Planšečių rinkoje Samsung spaudžia Apple į kampą  (10)

Kompanijos ABI Research analitikų teigimu, Apple ir Samsung bendra dalis planšetinių kompiuterių rinkoje 2014 m. I ketvirtyje sudarė 71 proc. Pranešama, kad gana vangų prekybos laikotarpį buvo realizuota 41,3 mln. planšetinių kompiuterių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai konstatuoja, kad atotrūkis tarp Apple ir Samsung nuolat mažėja. Korėjiečių gamintojas ypač sparčiai didino pardavimus Vakarų Europoje ir JAV, buvo realizuota 13 mln. planšetinių kompiuterių, arba 10,8 proc. daugiau, nei prieš metus.

Savo ruožtu, kompanijos Apple planšetinių kompiuterių pardavimai per metus susitraukė apie 10,1 proc., tuo tarpu įvairių iPad modelių pardavimai I ketvirtyje sudarė 16,4 mln. vienetų.

Kitiems planšetinių kompiuterių rinkos dalyviams sekėsi ne taip gerai. Trečioje vietoje likusi taivaniečių ASUS per praėjusį ketvirtį sugebėjo realizuoti 2,1 mln. planšečių, nepaisant to, jog ši kompanija užsiima Google Nexus planšetinių kompiuterių gamyba. ASUS planšečių pardavimai per ketvirtį sumažėjo 0,8 proc.

Analitikų manymu, Samsung prekybos apimtys didėja ne dėl išskirtinės produkcijos kokybės, o dėl labai didelės jos įvairovės, patenkinančios įvairiausius poreikius. Jei įdomu, galite palyginti, kokį planšečių asortimentą vien tik Lietuvoje siūlo Samsung su įvairiausių modifikacijų Apple iPad planšetinių kompiuterių asortimentu. Įvairovės ir kainų skirtumai daugiau nei akivaizdūs.

Be to, šiais metais Samsung prekybą gyvino ir naujoji planšetė Samsung Galaxy Tab 4, visai neseniai atkeliavusi į Lietuvos rinką.

Mobilių operacinių sistemų rinkoje ir toliau pirmauja Android, kurios rinkos dalis siekia 56,3 proc. Antroje liko iOS su 39,6 proc., tuo tarpu trečia vieta tenkinasi Windows 8 ir Windows RT – 4,1 proc.

Planšetinių kompiuterių rinkoje pastebima tendencija, kai didėja pardavimai modelių, turinčių 3G arba 4G LTE modemus. Pastarųjų tiekimas I ketvirtyje didėjo 22 proc. Taip pat pažymima, kad toliau didėjant rinkos prisotinimui, daugės nebrangių planšetinių kompiuterių – būtent šiame kainų segmente nusimato didžiausias augimas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

(5)
(10)
(-5)

Komentarai (10)