Pasak Intel, praktiškai visi ultrabookai ateityje turės sensorinius ekranus, o jų kainos mažės  (3)

Kompanijos Intel viceprezidentas Kirk Skaugen savo pasirodymo IDF 2013 metu kalbėjo ne tik apie Broadwell procesorius, tačiau nemažai dėmesio skyrė prognozėms, kaip plėtosis „2-in-1“ tipo mobilūs kompiuteriai, kurie apjungia viename įrenginyje planšetę ir nešiojamą kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intel viceprezidento teigimu, 2012 metais nešiojamų ir stacionarių kompiuterių aprūpinimas sensorine sąsaja atrodė kaip egzotika. Šiuo metu apie pusė visų Haswell pagrindu sukurtų kompiuterių turi sensorinį ekraną. Priminsime, kad sensorinis ekranas tapo privalomu atributu kiekvienam Haswell ultrabookui, todėl ir stebima tokia jų plėtra.

Beje, pats Kirkas Skaugenas tvirtina, jog panašūs reikalavimai buvo įvesti ne dėl pačios Intel užgaidų, o dėl prekybos tinklų spaudimo. Pavyzdžiui, amerikiečių mažmenoje dabar apie trečdalis nešiojamų kompiuterių turi sensorinį ekraną, tuo tarpu tarp ultrabookų – net 70%, nors greitai gali pasiekti visus 100%.

Hibridinių sprendimų kaina šiais metais bus sumažinta iki $349. Šis Intel viceprezidento pareiškimas auditorijoje sukėlė tikrą aplodismentų audrą. Tiesa, reikia atsižvelgti į tai, jog kalbama apie „transformerius“ su Bay Trail procesoriais ir 10“ ekranais. Modeliai su didesniais ekranais ir visaverčiais Haswell procesoriais kainuos brangiau.

Čia galite peržiūrėti, kokios įvairių gamintojų hibridinių kompiuterių kainos yra Lietuvos rinkoje:

  • Asus TAICHI nešiojami kompiuteriai su dvigubu ekranu
  • ASUS Vivobook nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Dell XPS Duo hibridiniai kompiuteriai
  • Acer Aspire M5-481 nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Hewlett-Packard ENVY TouchSmart 15-J002ER nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu

2013 m. I ketvirtyje hibridinių įrenginių su Intel platforma modelių skaičius neviršijo ir penkių. II ketvirtyje jų padaugėjo iki 15, o metų pabaigoje pasieks 60 modelių. 2014 metais tikimasi, kad šis rodiklis viršys 75.

Intel tiki hibridinių įrenginių perspektyvomis, kadangi apklausų rezultatai, kurie atspindi tūkstančių JAV ir Kinijos vartotojų nuomonę, rodo, jog 48% respondentų įsigytų 10“ planšetinį kompiuterį, jei nerastų nešiojamo kompiuterio ir planšetės hibrido. Per pastaruosius pustrečių metų Intel apklausiami planšetinių kompiuterių vartotojai net 80% atvejų atsakydavo, jog vis tiek norėtų atnaujinti savo nešiojamą kompiuterį (taigi su juo skirtis neketina). Žodžiu, Intel ketina su „transformeriais“ įtikti ir vieniems, ir kitiems.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)