Logi G502 X Plus - su šia pele žaidimus žaisite tiesiog geriau (Apžvalga)  ()

Kokios pelės reikia geimeriui? Greitos, lengvos, ir funkcionalios. Jeigu į šį kriterijų sąrašą dar įterptume gerą dizainą, būtų išties super. O ar tokių pelių būna? Be abejo. Logi G502 X Plus yra puikus to pavyzdys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Logi G502 X Plus kaina

Logi dar daugelis tikriausiai prisimena iš tų laikų, kai kompanija vadinosi Logitech. Vėliau "tech" dalies savo pavadinime ji tiesiog atisakė, motyvuodama tuo, kad technologijos ir taip mus supa visur kur kasdieniame gyvenime.

Bet savo gamybos principų Logi tikrai neatsisakė - ji ir šiandien yra žinoma kaip aukščiausio lygio klaviatūrų, pelių ir visokios kitokios kompiuterinės periferijos gamintoja. "Logitech" pavadinimą dar ir dabar sutiksite daugelyje kompiuterinės technikos parduotuvių ir net pačios kompanijos produktų pavadinimuose.

Šioje apžvalgoje apžvelgsime pelę Logi G502 X Plus - vieną naujausių kompanijos produktų, orientuotą į žaidėjų rinką.

Logi gaminius aš asmeniškai naudoju nuo neatmenamų laikų. Startavau nuo "studentiško" biudžeto, bet net ir tada mano naudotos pelės ir klaviatūros veikė tiesiog geriau, nei konkurentų gaminiai. Vėliau perėjau prie "esminių" dalykų, įskaitant MX 5500 Revolution, Logitech MX Keys, MX Master 3S. O vat žaidimams skirtos Logi pelės dar nesu bandęs nei vienos.

Kaip gi Logi G502 X Plus atrodo popieriuje? Štai trumpa savybių suvestinė:

  • LIGHTSPEED belaidė technologija
  • Jutiklis: HERO 25K
  • Skiriamoji geba: 100 – 25,600 dpi
  • Maksimali akseleracija: >40G2
  • Maksimalus greitis: >400 IPS (10,16 m/s)
  • 5 atminties profiliai nustatymams saugoti
  • Mažos trinties PTFE kojelės
  • 13 programuojamų mygtukų
  • 8 zonų RGB apšvietimas
  • USB-C įkrovimo jungtis
  • Svoris: 106 g
  • Matmenys 131,4 mm x 79,2 mm x 41.1 mm
  • Energijos rezervas: 130 valandų (37 valandos su RGB apšvietimu)
  • 2 metų garantija

Pakuotės turinys

Logi G502 X Plus pakuotė yra kompaktiška, ir tik tie dalykai, kurie iš tiesų yra reikalingi:

  • Pelė Logi G502 X Plus
  • USB siųstuvas-imtuvas
  • USB-C laidas baterijai įkrauti
  • USB-C adapteris
  • Instrukcija
  • Logi lipdukas

Konstrukcija ir dizainas

Pradžioje ko gero reikėtų paminėti, kad Logi G502 X Plus yra legendinės G502 serijos atnaujinimas. Atnaujintame modelyje gamintojas atsisakė svorio keitimo funkcijos ir nusprendė eiti mažiausio svorio linkme.

Pelė sveria beveik 106 gramus. Ji nėra pati lengviausia rinkoje, tačiau kadangi stalo ar kilimėlio paviršiumi ji slysta labai lengvai, keli ar net keliolika papildomų gramų svorio esminio skirtumo nesudaro.

Pavyzdžiui, naudoju Logitech M325 mini belaidę pelę, kuri sveria 93 gramus ir yra lengvesnė, tačiau G502 X Plus visgi yra akivaizdžia labiau adaptuota žaidėjams ir net sverdama daugiau, stalo paviršiumi slysta daug smagiau, ir apskritai valdosi tarsi būtų bent trečdaliu lengvesnė.

Beje, lyginant su ankstesniais G502 modeliais, ji iš tiesų yra lengvesnė. Atraminės pelės kojelės taip pat yra pagamintos iš mažesnį pasipriešinimą slydimui turinčios PTFE medžiagos.

