„Vernee Thor E“: itin praktiškas telefonas už labai palankią kainą (Apžvalga)  (1)

Už Lietuvoje parduodamų telefonų žemutinę kainos ribą Kinijoje galima įsigyti itin pajėgius įrenginius. Na o ką šios šalies prekybininkai siūlo turintiems dar labiau ribotą biudžetą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors pradžioje į tokią mintį žvelgėme kiek skeptiškai, mūsų išbandytas „Vernee Thor E“ visgi itin maloniai nustebino.

Pradžiai paminėsime, kad „Vernee Thor E“ perkant iš Kinijos kainuoja tik 110 dolerių. O ką gi už juos gaunate? Gaunate be abejo ne patį našiausią, bet labai praktišką telefoną su nemažu skaičiumi modernių technologijų. Štai šio gaminio techninių charakteristikų sąrašas, palyginant juos su kai kuriomis alternatyvomis:

Specifikacija

Vernee Thor E

Vernee Apollo Lite

Xiaomi Redmi Note 4

Ulefone Power 2

CPU

MTK6753, Octa Core, 1.3 GHz

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.3GHz

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.1 GHz

MTK MT6750T, 1.5 GHz

GPU

Mali-T720

Mali T880

Mali T880

Mali T860

Ekranas

5.5 colio HD720 (1280 x 720)

5.5 colio FHD IPS, Sharp IGZO technologija

5.5 colio FHD

5.5 colio FHD

RAM

3GB

4GB

3GB

4GB

ROM

16GB

32GB

32GB

64GB

Pagrindinė kamera

8.0MP (interpoliuota iki 13MP), F/2.4

16.0MP, F/2.0

13.0MP

13.0MP, F/2.2

Priekinė kamera

2.0MP (interpoliuota iki 5MP)

5.0MP

5.0MP

8.0MP

SIM kortelės tipas

2x Nano SIM

Micro SIM, Nano SIM

Micro SIM, Nano SIM

2x Nano SIM

Operacinė sistema

Android 7.0 / VOS

Android 6.0

MIUI 8

Android 7.0

Baterija

5020 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

3180 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

4100 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

6050 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

Svoris

149 g

178 g

173 g

210 g

Matmenys

14.40 x 7.01 x 0.82 cm

15.20 x 7.60 x 0.90 cm

15.10 x 7.60 x 0.84 cm

15.50 x 7.76 x 0.99 cm

Atminties kortelių palaikymas

MicroSD/TF, iki 128 GB

MicroSD/TF, iki 128 GB

MicroSD/TF, iki 128 GB

MicroSD/TF, iki 256 GB

Mažmeninė kaina

109.99 USD (apie €99)

€146.05

Apie €152

189.99 USD (apie €179)

„Thor E“ pakuotės turinys yra „standartinis“: pats telefonas, spartusis pakrovėjas, SIM kortelės atidarymo raktas, ir miniatiūrinė vartotojo instrukcija.

Taupantiems laiką, iškart pateikiame trumpą apibendrinimą:

Už:

Android 7.0, su papildomomis gamintojo optimizacijomis, skirtomis efektyviau naudoti energiją;

3GB RAM;

Kokybės ir kainos santykis itin palankus pirkėjui;

Išskirtinės talpos baterija;

Veikia nepriekaištingai.

Prieš:

Ekranas ne „Full HD“ raiškos;

Procesorius galėtų būti spartesnis.


Dizainas, konstrukcija, ergonomika

Testuoti teko juodos spalvos „Vernee Thor E“ modelį. Dizainas kaip ir daugelio Kinijoje sukurtų telefonų nėra originalus, bet išpildymas yra palyginti kokybiškas. Telefono priekis ryškesnių bruožų neturi, atrodo santūriai. Galinė korpuso sienelė yra metalinė ir turi malonią ir gražiai atrodančią tekstūrą.

Telefonas nėra iš lengviausių ir sveria 149 gramus. Tiesa, toks svoris tikrai ne problema, ypač jei yra tekę naudotis didesnės įstrižainės ekranus turinčiais telefonais. Rankoje telefoną laikyti ir juo naudotis patogu.

Kiek didesnis korpuso storis (8.2 mm), turint omenyje net 5020 mAh talpos integruotąją bateriją, yra visiška smulkmena. Ypač gerai yra parinkta piršto atspaudo skaitytuvo vieta galinėje korpuso dalyje – paimant telefoną, rodomasis pirštas natūraliai atsiduria ties skaitytuvo laukeliu.

Techninė įranga

„Vernee Thor E“ ekrano raiška pagal šiandienos standartus yra žema – ne „Full HD“, o tik HD 720, t.y. 1280x720  taškų vietoj 1920x1080. Tačiau vizualiai ekranas žiūrisi neblogai. 5 colių įstrižainės ekrane mažesnė raiška nėra kritinis faktorius. Vartotojo sąsajos spalvos žiūrisi gerai, nuotraukų ir video medžiagos vaizdavimas akių nevargina.  

Telefonas palaiko dvi „Nano  SIM“ korteles, turi USB jungtį, 3.5mm audio jungtį ausinėms. Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia itin gerai ir sparčiai – suveikia gal ir ne per 0.1s, kaip teigia gamintojas, bet tikrai sparčiai ir mūsų subjektyviu vertinimu tiksliau nei anksčiau testuotame „Vernee Apollo Lite“.

„Thor E“ turi 16GB vidinės atminties. Tai nėra daug, tad pradėjus naudotis įrenginiu, gali prireikti įsigyti papildomą „MicroSD“ atminties kortelę. Na o norint įdėti „MicroSD“ atminties kortelę į šį telefoną, teks šiam tikslui „paaukoti“ vieną SIM lizdą.

Programinė įranga

Šiame telefone naudojama „Android 7.0” operacinė sistema. Kalbant tiksliai, tai nėra „gamyklinė“ „Google“ operacinės sistemos versija, o šiek tiek modifikuotas jos variantas, kurią „Vernee“ įvardija pavadinimu VOS. Kaip teigia šios sistemos kūrėjai, VOS paskirtis yra optimizuoti energijos sąnaudas ir baterijos procesų valdymą.

Papildomos programinės įrangos telefonas neturi, ir tą gamintojas akcentuoja kaip vieną iš šio modelio pranašumų. Jame taip pat veikia visos pagrindinės „Android 7.0” funkcijos.

Atnaujinimus telefonas suranda automatiškai, o naujos atnaujinimų versijos vartotojams pateikiamos operatyviai.

Greitaveika

Šiame kainos segmente „Thor E“ su MTK6753 procesoriumi ir Mali-T720 grafikos posisteme tikrai nepretenduoja į našumo viršūnes. Tačiau tiek bazinėms funkcijoms tokioms kaip naršymas internete, elektroninis paštas ir t.t., tiek didžiajai daugumai žaidimų įrenginio pajėgumo tikrai pakaks.

„AnTuTu“ testo metu telefonas surinko 37946 taškus (3D: 4602; UX: 15289; CPU: 13216; RAM: 4839). Operatyviosios atminties (RAM) kiekis sudaro 3GB, kas tokiame kainos segmente yra pakankamai daug, ir šis techninis parametras yra pakankamas, kad telefonas dirbtų visiškai sklandžiai.

Baterija

Kartu su telefonu komplektuojamas 9V/2A (18 W) pakrovėjas. Telefono įkrovimas nuo nulio iki 100% trunka apie dvi valandas.

Kadangi šis išmanusis telefonas skirtas tiems, kurie nemėgsta itin dažnai įkrauti savo įrenginių, gamintojas jame integravo ir itin baterijos energiją tausojantį režimą (Ultra Power Saving Mode, arba E-ink mode). Šį režimą galima įjungti panaudojus specialų mygtuką, kuris integruotas kairėje telefono pusėje.

Tiesa, kuomet veikia „E-ink“ funkcija, vaizdas ekrane tampa ne toks ryškus ir nespalvotas; jūs tuomet taip pat negausite pranešimų iš įdiegtų aplikacijų ir bus papildomai optimizuotas nuolat įjungtų programėlių veikimas, ribojant nemažą dalį jų funkcionalumo. Praktiškai šią funkciją naudosite ko gero tik tada, kai reiks kritiškai apriboti energijos sąnaudas.

Didelės baterijos pranašumas pasijaučia iškart. Įjungus „WiFi Hotspot“ funkciją, pilnos telefono įkrovos mums pakako daugiau nei 10 valandų, retkarčiais taip pat pasinaudojant kai kuriomis kitomis telefono funkcijomis (programų įdiegimas, spartos testavimas).

Mažo intensyvumo apkrovomis mes šio modelio netestavome. „Vernee“ teigimu, video peržiūros režimu telefonui energijos turėtų pakakti 18 valandų. Vien tik budėjimo režime telefonas tikrai išbus ne mažiau mėnesio – vienos dienos iškrova mums nesiekė 3%, nenaudojant

Išvada

Kad ir kaip galvojome, apie šį telefoną sunku pasakyti ką nors bloga. Dideles baterijas turintys modeliai šiuo metu yra „ant bangos“, o „Thor E“ didelę bateriją sugebėjo paslėpti palyginti nedidelių gabaritų korpuse. Žinoma, „minusas“ yra tai, kad ekranas nėra „Full HD“ raiškos, tačiau naudojimosi telefonu kokybės tai daug nesumažina.

Palyginimui, spartesnį procesorių ir geresnį ekraną turi mūsų anksčiau apžvelgtas „Vernee Apollo Lite“; didelės talpos bateriją, geresnį ekraną ir kiek spartesnį procesorių turi „Ulefone Power 2”. Tačiau abu šie modeliai kainuoja maždaug pusantro karto brangiau. Žvelgiant iš praktinių pozicijų, „Thor E“ spartos užtektų ko gero 90-95% visų vartotojų, tad mažiau nei 100 eurų kainuojantis įrenginys yra labai patrauklus pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: