Google ruošia 8“ ekraną turintį planšetinį kompiuterį  (2)

Korporacijos Google vadovybė, panašu, pripažino, kad planšetinio kompiuterio Nexus 7 paklausa nėra tokia didelė, kaip tikėtasi, todėl nuspręsta išbandyti jėgas šiek tiek didesnių modelių segmente. Šaltinių teigimu, naujuoju bandymų poligonu taps 8“ įstrižainės ekraną turinčios planšetės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių puslapis DigiTimes praneša, jog savo pirmąjį 8“ planšetinį kompiuterį Google ketina išleisti 2014 m. viduryje. Ji gaus Intel Bay Trail-T platformą, nors neatmetama galimybė, kad aparatinės įrangos pagrindu taps ir Qualcomm sprendimas. Detalesnės informacijos apie planšetę, deja, nepateikiama.

Kaip ir anksčiau, už planšetinio kompiuterio surinkimą bus atsakinga kompanija ASUS, kuri jau gerus porą metų yra vienu pagrindinių Google partnerių, gaminant Nexus serijos planšetinius kompiuterius.

ASUS naudai kalba keli faktoriai: kompanija turi labai didelę patirtį mobilios elektronikos kūrimo srityje, glaudžiai bendradarbiauja su Google, kartu turi gerai veikiantį distribucijos kanalą. Būtent tai turėtų lemti ASUS pasirinkimą vietoj LG, Samsung arba Lenovo, pažymi su situacija susipažinę šaltiniai.

Pirmos kartos planšetinis kompiuteris Nexus 7 buvo išleistas maždaug 6 mln. vienetų tiražu. Antros kartos Nexus 7 (2013) galbūt būtų pademonstravęs panašius rezultatus, tačiau teko susidurti su didžiuliu nebrangių 7“ Android planšečių, kainuojančių apie 500 Lt, antplūdžiu.

Nors dabartinis Nexus 7 turi labai patrauklias charakteristikas, panašu, kad konkuruoti dėl vartotojų dėmesio jam kliudo kaina. Lietuvoje taip pat prekiaujama šiais planšetiniais kompiuteriais ir galima rinktis iš įvairių modifikacijų bei skirtingų kainų - pavyzdžiui, šiose nuorodose galite susipažinti su ASUS Nexus 7 arba ASUS Nexus 7c techninėmis charakteristikomis bei pardavimų kaina. 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)