Mygtukų ši pelė turi devynias galybes. Jeigu tiksliai, iš viso 13 programuojamų mygtukų, kuriems galima priskirti norimas funkcijas, klaviatūros mygtukų paspaudimus, arba ištisas makrokomandas susidedančias iš kelių veiksmų sekos. Papildomai dar yra vienas neprogramuojamas mygtukas, kuriuo perjungiami ratuko judėjimo režimai (laisvo sukimosi arba žingsninis).

Be abejo, G502 X Plus turi nuostabiai veikiantį pilnai konfigūruojamą "Lightsync" apšvietimą. Apskritai pelės konstrukcija atrodo tarsi šviečiantis branduolys, apvilktas juodos spalvos šarvais (maniškis modelis yra juodos spalvos, gaminamas dar baltas variantas). Apie "Lightsync" pakalbėsiu kiek vėliau.

Ergonomika ir patogumas

Patogumo požiūriu ši pelė yra tikrai gera. Šiuo metu naudoju ir MX Master 3S - ši pelė yra super geras daiktas darbui, tačiau žaidimuose jos svoris (141 g) dabar atrodo ženkliai apsunkinantis ranką, kai reikia atlikti sparčius judesius. Nenuostabu, 3S yra daugiau sutverta darbui su vadinamosiomis "produktyvumo" programomis.

G502 X Plus yra tokio dydžio, kad ją būtų patogu paimti visu delnu. Gal mano vyriška ranka yra kiek didesnė nei vidutinio žaidėjo, bet man šią pelę patogiau laikyti vien tik pirštais, riešą atremiant į stalą.

Kairysis mygtukas yra įgaubtas, neblogai fiksuoja rodomojo piršto padėtį. Nykštys labai maloniai gula į kairės pusės įlenkimą, idealiai atitinka rankos geometriją. Vietos čia palikta kaip tik tiek, kad pirštas būtų tiksliai žemiau dviejų šoninių mygtukų G4 ir G5, bet palikta pakankamai daug vietos kad jie nepasispaustų atsitiktinai.

Šone taip pat yra numatytas DPI perjungimo (DPI Shift) mygtukas. Vis dar neapsisprendžiu, ar jis man reikalingas, kadangi mėgstu žaisti esant fiksuotai pelės sensoriaus skiriamajai gebai.

Matyt dėl tokių, kaip aš, Logi šį mygtuką padarė išimamą - jeigu norite, jo vietoje galite įdėti fiksuotą dangtelį, kurio paspausti neina ir kuris visiškai atkartoja šoninio paviršiaus formą. Arba galite apsukti tą DPI Shift mygtuką į priešingą pusę - tada jis bus labiau pritaikytas ilgesniam nykščiui ir bus mažiau galimybių jį paspausti atsitiktinai.

Pelės šonai padengti minkštesne medžiaga su griovelių tekstūra, siekiant pagerinti pelės stabilumą rankoje. Nors pelės korpusas yra vien iš plastiko, liesti ją yra smagu - niekuo nenusileidžia kitiems aukščiausios klasės gaminiams.

Našumas

G502 X Plus mygtukai spaudžiasi labai lengvai, greitai ir tiksliai. Mechaninis grįžtamasis ryšys paspaudimo metu yra labai geras.

Šoninius mygtukus paspausti nykščiu yra labai patogu. Manau, kad net mažesnių delnų savininkai su šiuo gaminiu jokių nepatogumų nepatirtų.

Jeigu būtų mano valia, viršuje esančius G7 ir G8 mygtukus padaryčiau mažesnių matmenų ir G8 perstumčiau į pelės priekį, nes tada pakaktų mažesnės smiliaus eigos norint pasiekti G8.

Mažos trinties pelės pagrindas stalu slysta nepriekaištingai. Kilimėlio nenaudoju, bet su juo pelė tikrai judėtų dar įspūdingiau.

Bendrai vertinant, G502 X Plus rankoje laikosi labai stabiliai, atitiktinių suvirpėjimų nėra jokių. Šonai padengti Centrinis ratukas laisvo sukimosi režime gal juda kiek per laisvai vertinant pagal mano pripratimą prie MX Master 3S.

Pelę M325 pasiliksiu kaip kelioninį variantą, nes su G502 X Plus ranka pavargsta ženkliai mažiau.

Visi 13 programuojamų mygtukų turi galimybę visiškai laisvai pakeisti jų funkcijas arba priskirti makro komandas.

