„Aš jums pasakysiu 15 priežasčių, kodėl verta rinktis būtent šią išmaniąją apyrankę ir tik vieną priežastį, kodėl ne“: „Xiaomi Mi Band 3“ palygino su „Huawei Honor Band 3“ (Video, Apžvalga)  (1)

Pasakydami, kad „Xiaomi Mi Band 3“ yra šiuo metu viena geidžiamiausių ir perkamiausių išmaniųjų apyrankių turbūt nieko nenustebinsime. Ir šis bus bumas pasieks naujas aukštumas, juolab, kad jau galima užsisakyti tarptautinę apyrankės versiją. Tačiau ji turi ir ganėtinai panašią konkurentę, tai yra „Huawei Honor Band 3“. Tad ko galime tikėtis, kai susiduria du Kinijos technologijų gigantai? Įdomios dvikovos ir netikėtų rezultatų. Tad šioje apžvalgoje ir palyginsime šias dvi išmaniąsias apyrankes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaina

  • Paprastai be nuolaidų „Xiaomi Mi Band 3“ kainuoja 35-40 €.
  • Gearbest.com „Xiaomi Mi Band 3“ išmaniąją apyrankę, kuri neturi NFC modulio, galima įsigyti už 26 eurus. Jei būtų mokesčiai, Gearbest juos kompensuoja.
  • Tomtop parduotuvėje „Xiaomi Mi Band 3“ parduodama už 37 €
  • Lietuvoje kainuoja nuo 50 eurų.
  • Tad pirkdami iš Kinijos sutaupote 24 eurus.
  • Huawei Honor Band 3“ kainuoja 24 eurus.
  • Lietuvoje šį apyrankė neparduodama.

Apžvalgos autorius įsigijo šias dvi itin populiarias ir vienas naujausių išmaniųjų apyrankių. Tiek vizualiai, tiek ir pasižiūrėjus į technines specifikacijas, atrodo, kad „Xiaomi Mi Band 3“ ir „Huawei Honor Band 3“ yra ganėtinai panašios išmaniosios apyrankės. Bet ar tikrai taip yra?

Šiek tiek užbėgant įvykiams už akių galime pasakyti, kad apžvalgos autorius iškart teigia, kad „aš jums pasakysiu 15 priežasčių, kodėl verta rinktis Xiaomi ir tik vieną priežastį, kodėl ne.“ Tad nieko nedelsdami ir pradėkime.

Apžvalgos turinys:

  • Labai greitas išpakavimas 0:04
  • 15 punktų už Mi Band 3 ir vienas prieš šią apyrankę 0:15
  • Kaip apyrankės vizualiai atrodo rankose 0:18
  • Pačių apyrankių dirželių pakeitimas 0:34
  • Apyrankių širdies ritmo matavimo skirtumai 0:45
  • Kaip apyrankės atrodo ant rankos riešo 1:41
  • Apyrankių įkrovimo skirtumai 1:48
  • Kaip atrodo pačių apyrankių pakuotės 2:01
  • Apyrankių dirželių fiksavimo skirtumai 2:10
  • Kaip Mi Band 3 atrodo ant moters riešo 3:03
  • Kaip atrodo Honor Band 3 apyrankės programėlė 3:12
  • Galutinis verdiktas 3:40

1. „Mi Band“ turi gerokai funkcionalesnį ekraną. Skirtumai tarp šių dviejų apyrankių yra milžiniški – pradedant nuo braukimo per ekraną ir perėjimo nuo vienos funkcijos prie kitos ir baigiant informacinių pranešimų gavimo. Taip pat „Mi Band 3“ jau palaiko ir rusų kalbą. Ji taip pat palaiko ir anglų kalbą, o be to, jau galima iš anksto užsisakyti ir tarptautinę versiją.

2. „Mi Band 3“ susilaukė milžiniško populiarumo, todėl ji turi gerokai didesnį ir reikia pasakyti, kad pigesnį papildomų aksesuarų pasirinkimą nei „Honor 3“.

3. „Mi Band 3“ dirželio pakeitimas yra labai paprastas ir patogus. Tai saugu ir gerokai greičiau nei „Honor 3“ apyrankės atveju. Norint pakeisti „Honor 3“ dirželį reikės atsukinėti varžtelius ir, kaip teigia apžvalgos autorius, jos dirželio konstrukcija kai kuriais atvejais lūžta.

4. Apžvalgos autorius atliko testavimą su medicininiu kraujo spaudimo ir širdies ritmo matuokliu ir palygino rezultatus su išmaniųjų apyrankių rodomais rodikliais. Ir akivaizdu, kad „Mi Band 3“ gerokai tiksliau matuoja širdies ritmą.

