iPad mini klonas: pirmasis pasaulyje planšetas, turintis nVidia procesorių Tegra K1  (8)

Kinų kompanija Xiaomi oficialiai pristatė savo pirmąjį planšetinį kompiuterį. Naujokas vadinasi Xiaomi Mi Pad, jis turi net šešias spalvines variacijas, praneša puslapis Engadget.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xiaomi Mi Pad yra debiutantas visomis prasmėmis. Tai ne tik pirmasis modelis, išleistas Xiaomi pastangomis, tačiau ir pirmasis planšetinis kompiuteris, turintis nVidia procesorių Tegra K1. Šis keturių branduolių sprendimas su Kepler architektūros grafika buvo pristatytas sausį vykusioje parodoje CES 2014. Naujasis Xiaomi Mi Pad turi 7,9“ įstrižainės sensorinį ekraną su 2048 х 1536 taškų raiška (326 ppi), o ekrano kraštinių santykis sudaro 4:3. Kaip jau buvo minėta, įdiegtas NVIDIA Tegra K1, kuris veikia 2,2 GHz taktiniu dažniu, o GPU turi 192 CUDA branduolius.

Taip pat įdiegta 2 GB operatyvios atminties, 16 arba 64 GB duomenų kaupiklis, kurį galima praplėsti su microSD atminties kortele (iki 128 GB).

Iš kitų specifikacijų galima paminėti stereo garsiakalbius, 6700 mAh talpos bateriją, 8 MP ir 5 MP kameras, Wi-Fi 802.11ac ir Bluetooth 4.0. Programinė platforma – Android 4.4 KitKat su firmine Xiaomi vartotojo sąsaja.

Planšetinis kompiuteris gavo spindintį 8.5 mm storio korpusą; svoris – 360 gramų. 

Jau dabar analitikai atkreipia dėmesį į Xiaomi Mi Pad sąsajas su Apple planšetiniais kompiuteriais. Į tai apeliuoja ne tik labai giminingas pavadinimas, bet ir dizainas, korpuso matmenys. Šia prasme labai giminingas būtų Apple iPad mini planšetas, kurio klonu ir pravardžiuojamas naujasis Xiaomi gaminys. Tiesa techniniai parametrai, kaip ir kaina, abiejų planšetų atveju nėra identiški.

Nors apie tikslią pardavimų pradžios datą šiuo metu nieko nežinoma, tačiau yra tiksli informacija apie kainas – Xiaomi Mi Pad su 16 GB kaupikliu kainuos apie $240 (600 lt), 64 GB modelis – apie $270 (675 lt). Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite palyginti kiek Lietuvoje su visomis nuolaidomis kainuoja skirtingų modifikacijų iPad mini planšetiniai kompiuteriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(22)
(5)
(17)

Komentarai (8)