Jutiklis ir belaidis ryšys

G502 X Plus naudoja HERO 25K jutiklį su maksimalia DPI verte 25600, kuris panašu kad yra tas pats kaip ir ankstesniame modelyje bet veikia tiesiog puikiai.

Mano poreikiams 3200 yra pats tas. Tuo tarpu jei žaidžiate naudodami dar didesnes DPI vertes, pelės svoris jums turėtų būti optimalus judesių tikslumo požiūriu.

Belaidžiam ryšiui Logi panaudojo savo kurtą "Lightspeed" technologiją. Palyginti su ankstesniu modeliu, atnaujintas belaidžio ryšio modelis užtikrina 68% greitesnį atsaką. Dabar taip pat galima tą patį "Lightspeed" USB imtuvą naudoti su dar vienu suderinamu įrenginiu, pvz. klaviatūra.

Baterija

Matysite mano įkeltame konfigūravimo lange, kad gamintojas netgi yra surašęs, kiek energijos suvartoja pagrindinės pelės posistemės.

Jei norite prailginti laiką tarp įkrovimų, galite tiesiog išjungti pelės apšvietimą. Laiko rezervas padidės beveik 4 kartus. Papildomai pamažinę duomenų siuntimo dažnį, galite išgauti dar apie 60% didesnį veikimo su vienu įkrovimu laiką.

  • Su minimaliais nustatymais ir mažiausiu duomenų siuntimo dažniu (t.y. reporting rate), vienu įkrovimu pelė veiks virš 240 valandų.
  • Su maksimaliu dažniu ir be apšvietimo pelė veiks apie 130 valandų, esant nuolatiniam judesiui.
  • Su visomis sujungtomis funkcijomis, pelės baterija išseks per maždaug 37 valandas.

G502 X Plus naudoja vidinę bateriją, pilnai įsikrauna per maždaug dvi valandas, naudojant USB-C laidą.

G502 X Plus taip pat palaiko Logitech POWERPLAY technologiją - naudojant specialų kilimėlį, pelė yra įkraunama belaidžiu būdu. Tiesa, šį kilimėlį reikės įsigyti atskirai, ir jis nėra pigus (apie 120 eurų).

Programinė įranga Logitech G HUB

G502 X Plus turi penkis atminties profilius nustatymams išsaugoti. Nustatymai saugomi vidinėje pelės atmintyje.

"Lightsync" keičiamas RGB apšvietimas turi 8 programuojamas zonas ir palaiko 16,8 milijonų spalvų paletę. Konfigūravimo programoje "Logitech G HUB" šviesų pobūdį galima keisti kaip tik padeidaujate.

Spalvas galima leisti veikti pagal naudojamos programos ar žaidimo ypatumus, pagal grojančią muziką, pagal ekrano spalvas, ir t.t. Taip pat galima nustatyti skirtingus gamintojo numatytus apšvietimo efektus.

Apibendrinimas

G502 X Plus man veikia tiesiog puikiai. Šiuo metu visai rimtai svarstau, ar darbiniams reikalams man vis dar naudoti ankstesnę Logitech MX Master 3S, ar visgi pereiti prie G502 X Plus.

Naujasis modelis kad ir adaptuotas būtent žaidimams, su ja ranka juda tarytum savaime - labai didelis privalumas dirbant bet kokius ilgiau trunkančius darbus su kompiuteriu.

Apskritai vertinant, G502 X Plus yra vienas geriausių pasirinkimų iš to, ką šiandien siūlo rinka. Lietuvoje šis modelis kainuoja pradedant nuo maždaug 140 Eur.

Privalumai:

  • Greitas jutiklis
  • Atnaujintas 68% spartesnis ir be trikdžių veikiantis belaidžio ryšio modulis
  • 13 pilnai programuojamų mygtukų
  • Patobulinta hibridinė mygtukų technologija
  • Labai patogi programinė įranga
  • Itin patogi, nevargina rankos
  • Geras dizainas
  • Belaidžio įkrovimo galimybė (su papildomai perkamu kilimėliu)

Trūkumai:

  • Nėra galimybės keisti svorį, kaip ankstesniame G502 Lightspeed Wireless modelyje. Bet jei ką, ankstesnis modelis vis dar yra prekyboje.
  • Belaidis įkrovimas veikia tik su POWERPLAY kilimėliu, kuris yra gan brangus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: