Kuo nudžiugina „Xiaomi Roidmi 3S“: automobilinis USB įkrovėjas, FM radijo siųstuvas, akumuliatoriaus įtampos matuoklis viename įrenginyje (Apžvalga)  (1)

Šį kartą į mūsų rankas papuolė automobilių vairuotojams ir keleiviams skirtas „Roidmi 3S“ - tai paprastas, nebrangus, tačiau trigubą funkciją atliekantis įrenginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, šis iš pažiūros paprastas įrenginys turi du USB tipo išėjimus išmaniajai elektronikai įkrauti. Tuo pat metu „Roidmi 3S“ veikia kaip FM radijo bangų moduliatorius, leidžiantis išmaniojo telefono muzikos klausytis per automobilio garso įrangą, priimant signalą standartiniu radijo imtuvu.

Su šia apžvalga techninės revoliucijos savaime suprantama nepasieksime, kadangi FM moduliatoriai yra gerai žinoma įrenginių rūšis. Tačiau įdomu, ką tokio sugalvojo „Xiaomi“, juk ši kompanija viską mėgsta patobulinti ir siūlyti savo produktus už labai geras kainas. Ne išimtis ir šį kartą - „Roidmi 3S“ nekainuoja nė 15€, o kaip rodo statistika, tai mėgiamas lietuvių pirkinys iš Kinijos.  

„Roidmi 3S“ pakuotė labai kompaktiška. Viduje – pats automobilinis įkrovėjas-siųstuvas, ir instrukcija. Kaip visada, instrukcija labai trumpa. Be to, parašyta absoliučiai vien tik kinų kalba.

Laimei, paveikslėliai ganėtinai iškalbingi, ir pavaizduotų schemų ir iliustracijų pilnai pakanka veikimo funkcijai išsiaiškinti. Kitos informacijos iššifruoti nepavyko, tačiau „Google Play“ parduotuvėje nesunkiai suradau „Roidmi Life“, skirtą būtent šiam įrenginiui.

Pagaminimo kokybė, techniniai parametrai

Pagaminimo kokybė vienareikšmiškai gera. Plastikas kokybiškas, juodo matinio paviršiaus, metalinės dalys šiek tiek patamsintos. Visas derinys žiūrisi labai gerai – jei tik, žinoma, išvaizdos gerumas yra aktualus tokio tipo gaminiui.  

Gaminyje numatyta apsauga nuo per didelio srovės suvartojimo, įtampos šuolių, perkaitimo, užtrumpinimo. Gamintojo teigimu, išėjimo srovė ir įtampa pasižymi itin mažais svyravimais.

Aktualūs techniniai parametrai tokie: dvi USB jungtys (galima naudoti vienu metu), įėjimo įtampos 12-24 V, išėjimo įtampa 5 V, kiekvienam išėjimui tenka po 2.4 A stiprumo srovės.

Tiesa, maksimali suminė srovė apribota ties 3.4 A. Tačiau iš esmės nors greiti telefonų įkrovėjai pilno savo potencialo nepasieks, nešiojamai elektronikai įkrauti srovės tikrai pakaks. Deklaruojamas energijos konvertavimo efektyvumas - iki 95%.

Gaminys sveria 31 gramą. Matmenys 6.10 x 2.60 x 2.60 cm.

Veikimo požiūriu „Roidmi 3S“ priekaištų neturiu. Visa konfigūracija užtrunka vos porą minučių.

„Roidmi Life“ programėle naudotis nesudėtinga. Iš tikrųjų net elementaru. Pirmiausia programėlėje inicijuojamas sujungimas, tada yra paprašoma suporuoti „Bluetooth“ įrenginį per sisteminį „Android“ meniu. Tada lieka tik konfigūravimas iš vartotojo pusės.

Yra ir "iOS" skirta programėlės versija.

Pagrindinis nustatymas - jums tinkamas radijo imtuvo dažnis, kuriuo bus galima klausytis išmaniuoju telefonu per „Bluetooth“ ryšį transliuojamos muzikos. Reguliuojamas dažnio diapazonas apima 87.5-108.0 MHz, nustatymas keičiamas kas 0.1 MHz. Tą pačią sekundę, kai suderinsite „Roidmi 3S“ dažnius su radio imtuvu, jūsų automobilio audio sistema pradės groti išmaniąjame telefone leidžiamą muziką.

Muzikos transliavimas vyksta stabiliai, krovimo funkcija taip pat veikia be sutrikimų. Kokybiniu požiūriu „Roidmi 3S“ tikrai išspaudžia maksimumą iš standartinės automobilio garso aparatūros. Klausantis „lossless“ formatais įrašytų dainų, pagerėjimas su radijo transliacijų kokybe jaučiasi. Na ir savaime suprantama neerzina jokie reklaminiai intarpai. 

Naudojant „Denoise“ (triukšmo mažinimo) funkciją ženkliai pagerėjusios garso kokybės lyg ir nepastebėjau. Galbūt šios funkcijos poveikis būtų akivaizdesnis naudojant prastesnės kokybės garso įrašus.

„Roidmi 3S“ turi ir įdomią papildomą pagalbinę funkciją – automobilio akumuliatoriaus įkrovimo būsenos stebėjimas. Jeigu akumuliatoriaus įtampa išeina iš normalaus veikimo ribų, „Roidmi 3S“ spalvinis apšvietimas pradeda mirksėti raudona spalva, o valdymo programėlėje įjungiamas garsinis ir tekstinis pranešimai.

Minėtosios perspėjimo funkcijos neišbandžiau: nesinori eksperimentuoti su automobilio akumuliatoriumi, kol jis gerai veikia :) Tačiau apskritai akumuliatoriaus įtampą programėlė rodo puikiai. Artėjant žiemos sezonui tai bus visai pravartus funkcionalumas.

 Apibendrinimas

Už paprastus USB įkrovėjus „Roidmi 3S“ kainuoja 3-4 kartus daugiau, tačiau savo galimybėmis jis yra visai kitame lygyje. Pagaminimas ir veikimas yra tiesiog kokybiški, naudotis - nesudėtinga. Turint omenyje, kad kaina vos perlipa per 10 eurų, tai tikrai naudinga investicija.

Argumentai už:

  • Kokybiškas pagaminimas ir veikimas
  • Paprastas konfigūravimas
  • Nedidelė kaina

Argumentai prieš:

  • Techniniu požiūriu jokių. Neblogai būtų turėti pilną laisvų rankų įrangos funkcionalumą, kurio šiame modelyje nėra. Įdomu tai, kad laisvų rankų funkcionalumą turi antrosios kartos įkrovėjas „Xiaomi Roidmi 2S“, o technologijos.lt skaitytojo vertinimu, jo garso kokybė net ir geresnė už „Roidmi 3S“. Tad jei nesate principingas gerbėjas pačių naujausių gaminių, pilnai galite išbandyti ir senesnės kartos „Xiaomi Roidmi 2S“, tuo labiau, kad kaina visų yra labai panaši. Tik deja, bet „Roidmi 2S“ neturi fiksatoriaus, o „Roidmi 3S“ jį turi - teks rinktis, kas svarbiau. 

Šiuo metu juodas „Roidmi 3S“ modelis „GearBest“ internetinėje parduotuvėje kainuoja apie €14, baltos spalvos variantas kainuoja tiek pat - €14. Beje, juodam variantui dar galioja nuolaidos kodas 'officialru67', kurį suvedus šis „Roidmi 3S“ atpigs iki €8.79. Be nuolaidų panašiai tiek pat kainuoja ir „Xiaomi Roidmi 2S“, o tarptautinės versijos modeliui kaip tik galioja nuolaida, tad kaina yra labai simpatiška ir siekia 10€.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(11)
(20)

Komentarai (1)