5. „Mi Band 3“ yra pigesnė už „Honor 3“. Visgi, tai priklauso nuo to, kurioje parduotuvėje ir kuriuo metu bus perkamos šios apyrankės. Pavyzdžiui, šiuo metu jų kainos yra ganėtinai panašios.

6. „Xiaomi Mi Band 3“ žingsniamatis šiek tiek laimi prieš „Honor 3“. Apžvalgos autorius apibėgo stadiono ratą, kurio ilgis yra 333 metrų. Informacija yra pateikiama „Mi Band 3“ apyrankės ekranėlyje, o norint pasižiūrėti šią informaciją „Honor 3“ apyrankėje, reikės įsijungti telefone esančią programėlę. Tai jau yra mažiau patogu, tačiau „Honor 3“ programėlėje informacija yra šiek tiek tikslesnė nei „Mi Band 3“.

7. „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė neskaičiuoja žingsnių, kai važiuojama su kokia nors transporto priemone, o „Honor 3“ skaičiuoja. Ir apžvalgos autorius teigia, kad konkrečiai važiuojant automobiliu „Honor 3“ apyrankė skaičiuoja žingsnius.

8. Abiejų apyrankių ekranai yra OLED, nors pats „Honor Band 3“ ekranas yra šiek tiek aukštesnės klasės nei „Mi Band 3“, nors apžvalgos autorius ir nežino kodėl taip yra.

9. Įkrovimo laidai abiejų šių apyrankių skiriasi. Ir jei „Mi Band 3“ išlaiko tradiciją ir jos įkrovimo laidas yra tokio pačio gražaus stiliaus kaip ir ankstesnių apyrankių, tai „Honor Band 3“ laidas yra „baisus. Negana to, kad jaučiasi, jog tai visiškai pigus kiniškas produktas, tai dar ir susideda iš dviejų dalių, kurių netgi spalvos skiriasi – vienas laidas yra juodas, o kitas baltas.“

10. Skirtingos apyrankių pakuotės. „Mi Band 3“ apžvalgos autoriui atrodo gražesnė ir labiau tinkanti išmaniajai apyrankei.

11. Išmaniųjų apyrankių dirželių užsegimas yra skirtingas ir čia kiekvieno skonis, kam koks patinka labiau ir kuris dirželis yra gražesnis. Tačiau, kad „Mi Band 3“ dirželio užsegimas yra tvirtesnis nei „Honor Band 3“, tai yra faktas.

12. Gamintojo sąžiningumas. Pavyzdžiui, visur reklamuojama, kad su „Honor Band 3“ galima plaukioti, nes ši apyrankė palaiko „plaukiojimo režimą“, tačiau ji tik skaičiuoja sudegintas kalorijas, laiką ir daugiau nieko. Nei grybšnių, nei nuplaukto atstumo, daugiau nieko neskaičiuoja, tai „kam tokia plaukiojimo funkcija yra išvis reikalinga“. Teigiama, kad „Honor“ palaiko NFC – užtikrina bekontakčius mokėjimus, bet ši funkcija veikia tik Kinijoje.

13. „Honor Band 3“ nėra telefono paieškos funkcijos, o „Mi Band 3“ yra. Ir pastarąja funkcija apžvalgos autorius naudojasi bent 2-3 kartus per dieną – „kaip manau, kad daro daugelis žmonių.“

14. „Honor Band 3“ nėra chronometro ir nerodo orų prognozės. Ir jei be pastarosios galima išsiversti, tai chronometras turėtų būtinai būti. Vadinasi „Honor Band 3“ yra mažiau funkcionali apyrankė.

15. „Mi Band 3“ labiau patinka merginoms bei moterims ir „aš tuo įsitikinau asmeniškai“. Tad toks išmaniosios apyrankės universalumas yra labai geras dalykas.

Tai kokia „Mi Band 3“ silpnybė? Kurioje vietoje ji pralaimi „Honor Band 3“? Atsakymas yra programėlėje – „Honor“ apyrankės programėlė yra paprastesnė, funkcionalesnė ir geriau apgalvota. Įsidiegus į telefoną, ja naudotis yra patogiau.

„Čia palyginimas galėtų būti kaip su Samsung Galaxy S9 ir iPhone 7. Nors septintukas ir senesnis, bet patikimas. Tas pats yra ir su Honor programėle. Huawei geriau apgalvojo programėlės išvaizdą-vartotojo sąsaja. Maloniau, aiškiau ir patogiau pateikiama informacija. Ir dar vienas svarbus faktas – šioje programėlėje yra nemokama treniruočių programa. Tačiau apibendrinus viską, mano pasirinkimas yra akivaizdus, tai Xiaomi Mi Band 3 išmanioji apyrankė. Ji tiesiog neturi konkurentų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(19)
(-5)

Komentarai (1)