Išskirtinio universalumo ir neįtikėtinai pigus „Sonoff Mini“ išmanusis valdiklis - ką jis daro ir kokias valdymo programas verta išbandyti („Sonoff Mini“ apžvalga, Video)  ()

„Sonoff Mini yra pats mažiausias išmanusis namų valdiklis, kokį iki šiol esu testavęs. Negana to, jis lengvai telpa į jungiklio montažinę dėžutę ir jį galima valdyti nuotoliniu būdu. Čia viskas itin paprasta ir net yra integracija su Home Assistant. Sudomino? Pasižiūrėkime ką šis daikčiukas dar sugeba.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad apie „Sonoff Mini“ jau rašėme ne kartą. Galite paskaityti, kam jis naudojamas buityje ir kaip jį reikėtų pajungti, o štai šioje apžvalgoje apžvalgininkas išsamiau aiškina apie jo programinius režimus, kaip jie perjungiami ir kokias programas reikia naudoti. 

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Sonoff Mini“ yra vienas naujausių kompanijos produktų ir be jau įprastų galimybių, kaip: galimybės savo namų prietaisus valdyti su išmaniąja programėle (palaikomas WiFi 2.4 GHz ryšys) bei juos valdyti balsu (Amazon Alexa ir Home Assistant), turime ir „DIY“ režimą.

„DIY“ - tai speciali programinė galimybė kūrėjams, įjungianti „pasidaryk pats“ režimą. Šiame režime galima integruoti relės veikimą su trečiųjų šalių programine įranga.

„Be to, Sonoff Mini yra labai kompaktiškas daiktas, tad jį galima sumontuoti praktiškai į bet kurią montažinę dėžutę.

Išliks galimybė įrenginius valdyti tarsi su įprastu fiziniu mygtuku, bet ir tuo pačiu turėsime papildomas išmaniąsias funkcijas.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Sonoff Mini“ yra labai mažas (1:10 min.) ir atkeliauja kompanijai įprastoje mėlynos spalvos dėžutėje.

Viduje rasime patį „Sonoff Mini“ valdiklį, labai išsamią ir šešiomis skirtingomis kalbomis parašytą instrukciją – „joje rasite ir Sonoff Mini pajungimo schemas“.

Pats valdiklis sveria 40 gramų bei yra kvadratinės formos: 4,26 x 4,26 x 2 cm. Apačioje turime kontaktus, priekyje yra fizinis mygtukas, kuris pravers, kai norėsime šį valdiklį suporuoti su kitais įrenginiais.

Ant nugarėlės surašyta pagrindinė informacija, kaip: AC 100 - 240V, 50 / 60Hz, 10A max, ir dar turime WiFi anteną.

Apžvalgininkas taip pat pademonstruoja, kaip „Sonoff Mini“ atrodo šalia taip pat labai nedideliu laikyto „Sonoff Basic“ valdiklio (2:16 min.).

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Sonoff Mini“ išsiardo labai lengvai (2:22 min.) ir „čia viskas gamintojo padaryta tvarkingai. Matyti, kad litavimas atliktas kokybiškai.“

Kaip „Sonoff Basic“ suporuoti su telefonu?

Apžvalgininkas tvirtina, kad pats procesas yra labai paprastas ir tereikia telefone aktyvuoti WiFi 2.4 GHz ryšį, įsidiegti „eWeLink“ programėlę, prie maitinimo prijungti „Sonoff Basic“ ir tada prasidės šio valdiklio ir telefono poravimas (3:20 min.).

Toliau tereikia nuspausti valdiklio mygtuką, jis pradeda mėlynai mirksėti ir tada visus įrenginio pridėjimo veiksmus atlikti programėlėje.

Kai „Sonoff Mini“ yra pridedamas prie programėlės, tada jau galima jį, ir tuo pačiu prie jo prijungtą įrenginį, valdyti su išmaniuoju telefonu.

„Vos tik telefoną suporuosite su Sonoff Mini valdikliu, jis iškart užsimanys atnaujinti programinę įrangą ir labai rekomenduoją tą padaryti. Kuo naujesnė programinė įranga, tuo daugiau DIY režimo galimybių.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad pati programėlė yra intuityvi bei užtikrina esmines galimybes.

Pagrindiniame lange yra įjungimo/išjungimo mygtukas, galimybė nustatyti prietaiso veikimo tvarkaraštį, laikmatis.

Galima pasirinkti konkretų laiką (datą, savaitės dieną, valandą ir minutes) kada norite, kad prietaisas įsijungtų/išsijungtų.

O nukeliavus į prietaiso nustatymus galite pastaruosius peržiūrėti ir dalį jų pakeisti į tokius, kokių jums asmeniškai labiausiai reikia.

„Sonoff Mini valdiklis gali dirbti dviem režimais: debesijos ir LAN. Taip pat valdiklį galima prijungti dviem būdais (4:45 min.), tad išlieka galimybė savo prietaisus valdyti tarsi su įprastu fiziniu mygtuku (5:08 min.).

Be to – galima nustatyti, kad jungiklis pats išsijungtų po tam tikro laiko tarpo. Tai labai pravers valdant namų vartus, užraktus ir panašiai.“

DIY režimas

„Norint aktyvuoti DIY režimą, reikia prie valdiklio pritvirtinti pakuotėje esantį papildomą jungiklį (5:45 min.).

Tada telefone reikia aktyvuoti prieigos tašką su sonoffDiy pavadinimu ir 20170618sn slaptažodžiu. Valdiklis bus automatiškai prijungtas.“

„Įsijungę kompiuterį, keliaujame į GitHub.com ir atsisiunčiame bei įsidiegiame tool_01DIY85_v330(log).exe failą.

Toliau kompiuteryje taip pat perjungiame prieigos tašką prie sonoffDiy ir paleidžiame Sonoff Mini valdiklio programą.

Ši kompiuteryje esanti programa leidžia įjungti/išjungti valdiklį, jį pilnai valdyti ir matyti visus nustatymus.“

„Čia tuo pačiu aktyvuosime ir Home Assistant. Tą galima padaryti ir programėlėje, pasirinkus Change SSID password. Pasirenkame tinklo pavadinimą, nustatome slaptažodį, aktyvuojame nustatymus ir dabar Sonoff Mini galima valdyti su kitais namuose esančiais ir valdymą balsu palaikančiais prietaisais.

Taip pat galima atsisiųsti bei įsidiegti sonoff-lan-mode-homeassistant programą ir taip turėti papildomo funkcionalumo (7:20 min.).

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad Sonoff Mini yra netgi labai vykęs kompanijos produktas. Už tokią žemą kainą gauname labai šaunų prietaisą, su kuriuo galime nuotoliniu būdu valdyti savo įprastus namų prietaisus.

Be to, tuo pačiu išlieka ir galimybė šiuos įrenginius valdyti įprastais fiziniais jungikliais.

Na, o valdymo balsu mėgėjams čia taip pat nereikia nieko papildomai lituoti ir daug dirbti. Valdymo balsu funkcijos integracija yra ganėtinai paprasta.“

Speciali akcija

„Sonoff Mini“ valdiklis:

  • Aliexpress - 7,56 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 16 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()