TOP 10: geriausi planšetiniai kompiuteriai 2015 metų rudeniui (pagal PCMag)  (2)

Sunku tuo patikėti, bet planšetinių kompiuterių rinka pradėjo kurtis vos prieš penkerius metus, kai „Apple“ korporacija 2010 metais pristatė pirmosios kartos „iPad“. Nors buvo manančių, kad planšetiniams kompiuteriams įsitvirtinti kompiuterinės technikos rinkoje jau yra per vėlu, prabėgę penkeri metai parodė, kad vietos čia visgi užteks visiems. Savaime suprantama, tai paskatino nešiojamų kompiuterių ir išmaniųjų telefonų gamintojus gerokai permąstyti savo prioritetus, todėl santykinai nauja planšetinių kompiuterių rinka labai greitai pasidarė pakankamai paini ir sudėtinga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-21 TOP 10: geriausi planšetiniai kompiuteriai 2015 metų rudeniui (pagal PCMag)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios tendencijos neabejotinai leidžia manyti, kad tinkamo planšetinio kompiuterio įsigijimas gali tapti santykinai sudėtinga užduotimi. Taip yra todėl, nes renkantis planšetinį kompiuterį svarbu atsižvelgti ne tik į jo dizainą ar ekrano raišką bei įstrižainę, bet ir įdiegtą operacinę sistemą, o taip pat labai svarbu įvertinti ryšių galimybių poreikį. Būtent šios charakteristikos įtakos ne tik paties planšetinio kompiuterio funkcionalumą, bet ir jo mobilumo galimybes. Jeigu pirmasis paminėtas aspektas daugiau yra skonio reikalas, tai likusiems svarbu skirti pakankamai dėmesio, kad vėliau netektų gailėtis įsigytu planšetiniu kompiuteriu. Pavyzdžiui, gera ekrano raiška ypač rūpėti turėtų žaidimų ar kito pramoginio turinio ir elektroninių knygų mėgėjams. Tuo tarpu didelė jo įstrižainė tikėtina bus aktuali tik pramoginio turinio ar žaidimų mėgėjams, o tuo tarpu knygas skaitantys pirkėjai labiau vertins mažesnės įstrižainės daugiafunkcinius įrenginius, kuriuos rankoje laikyti bus kur kas patogiau. Įvertini planšetiniame kompiuteryje įdiegtos operacinės sistemos funkcionalumą yra bene svarbiausia, kadangi nuo to priklausys tiek taikomųjų programų pasirinkimo galimybės, tiek paties daugiafunkcinio įrenginio pritaikymo kasdieninėje veikloje ypatybės. Galiausiai integruotiems ryšio moduliams dėmesys turi būti skiriamas dėl tos priežasties, nes nuo to priklauso ar planšetiniu kompiuteriu galėsime naudotis tik namuose ir biure, ar galėsime šio daugiafunkcinio įrenginio visas funkcines galimybes išnaudoti ir atokiose vietose, kuriose interneto ryšį galime turėti tik naudodamiesi mobiliojo ryšio operatorių paslaugomis. Jeigu norite apsibrėžti dar aiškesnius rėmus prieš perkant planšetinį kompiuterį, siūlome susipažinti su PCMag.com žurnalistų paruoštų geriausių 2015 metų rudeniui skirtų planšetinių kompiuterių dešimtuku. Čia svarbu pabrėžti tik tai, kad šis žemiau patiektas sąrašas buvo sudarytas remiantis asmenine žurnalistų patirtimi ir nuomone, tačiau sudarytame dešimtuke bent po vieną tinkamą planšetinį kompiuterį tikrai turėtų rasti bet kurio segmento, amžiaus ar klasės pirkėjas.

Apple iPad Air

Kaina Lietuvoje apie 390€ - 700€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt.

Planšetinis kompiuteris „iPad Air“ yra vienas iš geriausių pasirinkimų vertinantiems mobilumą. Dėl ypatingai plono korpuso šį planšetinį kompiuterį patogu nešiotis bet kokiame krepšyje, kuprinėje ar rankinėje. Užsienio apžvalgininkai taip pat akcentuoja, kad „iPad Air“ planšetinis kompiuteris pasižymi pakankama sparta nors ir negali pasigirti naudojama pačia pažangiausia aparatūrine įranga. Būtent už tai labiausiai tenka dėkoti ypač gerai optimizuotai „iOS“ operacinei sistemai, kuri taip pat iš kitų išsiskiria ir tuo, kad gali pasiūlyti platų verslui skirtų taikomųjų programų sąrašą. „iPad Air“ taip pat labai teigiamai vertinamas dėl geros integruotos kameros bei LTE palaikymo. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Apple iPad Air 2

Kaina Lietuvoje apie 490€ - 800€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt.

Naujos kartos „Apple iPad Air 2“ planšetinis kompiuteris taip pat sulaukia daugybės teigiamų užsienio apžvalgininkų atsiliepimų. Jis kaip ir „iPad Air“ ypač vertinamas dėl 2048 x 1536 taškų 9,7 įstrižainės ekrano bei funkcionalios ir greitai veikiančios „iOS“ operacinės sistemos. Be to, „iPad Air 2“ yra dar plonesnis nei jo jaunesnysis brolis „iPad Air“, o minimalūs dizaino pakeitimai leidžia šiam planšetiniam kompiuteriui sukurti dar solidesnį įvaizdį. Apibendrindami visas šias savybes užsienio apžvalgininkai pabrėžia, kad jeigu šiek tiek didesnė kaina nėra problema, „iPad Air 2“ drąsiai galima įvardinti kaip vienu geriausių pasirinkimų planuojantiems įsigyti 10 colių planšetinį kompiuterį. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Asus Transformer Book T100TA (64 GB)

Kaina Lietuvoje apie 260€-460€: 1a.lt, skytech.lt, varle.lt

Visiems, kurie dar vis jaučia nostalgiją „netbook“ tipo nešiojamiems kompiuteriams „Asus“ turi alternatyvą. Prie „Transformer Book T100TA“ planšetinio kompiuterio gali būti prijungiama komplekte pridedama klaviatūra, todėl šis daugiafunkcinis įrenginys taip pat gali būti naudojamas ir kaip mažas 10 colių nešiojamas kompiuteris. Svarbu paminėti, kad „Asus Transformer Book T100TA“ komplektuojamas su „Windows 8.1“ operacine sistema, todėl įvairios programinės įrangos pasirinkimo aspektu šis planšetinis kompiuteris turi didelį pranašumą prieš konkurentų produktus su kitomis platformomis. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Samsung Galaxy Tab S 8.4

Kaina Lietuvoje apie 230€-660€:  1a.lt, skytech.lt, varle.lt.

Planšetinių kompiuterių rinkoje taip gausu „Android“ operacinę sistemą naudojančių daugiafunkcinių įrenginių, o kaip vienas geriausių įvardijamas „Samsung Galaxy Tab S 8.4“. Šis 8,4 colių įstrižainės „Super AMOLED“ technologijos ekraną turintis planšetinis kompiuteris giriamas už ypač kontrastingą ir ryškų vaizdą ekrane, tačiau taip pat daug pagyrų susilaukia ir dėl plono korpuso bei solidaus dizaino. „Samsung Galaxy Tab S 8.4“ taip pat išsiskiria kur kas ilgiau nei įprasta laikančia baterija bei geru našumu, todėl labai dažnai užsienio apžvalgininkų yra įvardijamas kaip vienas geriausių vidutinio dydžio planšetinių kompiuterių. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Apple iPad mini 2

Kaina Lietuvoje apie 300€-500€:  1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt.

Naudojimosi planšetiniu kompiuteriu patirtį labai įtakoja operacinė sistema, tačiau ne kiekvienas net ir norėdamas išgali įsigyti planšetinį kompiuterį su „Apple“ korporacijos plėtojama „iOS“ operacine sistema. Vis dėlto šią problemą taip pat galima išspręsti renkantis „Apple iPad mini 2“ planšetinį kompiuterį, kuris nors ir neišsiskirdamas pačia pažangiausia aparatūrine įranga, vis tiek leidžia išbandyti „iOS“ operacinės sistemos privalumus už šiek tiek mažesnę nei įprasta kitiems „Apple“ produktams kainą. Užsienio apžvalgininkai, žinoma, kaip visuomet kalbėdami apie „Apple“ produkciją akcentuoja šio planšetinio kompiuterio dizainą, sklandų bei greitą darbą, tačiau taip pat išskiria ir santykinai gerą ekrano kokybę. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Asus VivoTab Note 8

Vienas iš pigiausių planšetiniu kompiuteriu su „Windows 8.1“ operacine sistema šiuo metu yra „Asus VivoTab Note 8“. Nors šis planšetinis kompiuteris negali pasigirti išorinėmis jungtimis ar integruotu LTE ryšio moduliu, už 330 JAV dolerių „Asus VivoTab Note 8“ siūlo kitus privalumus, kurių, pavyzdžiui, neturi „iOS“ ar „Android“ planšetiniai kompiuteriai. Vienas šių privalumų – iš karto įdiegta „Microsoft Office“ programinė įranga. Be to, „Asus VivoTab Note 8“ taip pat komplektuojamas su išmaniuoju rašikliu, specialiu dėklu, o užsienio apžvalgininkų taip pat yra vertinamas dėl gerų kompaktiškumo savybių. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

