtras dengia angas dviems papildomiems 120/140 mm. ventiliatoriams.  Abu dulkių filtrai fiksuojami tvirtai ir nesukels jokių nepatogumų pernešant korpusą. „Phantom 630“ statomas ant keturių masyvių plastiko kojų, kurių apačia padengta guminėmis plokštelėmis.

Dešinysis „Phantom 630“ šonas vientisas. Kairysis turi nedidelį akrilinį langą (formą nusakyti sudėtinga), po kuriuo randama dar viena, 200 mm. ventiliatorių dengianti, perforuoto metalo zona. Čia taip pat randamas dulkių filtras ir nors jis pasiekiamas ne taip lengvai (pirmiausiai teks išimti ventiliatorių), panašu, kad „NZXT“ pasidarbavo puikiai paruošdami nuo dulkių apsaugančią sistemą. Beliko patikrinti filtrus, esančius po priekiniu ir viršutiniu gaubtais.

 

Žvilgsnis į vidų

Atidarius „NZXT Phantom 630“, akis patraukė ne savo vietose esantys HDD/SSD stalčiai. Iš pradžių norėjosi kaltinti kurjerius, kurie nebandė išvengti keliuose esančių duobių, tačiau vėliau pradėjau kaltinti „NZXT“ inžinierius. Nesunku suprasti kodėl, bet apie visa tai kiek vėliau.

Micro-ATX, ATX, XL-ATX ir E-ATX pagrindines plokštes talpinantis „NZXT Phantom 630“, be abejonės, nenuvils ieškančių erdvumo. Pagrindinės plokštės sienelėje įrengtos keturios, guminėmis įvorėmis uždengtos, angos, skirtos kabelių išvedžiojimui. Žemesnėje dalyje randame dar keletą angų, tačiau pastarosios nėra uždengtos guma.

Akiai kur kas mieliau matyti pirmojo tipo angas, tačiau ir su tam tikrais trūkumais „Phantom 630“ užtikrins labai geras kabelių išvedžiojimo galimybes. Palengvintam CPU tvirtinimui palikta didelė, netaisyklingos formos, anga. Tolstant nuo korpuso dugno, pagrindinės plokštės sienelė yra kiek išlenkta. Tokiu būdu „NZXT“ didina skaičius susijusius su orinio CPU aušintuvo palaikymu ir išlaiko solidų atstumą ten, kur būna daugiausiai PSU kabelių – apačioje, ties šonine sienele. Kartu su šoniniu 200 mm. ventiliatoriumi „Phantom 630“ palaiko iki 170 mm. CPU aušintuvus (tilps praktiškai visi esantys rinkoje), o išėmus ventiliatorių, palaikomas aukštis išauga net iki 200 mm.

Kitoje pagrindinės plokštės pusėje galima surasti daugybę kabliukų, galinčių pasitarnauti surišant PSU kabelius. Šiek tiek žemiau CPU angos įrengti aštuoni specifiniai kabliukai, už kurių kabinasi dvi baltos plokštelės. Pasinaudojus varžtų pagalba, į  abi plokšteles galima tvirtinti po vieną 2,5“ SSD kaupiklį. Plokštelė papildomai tvirtinamos vienu, pirštais užveržiamu, varžtu.

Į kairę nuo CPU angos pritvirtintas vieno kanalo ventiliatorių valdiklis. Nors prie jo galima prijungti iki dešimties 3-pin ventiliatorių, bendra galia siekia tik 30 W. Nesunku suskaičiuoti kiek vatų turime tolimesnėms savo reikmėms: 3x 5 W (200 mm.) + 1x 3 W (140 mm). Atsargoje turime vos kiek daugiau nei 10 W. Įrengiame dar vieną 200 mm. ventiliatorių viršuje, du 140 mm. apačioje ir praktiškai susiduriame su limitacija. Galbūt „Phantom 630“ savo viduje ir nebeturi vietos dar kitiems ventilatoriams (išskyrus vietą ant vidinio kronšteino), tačiau 35-40 W valdiklis būtų optimaliausias variantas su šiokia tokia atsarga.Valdiklis iš vienos pusės yra galingas, bet iš kitos pusės silpnas (jei artėsime prie maksimalaus skaičiaus ventiliatorių).

„NZXT Phantom 630“ siūlomi HDD/SSD narvai solidūs visomis įmanomomis prasmėmis. Aišku šiuo atveju labiausiai kalbame apie tvirtumą-kokybę bei funkcionalumą. SSD/HDD talpyklą sudaro trys narvai: žemiausiai esantis su 1x stalčiumi, viduryje esantis su 2x stalčiais ir aukščiausias su 3x stalčiais. Mažiausias narvas tvirtinamas dviem pirštais užsukamais varžtais, likusieji du – aštuoniais (po keturis). Tarp varžto ir korpuso struktūros papildomai įrengtos guminės įvorės, mažinančios galimas vibracijas.

Tvirtinimai visiems narvams yra atskiri, todėl vartotojas pirmoje eilėje (arčiausiai priekinio 200 mm. ventiliatoriaus) gauna galimybę susikonfigūruoti talpyklą taip, kaip nori – po aukščiausiai įrengtu narvu gali nebūti nė vieno kito narvo ir pirmasis laikysis visiškai tvirtai. Korpuso dugne esanti pakyla leidžia sustatyti visus tris narvus į antrą eilę (toliau nuo priekinio ventiliatoriaus).

Čia funkcionalumas nors ir išlieka didelis, turime keletą išlygų. Akivaizdu, kad „NZXT“ antrą eilę kūrė mažiausiam narvui. Kodėl? Kadangi dėklai yra išiimami/įdedami ne iš kairės korpuso pusės, o kiek neįprastai - iš dešinės – inžinieriai nenorėjo dar daugiau skylių pagrindinės plokštės sienelėje (taip pat būtų prarastos įprastinės angos, skirtos kabelių išvedžiojimui) , todėl įrengė tik tokią, kuri tinka mažiausiam HDD/SSD narvui ir leidžia jį tvirtai pritvirtinti su varžtais. Iš bėdos žemiausiame taške arba virš mažojo narvo gali būti tvirtinami ir likusieji narvai, tačiau jie turės būti apsukti, nes kitu atveju nebus įmanoma išimti juose esančių dėklų. Apsukti narvai laikosi tik bėgių pagalba. Tai nėra tvirta ir jokiu būdu nerekomenduojama transportuojant korpusą. Natūralu, kad antroje eilėje esantis narvas kabėti ore nebegali, todėl būtina, kad po juo būtų arba pakyla, arba kitas, žemiau esantis, narvas. Pati pakyla tvirtinama keliais varžtais ir norint praplėsti vandens aušinimo galimybes gali būti nesunkiai pašalinta. HDD/SSD narvams esant savo vietose, „Phantom 630“ talpina 325 mm. ilgio vaizdo plokštes, juos išėmus – net 507 mm.

Jei patys narvai visais atvejais jaučiasi tvirtai, to paties negalima pasakyti apie į juos montuojamus dėklus. Potencialios problemos buvimą teoriškai patvirtino po transportavimo pamatytas vaizdas. Kiekvienas dėklas geba talpinti arba 3,5“, arba 2,5“ įrenginį. Tokiu atveju turime galimybę narvinėje sistemoje turėti iki šešių HDD arba tiek pat SSD informacijos kaupiklių. HDD į dėklus tvirtinami bevaržčiu būdu (vibracijų mažinimui panaudoti guminiai žiedeliai), SSD kaupikliams varžtai - būtini. Laikomumo problemą sukelia per didelis dėklų lankstumas. Dėklo fiksavimui stalčiuje panaudota įprastinė ir pakankamai solidi sistema, tačiau dėklai linkę labai lankstytis ir gali susilenkti taip, kad vėliau grąžinti į norimą padėtį gali nebepavykti. Nerekomenduočiau laikyti pakankamai sunkių HDD aukštesniuose stalčiuose, o tokį galimybę išvis pamiršti transportavimo metu. Nukritęs HDD ne tik gali sulaužyti kitus dėklus, bet ir pakenkti pats sau. Turbūt niekas taip pat nenori išbandyti deklaruojamo SSD atsparumo G jėgoms, jei netyčia ir jis pasipainiotų HDD kelyje.

Didžiausio narvo krašte įrengtas ~45o kampu slankiojantis kronšteinas, kuris gali pasitarnauti nukreipiant šviežaus oro masę link VGA ar CPU aušintuvo (nesvarbu ar tai orinis aušintuvas ar uždara vandens sistema). Kronšteinas ne tik talpina 120/140 mm. ventiliatorius, bet prie jo gali būti priešlietas 120/140 ar net 240 mm. radiatorius su jam priklausančiais ventiliatoriais.

Neužlipant ant dešiniau PSU tvirtinimo zonos esančių montavimo angų skirtų papildomiems ventiliatoriams, „Phantom 630“ su mielu noru priima 220 mm. ilgio maitinimo šaltinius. Jiems skirtos net šešios antivibracinės kojelės. Išplėtimo plokštės tvirtinamos įprastais varžtais.

Tiek viršutinis, tiek priekinis gaubtai tvirtinami plastmasinių spaustukų pagalba. Po viršutiniu gaubtu randame 200 mm. ventiliatorių su jam priklausančio dulkių filtru (buvo matomi ir iš išorės), daugybę montavimo skylių tiek radiatoriams, tiek ir ventiliatoriams bei dar vieną identišką dulkių filtrą, idealiai tinkantį ne didesniems nei 200 mm. ventiliatoriams.

Pu priekiniu gaubtu taip pat turime 200 mm. ventiliatorių ir jam skirtą netaisyklingos formos dulkių filtrą, kuris bevaržčiu būdu tvirtinamas į vidinę gaubto dalį. Norint jį išvalyti, teks pirmiausiai nuimti gaubtą. Tas pats galioja ir viršutiniams dviems dulkių fitrams.

 

H2O aušinimo galimybės

Peržiūrėkime vandens aušinimo sistemų integravimo galimybes į „NZXT Phantom 630“.

  • Korpuso viršus – maksimalus 360 mm. radiatorius. Automatiška galimybė integruoti 280/240/140 ir 120 mm. modelius.
  • Korpuso priekis – išėmus HDD/SSD narvus galimybė integruoti 280/240/140 ar 120 mm. dydžio radiatorius.
  • Korpuso galas – 140 arba 120 mm. radiatorius.
  • Korpuso dugnas – pašalinus dugne esančias konstrukcijas įmanoma patalpinti 280/240/140 ar 120 mm. radiatorius.
  • Įspūdingą suderinamumą su vandens aušinimo radiatoriais dar labiau praplečia jau minėtas šalia viršutinio HDD/SSD narvo esantis laikiklis: 120/140/240 mm. radiatoriai.

 

Montavimas

Komponentų montavimas išryškino radiatorių suderinamumo niuansus ir atsakė į tam tikrus klausimus. Nors „Phantom 630“ palaiko didelio ilgio radiatorius ir „NZXT Kraken X60“ tilpo be vargo, reikia atkreipti dėmesį, kad nėra palikta daug vietos tarp viršutinės pertvaros ir pagrindinės plokštės viršaus. „Push“ konfigūracijos „Kraken X60“ tilpo, tačiau aiškiai matosi, kad norintiems „push-pull“ konfigūracijos papildomus du ventiliatorius teks perkelti virš pertvaros, tiesiai po gaubtu. Problemos čia jokios nėra, tačiau naudojant pilno storio radiatorius, vandens sistema greičiausiai bus apribota arba „push“, arba „pull“ konfigūracija: radiatoriaus po pertvara ir „pull“ ventiliatoriai virš pertvaros arba „push“ ventiliatoriai po pertvara ir radiatorius virš pertvaros. Žinoma, nuo tokių nesklandumų gali išgelbėti priekinė „Phantom 630“ zona, tačiau ji talpina „tik“ 240 mm. radiatorius.

Komponentų diegimas praėjo visiškai sklandžiai. „NZXT Phantom 630“ naudoja dar niekur nematytą spaustuko tipo užrakto sistemą savo 5,25“ stalčiams, kuri veikia idealiai. Atsargumo dėlei HDD tvirtinau į žemiausią narvą, tačiau galiu patikinti, kad dėklas neiškris iš savo vietos tol, kol korpusas tvirtai stovės ant grindų arba bus transportuojamas labai atidžiai ir švelniai. Pasirodo, itin lankstūs ir savotiškai minkšti dėklai turi ir tam tikrų privalumų. Tai susiję su HDD vibracijų slopinimu – buvo girdimas tik įrenginio traškėjimas ir nieko daugiau. Kabelių išvedžiojimo ir slėpimo galimybės labai geros, tačiau guminių įvorių trūkumas apatinėje pagrindinės plokštės sienelės zonoje neleidžia visiškai pilnai palaikyti „švaraus“ vaizdo. Tiesa, bemontuojant PSU į galvą toptelėjo mintis, kad HDD/SSD pakyla gali pasitarnauti kaip kabelių slėpimo įrankis. Po ja yra tuščia erdvė, kurioje galima paslėpti dalį PSU kabelio.

Kokį įspūdį palieka į dešinę pusę išimami HDD/SSD narvų dėklai? Turbūt dvejopą: protingą ir neprotingą. Kažkodėl teikiu pirmenybę tam, kad korpusas stovėtų man iš dešinės. Vieną vertus, papildomai atitraukti korpusą nuo gretimai esančio stalo, norint pakeisti HDD ar SSD, neatrodo optimaliu sprendimu. Kitą vertus, negalėti plačiai atidaryti šono dėl anapus pagrindinės plokštės sienelės prie valdiklio prijungto 200 mm. ventiliatoriaus, taip pat neatrodo labai protingai. Kuris variantas geresnis palieku spręsti Jums.

Aušinimas ir triukšmas

Testavimo sistemą sudarė:

  • Procesorius: AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203x21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  • Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F13)
  • RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  • Vaizdo plokštė: Sapphire HD 7870 OC Edition (1050/5000 MHz)

Vaizdo plokštės aušintuvas fiksuotas 30 % apsukoms, CPU - 50 %.

Visi keturi „Phantom 630“ aušintuvai valdomi per tris pakopas. Kaip parodė atliktas testavimas (aplinkos temp. 24 °C) pagrindinių komponentų temperatūros nebuvo linkusios kisti: CPU, VGA ir VRM temperatūros išliko stabilios. Tai parodo, kad aušinimas yra labai efektyvus net ventiliatoriams sukantis mažiausiu režimu. Vis dėlto labiausiai nustebino tri-SLI/CrossFire konfigūracijoms pritaikyto korpuso tyla. Low RPM režime ventiliatoriai yra beveik visiškai negirdimi, o perėjus į medium RPM, generuojamas triukšmas (kurio realiai nėra) neišauga. High RPM režimas jau girdimas pakankamai aiškiai, tačiau nė iš tolo neprilygsta tokiems prieš tai testuotiems korpusams, kaip „Enermax Fulmo GT“.

 

