Ko vertas išmanusis telefonas „Meizu m2 note“ (Video apžvalga)  (0)

Kinų išmaniųjų telefonų prekės ženklai bandydami sužavėti žemomis kainomis ir puikiu techninių specifikacijų rinkiniu vis labiau savo rinkoje įsitraukia į kovą dėl pirkėjų. O kaip kitose šalyse? Viskas labai paprasta, mat tokie gamintojai kaip „Xiaomi“ ar „Meizu“ Lietuvoje girdėti ko gero ne kiekvienam. Tačiau laikai keičiasi ir kinai auga ne tik dėl žemų kainų, bet dėl ir puikių charakteristikų. Norite nebrangiai visos krūvos pažangių galimybių? Varlė.lt ekspertai siūlo pažiūrėti, kas per vienas yra „Meizu m2 note“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas. Telefono korpuso galinė ir šoninės dalys pagamintos iš matinio polikarbonato, kuris gali būti baltas, pilkas, mėlynas arba rožinis Tačiau priekinė dalis visada juoda. Pažiūrėjus į „Meizu m2 note“, tikrai nepasakysi, kad įrenginys pasižymi kokiu nors ypatingu dizainu. Dizainas yra maksimaliai paprastas, tačiau neatrodo toks „beveidis“ kaip dauguma biudžetinių nedidelių gamintojų siūlomų įrenginių. Šiaip net visai galima pasakyti, kad būtent savo paprastumu šis išmanusis ir paperka.

Viršutinėje priekinio korpuso dalyje yra artumo ir šviesos jutikliai, priekinė kamera ir garsiakalbis. Apatinėje dalyje – daugiafunkcinis mygtukas, kuris tuo pačiu yra ir jutiklinis, ir mechaninis. Paprastas jo lietimas be paspaudimo grąžina naudotoją į ankstesnį ekraną, paspaudimas atlieka „Home“ komandą, o paspaudimas laikant atidaro arba balso asistentą, arba išjungia ekraną (kaip elgsis mygtukas sureguliuojama nustatymuose). Galinėje korpuso dalyje išdėstyta pagrindinė kamera, o po ja dviguba šviesos diodų blykstė.

Į telefoną galima įdėti arba dvi nano-SIM korteles arba vieną tokią SIM ir microSD atminties kortelę. Toks sprendimas yra kiek keistas turint omeny tai, kad įrenginys turi didelį korpusą: gamintojas visai galėjo padaryti vieną lizdą Micro-SIM formatui arba pridėti atskirą lizdą atminties išplėtimui.  

Ergonomika. Nepaisant 5,5 colių dydžio ekrano, naudotis įrenginiu patogu. Dėl nedidelio telefono storio ir mažų šoninių rėmeliu didžiuoju pirštu pasiekti priešingą telefono pusę išties paprasta. Įrenginys patogiai telpa delne, o matinis plastiko paviršius atsparus pirštų atspaudams ir įbrėžimams. Vienintelis ergonomikos trūkumas – nesėkmingas įjungimo mygtuko išdėstymas.

Ekranas. „Meizu m2 note“ aprūpintas 5,5 colių įstrižainės, 1920х1080 (Full HD) pikselių skiriamosios gebos ekranu. Ekranas pasižymi IGZO technologija, kuri savo ryškumu, spalvų perteikimu ir kitomis vaizdo charakteristikomis nenusileiždia įprastoms IPS matricoms. Be to, reikėtų paminėti, jog IGZO ekranai plonesni ir sunaudoja mažiau energijos.

Ekrano kokybė tikrai nebloga: vaizdas pasižymi teisingu spalvų perteikimu ir dideliu kontrastingumu, o ryškumo atsargų pakanka naudojimui lauke saulėtą dieną. Žiūrėjimo kampai maksimalūs: jokių iškreipimų, tik šiek tiek sumažėjęs ryškumas pakreipiant telefoną bet kokiu kampu. Ekranas apsaugotas grūdintu „Dragontrail“ stiklu, kuris iš viršaus padengtas oleofobine danga. Nepaisant to, ekranas greitai pasidengia pirštų atspaudais, tačiau čia didelės problemos nėra, mat valyti telefoną nesunku.

Sąsaja. Telefonas veikia „Android 5.1 Lollipop“ operacinės sistemos pagrindu. Vis dėlto šiuo atveju operacinės sistemos versija didelės reikšmės neturi, nes jos sąsają neatpažįstamai pakeitė firminė „Meizu“ sąsaja – „Flyme OS 4.5.1“. Reiktų pasakyti, kad nepaisant visų pakeitimų, naujausia „Flyme OS“ versija lygiai taip pat kaip ir standartinės „Android“ programos yra „plokščio“ „Material Design“ stiliaus ir visiškai  atitinka „Google“ filosofiją.

Našumas. „Meizu m2 note“ panaudotas 64 bitų ir aštuonių „ARM Cortex-A53“ branduolių „MediaTek“ procesorius „MT6735“, kurio taktinis dažnis yra 1,3 GHz. Už telefono našumą taip pat atsako „ARM Mali-T720 MP3“ vaizdo plokštė ir 2 GB operatyviosios atminties. Gamintojo sprendimą panaudoti šį procesorių pateisina žema įrenginio kaina. „Meizu m2 note“ pagal našumą savo kainos segmente galima laikyti tikru čempionu. Programėlės paleidžiamos greitai, nekonvertuoti HD vaizdo įrašai atkūriami sklandžiai, jokių problemų naršant pakankamai apkrautuose internetiniuose puslapiuose.

Vidinės atminties talpa priklauso nuo telefono modifikacijos ir gali būti 16 ar 32 GB. Mūsų testuojamame 16 GB modelyje naudotojui prieinama kiek daugiau nei 10 GB atminties. Šią talpą galima išplėsti microSDXC (iki 128 GB) kortela.

Kamera. Kinai labai tvirtai pristatinėja „Meizu m2 note“ kameros galimybes: 13 megapikselių galinė kamera su „Samsung с F/2.2“ jutikliu, greitu ir puikiai pritaikytu fotografavimui naktį, o priekyje – 5 megapikselių kamerą su 4 elementų plačiakampiu objektyvu – na, tiesiog „pirštus aplaižysi“. Ir nors fotografuoja telefonas tikrai neblogai, yra tam tikrų niuansų. Savo logika kameros sąsaja labiausiai primena „Huawei“ – visi rankiniai nustatymai ir papildomi režimai giliai užslėpti, o į pirmąjį planą iškeltas naudojimosi paprastumas. Didžiausia filmavimo raiška – Full HD. Vaizdo įrašai gaunasi aiškūs ir pakankamai sklandūs, t.y. su filmavimu „Meizu M2 note“ susitvarko tikrai gerai.

Autonomiškumas. Išmanusis telefonas turi nekeičiamą 3100 mAh talpos bateriją. Esant vidutiniam naudojimo intensyvumui (2 – 2,5 ekrano veikimo val.) įrenginys lengvai išsilaiko iki dienos pabaigoje ir dar turi apie 20% įkrovimo būsenos. Apribojus naudojimą telefonu lengvai galima naudotis ir dvi dienas nuo vieno pilno baterijos įkrovimo.

Taigi kokia mūsų išvada? Įvertinus „Meizu m2 note“ lietuvišką kainą, išmanusis telefonas gavosi tikrai įdomus kainos ir kokybės santykio sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(13)
(13)
(0)

Komentarai (0)