 

Dell Venue 11 Pro 7000 Series (7140)

Kaina Lietuvoje apie 1020€:  1a.lt, skytech.lt, varle.lt

Verslo segmento atstovus turėtų ypač sudominti „Dell Venue 11 Pro 7000 Series“ planšetinis kompiuteris, kadangi jis pasižymi geru našumu, ilgai laikančia baterija bei turi visą galybę integruotų jungčių, kurių kituose planšetiniuose kompiuteriuose kartais labai trūksta. „Dell Venue 11 Pro 7000 Series“ taip pat komplektuojamas su išmaniuoju rašikliu, o esant poreikiui visuomet galima įsigyti ir daugiau papildomų aksesuarų, kurie pastebimai padidina ir praplečia darbo su šiuo daugiafunkciniu įrenginiu galimybes. Be to, „Dell Venue 11 Pro 7000 Series“ taip pat pasižymi specialiomis saugumo užtikrinimo funkcijomis, kurios gali praversti verslo segmento atstovams. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Microsoft Surface 3

Planšetinis kompiuteris „Microsoft Surface 3“ tiesiog stebina savo kokybišku korpusu bei patraukliu dizainu, o papildomi aksesuarai šį daugiafunkcinį įrenginį leidžia naudoti ir kaip funkcionalų nešiojamą kompiuterį su „Windows 8.1“ operacine sistema. „Microsoft“ šį planšetinį kompiuterį taip pat aprūpino išmaniu rašikliu bei pilnaverte nemokama vienerių metų „Office“ programinės įrangos licencija. Svarbu pabrėžti, kad „Microsoft Surface 3“ techninių charakteristikų aspektu nuo konkurentų labiausiai skiriasi integruotu „Intel Atom x7“ centriniu procesoriumi, kuris leidžia pasiekti kur kas didesnį našumą nei „Atom“ serijos CPU. Šis „Microsoft“ planšetinis kompiuteris taip pat vertinamas dėl puikiai laikančios baterijos, kokybiškos vaizdo pokalbiams skirtos kameros bei santykinai gerų integruotų garsiakalbių. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Samsung Galaxy Tab S 10.5

Kaina Lietuvoje apie 420€-520€:  1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Ieškant didesnio nei 10 colių planšetinio kompiuterio būtina pasidomėti „Samsung Galaxy Tab S 10.5“. Šis net 10,5 colių įstrižainės ekraną turintis planšetinis kompiuteris su „Android“ OS nepalieka abejingų ne tik dėl 2560 x 1600 taškų ekrano raiškos, bet ir dėl jį kuriant panaudotos „Super AMOLED“ technologijos, kuri garantuoja nepriekaištingą spalvų ryškumą ir kontrastą net ir saulės atokaitoje. Nors ir būdamas pakankamai didelis „Samsung Galaxy Tab S 10.5“ planšetinis kompiuteris dėl savo plono ir lengvo korpuso vis tiek išlieka pakankamai mobilus bei gali puikiai pasitarnauti ne tik namuose, bet ir kelionėje. Užsienio apžvalgininkai šį „Samsung“ planšetinį kompiuterį įvardija kaip vieną pagrindinių konkurentų „Apple iPad Air“ serijos įrenginiams ir potencialiems pirkėjams rekomenduoja savo galutinį sprendimą priimti atsižvelgus tik į operacinės sistemos galimybes ar jos funkcionalumą. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)


Google Nexus 9

Kaina Lietuvoje apie 350€-570€:  1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Nors planšetinis kompiuteris „Google Nexus 9“ nėra pats patraukliausias pirkėjų ir apžvalgininkų pasirinkimas, didžiausias jo privalumas yra tas, kad jis nuolatos ir vienas iš pirmųjų būna aprūpinamas „Android“ operacinės sistemos atnaujinimais. Kalbant apie „Google Nexus 9“ daugiafunkcinį įrenginį taip pat niekada nebūna akcentuojamas jo dizainas, tačiau visuomet pabrėžiamas itin galingas 64 bitų centrinis procesorius. Kitaip sakant „Google Nexus 9“ planšetinis kompiuteris labiausiai tinkamas „Android“ operacinės sistemos entuziastams, kurie vieni pirmųjų nori išbandyti pačias naujausias „Google“ korporacijos šioje platformoje įdiegtas funkcijas. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai (2)