Išvados

Daugeliui įvertinti „NZXT Phantom 630“ nebuvo sunku. Apie save galėčiau pasakyti tą patį, jei ne du dalykai: vienas susijęs su „NZXT“ inžinierių neapdairumu arba ... Tiesą pasakius, net nežinau. Kitas dalykas susijęs su tam tikrais dizaino trūkumais. Aišku kalbame apie vandens aušinimo žarnelių pravedimui į išorę skirtų angų nebuvimą ir per daug lanksčius HDD/SSD dėklus. Išsiaiškinęs ypač platų „Phantom 630“ suderinamumą su vandens radiatoriais, paaiškinamų pirmojo trūkumo priežasčių įvardinti negaliu. Prastą fiksaciją sukeliantys itin lankstūs HDD/SSD dėklai gali būti pateisinti tiesiog kaip „NZXT“ sprendimu naudoti per minkštą mišinį. Problemos su pačiu tvirtinimu nėra, tačiau dėklai yra aiškiai per lankstūs. Visa kita beveik nepriekaištinga: estetika, dulkių filtravimo ir aušinimo sistemos, suderinamumas net su 360 mm. radiatoriais, funkcionalūs ir kokybiški HDD/SSD narvai, oro tėkmę leidžiantis optimizuoti vidinis kronšteinas, galinės jungčių panelės apšvietimas ir kita. Visa tai leidžia šypsotis. Šiokį tokį druskos skonį burnoje palieka sąlyginai silpnas ventiliatorių valdiklis ir padaryti estetiniai kompromisai priekiniame ir viršutiniame korpuso gaubtuose vardan dar efektyvesnio aušinimo, tačiau išvaizda juk reikalauja aukų, šiuo atveju  vieno kito galimo Celsijaus laipsnio. Vistik labiausiai keista tai, kad daug plastiko turintis „Phantom 630“ sugeba atrodyti ne tik labai patraukliai, bet ir kokybiškai. Paklausite, ar už 640 litų jo neperdaug? Atsakysiu: Jei „NZXT“ sugeba įrengti taip pasigestas angas H2O aušinimui, sutvirtina SSD/HDD dėklų sandarą ir įrengia aliumines dureles - jie turi patį geidžiamiausią korpusą rinkoje.

Privalumai:

  1. Unikali išvaizda;
  2. Konkurencinga kaina;
  3. Labai platus suderinamumas su uždaromis H2O sistemomis;
  4. Pilnai moduliniai, labai kokybiški, HDD/SSD narvai, talpinantys 8x 3,5”/2,5” kaupiklius
  5. Du vertikalūs 2,5” SSD laikikliai už pagrindinės plokštės sienelės;
  6. Integruoti keturi ventiliatoriai;
  7. Ventiliatoriai pakankamai tylūs net jiems sukantis maksimaliu režimu;
  8. Integruotas trijų pakopų, dešimt ventiliatorių palaikantis, valdiklis;
  9. Galimybė nežymiai keisti galinio ventiliatoriaus poziciją;
  10. Labai geros kabelių išvedžiojimo/slėpimo galimybės (filtravimo sistema viena geriausių, kokias teko matyti);
  11. Talpina 507 mm. ilgio vaizdo plokštes ir 200 mm. aukščio CPU aušintuvus;
  12. Visos įsiurbimo zonos padengtos dulkių filtrais;
  13. Papildomas kronšteinas efektyvesniam VGA aušinimui, H2O radiatoriui ar oro cirkuliacijai korpuse pagerinti;
  14. Puikus mechanizmas 5,25" lizdams
  15. Masyvi, CPU aušintuvų tvirtinimą palengvinanti, anga;
  16. Pirštų atspaudų nerenkantys šoninai gaubtai;
  17. 2x USB 3.0;
  18. SD kortelių skaitytuvas;
  19. Apšviečiama galinė korpuso dalis;
  20. Į rankoves įvilkti vidiniai kabeliai;
  21. Prieinamas trijomis spalvomis

Vidutiniška:

  1. Galimos problemos su pilno aukščio H2O radiatoriais viršutiniame korpuso aukšte;
  2. 30 W dešimčiai ventiliatorių – kiek per mažai;
  3. Šiek tiek per daug plastiko;
  4. Iš kitos pusės ištraukiami HDD/SSD dėklai gali patikti ne visiems;
  5. Išorinio dizaino neigiama įtaka dar efektyvesnio aušinimo siekimui

Trūkumai:

  1. Neturi angų H2O žarnelių išvedimui į išorę;
  2. Per daug lankstūs HDD/SSD laikikliai
  3. Apatinės kabelių išvedžiojimo angos neuždengtos guma;
  4. Neturi išorinio 3,5” adapterio

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: